Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Numbers
Geplaatst op 19 april 2016 om 16:22 door Ex-lid

1. Ik heb een document opgesteld in Numbers en gestuurd naar een Windows PC maar die kunnen het niet openmaken. Kan ik mijn document zodanig opslaan dat het op Windows wel leesbaar is? Ik heb het document eerst naar mijn eigen Windows PC maar gaat niet open.
2. Ik heb een document met foto's uit mijn Windows PC overgezet naar mijn MacMini en wil de foto's , waar ik geen origineel van heb, er uit copyeren of slepen om ze elders te gebruiken maar dat lukt mij niet. Wel knippen maar dat is niet de bedoeling. Wie weet de oplossing? Wim

2 reacties
MaritaA zegt:

Nee natuurijk gaat het niet open op een windows pc, want het is alleen voor Mac vandaar dat je moet converteren alvorens het naar iemand met windows te sturen.


Als je klaar bent met je document moet je het volgende doen:

In de menubalk bovenin in Numbers op
1. Archief klikken
2. Kies exporteer naar
3. Kies excel

Indien je kiest voor excel. kan het soms niet helemaal hetzelfde er uit zien zoals je het hebt gemaakt en iemand opent het in Excel,

daarom

Maak ik van alles een pdf, als ik zaken vanuit Pages, Numbers, Keynote, naar iemands stuur met een Windows pc.

PDF ziet er uit zoals het gemaakt is.
Wim volgens mij stel je twee vragen
Uit wat voor soort document (extensie) foto's eruit halen???

19 april 2016 om 16:57.
Miax zegt:

Dag Wim, voor zover ik weet kan een document dat opgemaakt is in Numbers niet naar een Windows PC. Numbers werkt alleen op een Apple. Als je dit soort documenten wilt maken die zowel op je MacMini als je Windows PC openen, kan je het beste Microsoft Office op je Macmini nemen of het gratis LibreOffice downloaden, die werken zowel met Apple als met Windows.
Wat 2. betreft als je het document op je MacMini opent en je klikt met de rechtermuisknop op de foto, dan opent zich een schermpje met daarin de mogelijkheid van "opslaan als afbeelding". Klik dat aan en geeft de foto een naam en geef de map op waar het opgeslagen moet worden.
Succes Mia

19 april 2016 om 17:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club