Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Benaming van opstartschijf is gewijzigd van Macintosh HD in 683 na upgrade van Office 2011
Geplaatst op 29 januari 2016 om 16:47 door Ex-lid

Goedemiddag,
I-Mac versie 10-11-3 Windows Office 2011versie 14-06-0 (update).
Enige dagen geleden heb ik een Windows Update van Office 2011 versie geupload.naar de i-Mac. Het Office programma is in 2011 bij de aankoop van de Mac kosteloos erbij geleverd, maar dit terzijde Allenig ontdekte ik toevallig dat de benaming van het bekende icoontje van de opstartschijf "Macintosh HD" ,op het bureaublad is gewijzigd in " 683" niets meer of meer minder met nog wel het bekende icoontje op het bureaublad. Mijn vraag is nu : wat betekent eea (?),kan dit kwaad (?) moet ik, met bhv van de time machine , de machine terug zetten naar een datum van VOOR de update. Alhoewel niet helemaal onbekend met PC problemen,staat ik hierbij toch voor een raadsel. Wat is er schijnbaar tijdens het uploaded proces mis gegaan en hoe te verhelpen. Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor een aanwijzing die tot een oplossing kan leiden of niet ? In afwachting ,prettig weekend aan allen

2 reacties
Miax zegt:

Kan het niet zijn, dat je hem zelf die naam hebt gegeven, bijv. dat het ikoontje per ongeluk geselecteerd was en de naam lichtblauw gekleurd en dat je toen die cijfers in een programma wilde tikken ze over de tekst van de opstartschijf zijn gegaan? Dat is het enige wat ik kan bedenken.
Klik eens het appeltje in de menubalk aan en dan op deze Mac of toon info. Staat daar dan ook als opstartschijf 683 vermeld?

gr. Mia

30 januari 2016 om 13:18.
avatar
Ex-lid zegt:

Goede morgen Miax, Allereerst hartelijk dank voor u snellereactie. Ik heb u advies om handmatig de benaming van de opstart schijf te wijzigen opgevolgd. Toch blijft ik het vreemde zaak vinden. U suggereerde, of ik wellicht ondoordacht de benaming van -schijf zelf had veranderd. Het had gekund, maar de update van Office wordt geheel automatisch geupload. En je eigenlijk alleen maar behoeft te klikken op "ga door" Uwellicht u niet geheel onbekend. Ik heb dan ook maar besloten om na de naamswijziging ,het maar te laten bij dit advies. En me meer bezig te gaan houden aan leukere dingen als dit probleempje. Desalniettemin hartelijk dank voor u advies en u nog een prettige Zondag toewensend. Met vriendelijke groet, Joop van Vliet.

31 januari 2016 om 11:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club