Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Probleem met update iMovie
Geplaatst op 1 mei 2016 om 22:16 door LouiseH

Mijn echtgenoot werkt al langer dan ik met de iMac en heeft al veel mooie filmpjes gemonteerd in iMovie.
Hij heeft de laatste update van El Capitan, dit ter extra informatie.
Hij heeft nog steeds iMovie versie 8.0.6 (821) waarmee hij nog ook steeds kan monteren, maar... schermvullend afspelen gaat niet meer (hij ziet wel onderaan de tijdlijn lopen).
Als hij controleert op nieuwere versies wordt vermeld dat er een nieuwere versie van iMovie beschikbaar is als onderdeel van iLife 1.1.
Dan blijkt dat hij daar in de Apple store 14,99 Euro voor moet betalen, terwijl ik de nieuwe versie 10.1.2 gewoon als update heb gekregen.
Is dat niet raar?

 

6 reacties
Truus zegt:

Ik vermoed dat u op een nieuwe versie van de Mac werkt: iLife is daar een vast onderdeel van, gebruikers van oudere Mac moeten deze applicatie inderdaad kopen.

2 mei 2016 om 08:38.
LouiseH zegt:

Dat is jammer, dan moet dat maar...
Bedankt voor je reactie, Truus.

2 mei 2016 om 09:35.
jan100 zegt:

Precies zoiets hebben we gehad toen de nieuwe Pages en Numbers uitgebracht werden. Je kon wel upgraden, maar moest wel betalen. Dit probleempje bleek oplosbaar door in de Systeemvoorkeuren de taal en regio in te stellen op Verenigde Staten. Na een reset kon dan wel gratis naar de nieuwe versie van Pages en Numbers geüpdate worden. Misschien werkt dit ook voor iMovie?

2 mei 2016 om 10:09.
LouiseH zegt:

Bedankt Jan, even voor de duidelijkheid: Is een Reset hetzelfde als opnieuw opstarten?

2 mei 2016 om 23:31.
LouiseH zegt:

Heb gegoogled en vrees dat het betekent dat je terug gaat naar fabrieksinstelling, dus dat alles wat je hebt toegevoegd dan weg is.
Mijn man haalt vandaag een iTunes kaartje (momenteel met 15% korting bij AH) en gaat de nieuwe iMovie versie alsnog kopen.
Toch is het te gek dat zijn bestaande versie niet goed meer werkt, de tijdlijn loopt wel, maar afspelen niet meer, ik geloof dat er meer dingen zijn, hij spreekt van een "langzaam maar zekere afbraak".

3 mei 2016 om 07:42.
jan100 zegt:

Jawel, ik bedoelde hernieuwd opstarten.

6 mei 2016 om 17:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club