Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Appel-ID Wijzigen
Geplaatst op 16 maart 2016 om 17:53 door anshuisman

Ik heb een nieuw e-mail adressen wil dit nieuwe mailadres ook gebruiken in mijn Appel-ID. Heeft iemand ervaring met het wijzigen van het Appel-ID? Ik ben bang dat ik een fout maak en daardoor mijn iPad niet meer zou kunnen gebruiken. Wie kan mij helpen?

14 reacties
MaritaA zegt:

https://support.apple.com/nl-nl/HT202667

Hier is uitleg te vinden.

16 maart 2016 om 19:16.
anshuisman zegt:

Hallo MaritaA, is het echt zo eenvoudig? En heb je er zelf ervaring mee? In ieder geval bedankt voor je snelle antwoord

16 maart 2016 om 20:54.
LouiseH zegt:

Dit lezende vraag ik mij af of apps die je hebt betaald via je vorige Apple ID daarna nog wel werken. Voor Apple heb je dan toch eigenlijk een andere identiteit gekregen?
 

16 maart 2016 om 23:16.
anshuisman zegt:

Hoewel ik niet veel betaalde apps heb, zou ik dit toch erg vervelend vinden. Ik hoorde ook dat mogelijk het €-tegoed wat ik nog heb staan, zou verdwijnen. Maar ook dat is niet zeker

16 maart 2016 om 23:21.
Marixius zegt:

Voor je het e-mail adres wijzigt in je Apple ID is het goed even bij de volgende punten stil te staan.

Is het nieuwe e-mail adres verkregen via een Internet Service Provider (ISP) bijvoorbeeld KPN, Ziggo enz.? Dan is het goed om je te realiseren dat dit e-mail adres nooit je eigendom wordt en dus vervalt als je overstapt naar een andere provider. Dit kan tot complicaties leiden als je het wachtwoord van je Apple ID vergeet en je een wachtwoordherstel naar je (vervallen) e-mailadres laat sturen.

Een e-mailadres als gebruikersnaam voor verschillende doeleinden kan tot problemen leiden als je geen goede administratie bijhoudt van de gebruikte wachtwoorden. Waar gebruik je welk wachtwoord? Overal hetzelfde wachtwoord gebruiken wordt ontraden en in een aantal gevallen kan je niet eens hetzelfde wachtwoord gebruiken (bijvoorbeeld omdat bepaalde tekens bij de ene instantie niet in het wachtwoord mogen voorkomen en bij een andere instantie wel of zelfs verplicht zijn).

Gebruik bij voorkeur een e-mail adres dat door de betreffende instantie wordt uitgegeven. Bij Apple is dit een @icloud.com adres. Bij Microsoft een @hotmail.com, een @outlook.com of een @live.nl adres. Bij Google een @gmail.com adres.

17 maart 2016 om 16:38.
MaritaA zegt:

Je kan een Apple id wijzigen zonder je al aangekochte apps kwijt te raken.
Maar het moet op een bepaalde manier gebeuren.
Log eerst uit bij alle diensten die een Apple id vereisen.
iCloud , Face Time, find my iPhone, iPad, Mac, iPod,
App store, MacAppstore, iTunes (niet te vergeten iTunes op je PC of Mac) iBooks (store), Gamecenter, Berichten,Zzoek mijn vrienden, alles, maar dan ook alles waar je Apple id voor gebruikt wordt en bij ingevoerd is.

Dan ga je naar de supportpagina van Apple om je Apple id te wijzigen dat is dus het mailadres,
NIET het wachtwoord.

Nadat de bevestigingsmail op het tweede mailadres is binnengekomen en je bevestigd hebt, kan je op alle diensten weer inloggen met je nieuwe Apple id en zijn de gebruikte/aangekochte apps nog steeds van jou, zo ook je iTunes tegoed.

Mis geen enkele dienst om uit te loggen, want anders raakt de boel erg van slag.
Bel desnoods Apple support voor hulp.

Verder een ..... @icloud.com mail adres KAN NIET gebruikt worden als mailadres voor een Apple id. (het is puur om mailtjes te ontvangen en te versturen)
Idem dito de vroegere .....@me.com en .....@mac.com mailadressen.

17 maart 2016 om 17:34.
anshuisman zegt:

Nou, jullie maken net er niet gemakkelijker op. Voordat ik aan de slag ga, maak ik een gedegen stappenplan (dat tevens gebruikt gaat worden als hand-out bij Seniorweb-Berkel & Rodenrijs).
Ik denk dat het een goed idee is om Apple support om hulp te vragen. Misschien dat zij mij stapsgewijs door het traject kunnen helpen!
Het is namelijk al een hele klus om uit te zoeken voor welke diensten ik uit moet loggen en waar dat uitloggen moet gebeuren. Voor sommigen kan het bij Instellingen, denk ik: iMessage en FaceTime maar voor de anderen moet ik weer eerst inloggen bij iCloud, denk ik.
Kortom, ik ben nog niet zover dat ik de stap ga wagen!

17 maart 2016 om 17:48.
MaritaA zegt:

Beter kan ik het je niet uitleggen, maar is het voor jouw iPad of die van iemand anders?
Heb je nog andere Apple apparaten, waar datzelfde Apple id wordt gebruikt? ook daar overal uitloggen.
In ieder geval weet je nu dat als het goed gebeurd, je geen apps kwijtraakt.
 

17 maart 2016 om 17:57.
Marixius zegt:

Een @icloud.com account is tevens een Apple ID.
Net zo goed als als een @hotmail.com, @outlook.com en @live.nl een Microsoft account is. Een @gmail.com account is tevens een Google account.
lees meer over het maken van een gratis iCloud account/apple ID hier
Heb je reeds een Apple ID aangemaakt met een eigen provider e-mailadres, dan kun je dat e-mail adres helaas niet vervangen door een ander e-mail adres dat al als Apple ID is gebruikt. Met andere woorden je kunt je bestaande Apple ID mailadres niet vervangen door een @icloud.com adres omdat dit al een Apple ID is.

17 maart 2016 om 18:54.
MaritaA zegt:
17 maart 2016 om 19:21.
anshuisman zegt:

MaritaA, het gaat om mijn eigen iPad. Wat Marixius zeg is waar: een mailadres van een Provider is een "risico". Jaren geleden een mailadres van Casema. dat is inmiddels Ziggo geworden. En het werd tijd om over te gaan van POP naar IMAP, mede omdat mijn man problemen had met mails die na een aantal uren bij de server zo maar verdwenen terwijl bij mij alles nog goed ging. Uren gebeld met Ziggo maar een oplossing is er niet uitgekomen. Dus toen maar overgestapt naar IMAP met een @ziggo mailadres.
Hoewel de oude mailadressen nog wel "in de lucht" zijn wil ik daar t.z.t. helemaal vanaf.
Vandaar dat ik, naast alle andere account, ook mijn Apple-ID wil aanpassen.

17 maart 2016 om 19:27.
MaritaA zegt:

Inderdaad, ik adviseerde mensen bij een nieuw apparaat, toen ik nog bij Apple werkte om een gmail, outlook te gerbuiken, omdat als je een een providermail gebruikte en je veranderde van provider dat problemen geeft.

Maar veel mensen verwarren een apple id en icloud

Apple id, is wat je bv. gebruikt in de iTunes Store voor je aankopen.
Dat menuutje wat verschijnt met het mailadres wat je gebruikt als Apple id.
Bel Apple support en ze helpen je op weg.
Succes

17 maart 2016 om 19:36.
anshuisman zegt:

Halo MaritA, ik word erg blij van al je hulp. Ik ga zeker naar Apple bellen en houd je op de hoogte.

17 maart 2016 om 19:53.
anshuisman zegt:

Hallo MaritA, afgelopen dagen heb ik 2x gebeld met de Apple-support-lijn om mijn Apple-ID en herstel-e-mailadres te wijzigen. Het lastigste voor mijzelf was toch wel om uit te vinden hoe en waar ik allerlei apps eerst uit moest zetten voordat ik de wijzigingen kon doen. Gelukkig kon de Apple-support mij goed helpen. Stap voor stap werd ik door het hele proces geleid. 'S avonds ontdekte ik echter dat zowel bij Berichten (iMessgage) en bij FaceTime nog mijn oude mailadres stond. Dus de volgende dag nogmaals gebeld. Dit was iets lastiger op te lossen dus kwam er een Senior aan de lijn. Na een reset en het beantwoorden van de beveiligingsvragen die ik 4 jaar geleden had ingesteld (men was verbaasd dat ik de antwoorden nog wist 👍) werd ook dit probleem vakkundig opgelost.
Mijn advies is dus nu ook: bel naar de Apple-supportlijn als je je Apple-ID wilt wijzigen! Bedankt ook voor jou support!

2 april 2016 om 23:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club