Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Itunes database is anders dan op mijn Ipad
Geplaatst op 26 februari 2016 om 13:57 door Karel-Ster

Hallo allemaal, ik ben ambassadeur (pc hulp aan huis) en loop tegen het volgende probleem aan met een Ipad. Een klant heeft een Ipad gekregen met daarop wat muziek. Nu wil ze daarop muziek erbij zetten en dat moet je doen met Itunes. Tot nu toe geen probleem. Op haar laptop staat al Itunes maar op het moment dat we er muziek bij willen zetten moet ik het vinkje 'synchroniseren' aanzetten. Maar dan krijg ik een melding dat alle bestaande muziek verwijderd zal worden. En dat is nu niet de bedoeling. De itunes database is dus niet hetzelfde als degen van de Ipad.

Als ik de muziek er eerst af krijg vind ik het niet zo erg, want dan voeg ik het later wel toe aan de muziek bibliotheek van Itunes. Maar hoe krijg je het er nu als eerst eraf ? Aansluiten op de pc werkt niet want daar zie ik alleen maar foto's en videos in de mappen staan.

Heeft iemand een goed tip voor mij ?

3 reacties
MaritaA zegt:

Degene van wie zij de iPad heeft gekregen, heeft lijkt mij niet de iPad naar fabrieksinstellingen teruggezet oftewel de boel leeg gemaakt te hebben.

Dus haar pc met itunes herkent deze iPad (logisch) niet, ander Apple id nodig , nooit gesynchroniseerd.

Ik kan op mijn mac ook niet in iTunes een iPad van een ander gaan synchroniseren cq zaken overzetten.

Klopt dat?

26 februari 2016 om 16:31.
Jan033 zegt:

De muziek die op de iPad staat kun je niet exporteren, met andere woorden, die kun je niet van de iPad terug op de PC zetten. Iedere keer dat je synchroniseert met iTunes gaat de muziek van de iPad af en wordt vervangen door wat je op de PC gereed hebt gezet om te synchroniseren.. Je zult dus de muziek die nu op de iPad staat eerst uit een andere bron op moeten halen en op de PC zetten. Daarna samen met de andere muziek weer op de iPad zetten door te synchroniseren. Als de muziek die nu op de iPad staat uit de iTunes store komt, kun je die daar trouwens altijd opnieuw gratis downloaden.

1 maart 2016 om 21:40.
Karel-Ster zegt:

Bedankt Jan,
Ik was hier al een beetje bang voor. Het enige wat ik nog ga/kan proberen is een alternatief voor Itunes.

Gr Karel,

2 maart 2016 om 07:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club