Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Optie IN of UITGESCHAKELD
Geplaatst op 8 april 2016 om 14:35 door Freedom

(Op mijn Ipad Air 2)Bij mijn instellingen/ mail, contacten, agenda, staat vanuit de fabrieksinstellingen de optie "laad afbeeldingen" standaard "INGESCHAKELD"
STEL; ik schakel deze optie "UIT" en maak direct handmatig een nieuwe reservekopie in mijn icloud aan.
STEL; ik zet deze reservekopie die in mijn icloud staat, na veertien dagen terug op mijn Ipad.
VRAAG; staat de optie "laad afbeeldingen" dan "IN" of "UITGESCHAKELD"??
Dit wil ik heel graag weten!!

Soundman

 

8 reacties
MaritaA zegt:

Backup's zijn altijd momentopnamen.

Dus er wordt teruggezet hoe het was/vastgelegd is per datum backup.

8 april 2016 om 15:13.
Freedom zegt:

MaritaA,
Nog even!
Dus als ik het goed begrijp (en dat wil ik graag) staat in mijn geval, na het terugzetten van de reservekopie de optie "uitgeschakeld"
Klopt dit!??
Graag nog even je reactie.
gr. Soundman
 

8 april 2016 om 16:17.
MaritaA zegt:

Niets is zeker met apparaten, die leven soms toch een eigen leven.

Strict gezien hoort het zo teruggezet te worden zoals de situatie is op het moment van het maken van de backup.

Maar ik heb het gevoel dat er wellicht een speciale reden is voor deze vraag.

 

8 april 2016 om 16:32.
Freedom zegt:

MaritaA,
Het is mij nu helemaal duidelijk!!
De reden dat ik deze vraag stelde is, dat wanneer ik een reservekopie terug zou zetten ook alle persoonlijke instellingen terug gezet zouden worden naar de fabrieksinstellingen.
Maar dat is dus gelukkig niet het geval!
Daar was ik bang voor!!
Maar jij hebt mij wéér gerust gesteld!
MaritaA, enorm bedankt !,
Soundman

8 april 2016 om 16:45.
MaritaA zegt:

Een voorbeeld:

Ik heb bij een nieuwe iPhone ooit vanuit iTunes de backup van de oude teruggezet.
Alles stond er, behalve de chats van WhatsApp en je moet bij de mailaccounts het wachtwoord opnieuw invullen.(en 35 updates van de apps, maar dat was in 10minuten gebeurd.)

Maar een iCloud backup is iets minder uitgebreid dan van iTunes.

Maar bij het terugzetten van een backup, moet eerst alles gewist worden.

https://support.apple.com/nl-nl/HT204136

8 april 2016 om 17:22.
Freedom zegt:

MaritaA,
Het blijft mij helemaal duidelijk!
Met mijn vraag doelde ik alléén op persoonlijk instellingen.
Ik wist dat wanneer je een reservekopie terug zet (via icloud of iTunes) je bij mailaccounts het wachtwoord opnieuw moet invullen.
Op dit moment heb ik alléén een reservekopie in mijn icloud maar ik ga er ook één in itunes maken.
Ik denk dat naast een reservekopie op icloud je ook een reservekopie in iTunes kan maken.

Op het moment dat het nodig is kan ik kiezen welke ik neem, dat kan toch??

8 april 2016 om 17:53.
MaritaA zegt:

Je kan inderdaad kiezen welke je neemt.
in itunes zal je wel het vinkje bij icloud back up moeten weghalen en bij deze computer moeten zetten.

8 april 2016 om 21:33.
Freedom zegt:

MaritaA,
Bedankt voor je hulp.
Soundman

8 april 2016 om 22:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club