Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
foto's overbrengen naar mac air
Geplaatst op 11 januari 2016 om 17:47 door Danny

Goedenavond, ik ben een nieuw apple club lid en heb meteen al een vraag. Sinds vorige week ben ik in het bezit van een apple air, een mooi apparaat en is was er blij mee maar ik heb vandaag toch wel een probleem met het overzetten van mijn foto's vanaf mijn Samsung S4. Ik heb inmiddels via internet begrepen dat ik een applicatie moet downloadend "de Android File Transfer". Dat heb ik dus gedaan en als ik erop klik opent er wel een schermpje maar verder gebeurt er niets. Ik hebde telefoon op de mac aangesloten met het usb kabeltje en dat zou voldoende moeten zijn volgens dezeinformatie. Ik werd er een beetje moedeloos van ookomdat ik nog een ander foto- probleemvoorzie. Al mijn foto's staan op een USB stick erop geplaatstmetwindows. Omdat mijn windows pc niet meer werkt zijn dat de enige foto's die ik nog bezit. Kn ik deze foto'snu wel overzetten op de mac air. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

4 reacties
MaritaA zegt:

Je bedoelt een MacBook Air? Graag de goede naam voor de duidelijkheid vermelden, alsmede welk besturingssysteem en andererelevante informatie.
Dit maakt het duidelijk voor anderen om je gericht te kunnen antwoorden.

Je hebt Android file transfer gedownload op je Mac?
Je weet hoe je een programma moet installeren op een mac?
of niet?
Als het goed is geinstalleerd staat het in de Finder onder programma,s.
Kijk even of je het daar ziet.

11 januari 2016 om 19:33.
Danny zegt:

Sorry, Ik heb inderdaad een macbook air met besturingssysteem OS X El Captain.Ik heb de android file transfer inderdaad gedownload op de mac en nu duseven gekeken bij programma en daar staat het niet tussen. Ik weet inderdaad niet hoe ik het moet installeren. Het staat wel bij downloads en ik heb een grijs icoontje op hetscherm. Is dit voldoende info?

11 januari 2016 om 19:44.
MaritaA zegt:

het klikt misschien een beetje betuttelend, maar misschien eerst iets leren over de werking van de mac, is wel verstandig, het kan je een hoop ergernissen besparen en risico's voorkomen.

Ga daarvoor naar de website van Macmiep.nl
Dan ben je al een stuk verder, en volg ook op seniorweb de online cursus starten met de mac, ik ben de ondersteunster van die cursussen en kan je garanderen dat je je daarna wat zekerder voelt.

Wat ik al vermoedde het programma is nog niet geinstalleerd.
Ga naar downloads
dubbelklik op het icoon.
het is een .dmg (discimage)
je krijgteen menuutje met twee icoontjes.
Eén is het te installeren programma het andere is programma's (er staat vermoedelijk applications)
Je klikt en sleept het icoontje van het te installeren programma naar de applications(programmamap) in dat menuutje.
dan gaat het installeren, controleer de voorwaarden, dat er niets extra's geinstalleerd wordt, maar dat is zelden op een mac.
daarn zie je het onder de programma's staan en door erop dubbel te klikken opent het en is het te gebruiken.
Na installatie zie je het vermoedelijk als een harde schijf icoontje op je bureaublad staan, rechtsklik erop en kies verwijder, na installatie kan het daar n.l.weg.


een extern apparaat met een usb kabel aan sluiten op een mac, maakt dat je het apparaat onder gedeeld in de finder ziet staan, altijd veilig verwijderen door op het driehoekje naar boven wijzend achter het apparaat te klikken, anders ben je de inhoud kwijt.

Ga eerst maar de website van Macmiep bekijken.
Succes

11 januari 2016 om 20:01.
Danny zegt:

Bedankt voor het antwoord. Ik ga inderdaad errst maar eens naar de genoemde site kijken. Daar had ik nog niet van gehoord. Een macbook is toch wel wennen na windows!

11 januari 2016 om 20:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club