Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Kopieeren boeken van usb stick naar ipad
Geplaatst op 19 mei 2016 om 16:07 door Ex-lid

Ik heb van mijn Windows computer een kopie van boeken op een usb stick gezet en wil deze naar mijn macbook en ipad kopieeren.
Ik heb de stick in de macbook gezet maar krijg de boeken op geen enkele manier gekopieerd en krijg het ook niet voor elkaar om ze naar de ipad te krijgen.
Wie weet raad?
BVD
Jos

19 reacties
MaritaA zegt:

Reden is denk ik, dat de usb stick niet compatible is voor het besturingssysteem van een Mac. (geformatterd voor Windows)

Advies: neem een nieuwe stick of eentje waar de gegevens van verwijderd kunnen worden en formatteer naar Ex Fat, dan is het te gebruiken voor Windows en Mac.

Zet dan nog de boeken erop en dan zet je ze in iBooks (bewaar altijd de backup op de stick)
Als je synchriniseren van iBooks op Mac en iPad aanzet gaat het vanzelf synchroniseren, mits hetzelfde Apple id voor beide apparaten.

19 mei 2016 om 18:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Hartelijk dank voor het advies. Iik ga een stick kopen en het dan nogmaals proberen op jouw wijze.

19 mei 2016 om 19:45.
Jan033 zegt:

Ik ben bang dat hier toch een ander probleem speelt. Op een Mac kun je weliswaar geen bestanden schrijven naar een NTFS geformatteerde USB stick, je kunt ze wel lezen en dus ook kopiëren! Mijn vraag is dus aan Jos of je de bestanden wel ziet staan op de USB stick als die in de Mac zit? Als je ze ziet staan kun je ze selecteren en naar een map op de Mac slepen. Als je de USB stick daarentegen helemaal niet in de Finder ziet, is die stick of defect of niet goed aangesloten.

19 mei 2016 om 21:10.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik kan de stick en inhoud gewoon openen. Ik heb op de macbook nu een nieuwe map "boeken" gemaakt en probeer de boeken daar heen te slepen maar ze verschijnen als losse mappen in de Finder bij "programma,s" dus dat is veselijk rommelig
 

19 mei 2016 om 22:39.
Miax zegt:

Andere oplossing is, wanneer je je windows pc nog hebt, zet je boeken in Dropbox en download ze op je Macbook naar een map in documenten of in iBooks. Ik zelf zet mijn boeken altijd in een map in documenten, anders kan je ze niet meer delen met iemand anders.
Succes Mia
 

20 mei 2016 om 08:24.
avatar
Ex-lid zegt:

Is Dropbox een onderdeel van Windows of moet ik daar nog iets voor doen.
En heeft ook mijn Macbook dit programma standaard?

20 mei 2016 om 11:40.
Jan033 zegt:

Hallo Jos, ik zou het probleem niet groter maken dan het is. Probeer het eens als volgt: Ga op de Mac in Finder naar de USB stick en selecteer de bestanden die je wilt kopiëren: klik op het eerste bestand, druk de Shift in en klik op het laatste bestand. De geselecteerde bestanden worden blauw. Klik nu rechts op de muis en kies "Kopieer ...bestanden" . Ga nu naar je map "boeken", klik opnieuw rechts en kies "Plak ... onderdelen"

20 mei 2016 om 12:09.
Miax zegt:

Hallo Jos, wat Jan033 zegt is de makkelijke manier. Die zou ik in ieder geval proberen.
dropbox is geen onderdeel van Windows.
Dropbox is een soort cloudopslag, die benader je via Internet. Moet je een account voor aanmaken. Daar kan je veel zaken opslaan en dan overal waar je internet hebt weer benaderen door in te loggen.. Ook kan je documenten delen met iemand anders door hem een link te sturen.
gr. Mia

20 mei 2016 om 12:33.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Jan, ik heb gedaan wat jij hebt aangegeven en nu lukt het wel. Sterker, de boeken staan nu automatisch in I-Book. Alleen weet ik nu nog steeds niet wat ik verkeerd deed waardoor de kopieen in "programma,s" terecht kwamen. Maar het is gelukt. Alle meedenkers bedankt. Nu alleen nog proberen om de kopieen naar mijn Ipad te krijgen. Bedankt. Jos

20 mei 2016 om 15:55.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik heb geprobeerd om de boeken van mijn Macbook I-Book te kopieeren naar mijn Ipad. ik heb in I-Tunes bij apparaten Ipad aangeklikt en gevraagd om de te synchroniseren maar er gebeurd helemaal niets. Ik krijg 3 stappen te zien maar er komt geen boek op de Ipad

20 mei 2016 om 17:05.
Jan033 zegt:

In dit artikel staat beschreven hoe je boeken kunt synchroniseren: http://www.appletips.nl/boeken-en-pdf-bestanden-synchroniseren-met-iphone-ipad-of-ipod-touch/
Denk er wel aan om op de iPad "vertrouw deze computer" aan te tikken nadat beide apparaten met elkaar verbonden zijn.
Mocht het echt niet lukken op deze manier, dan is er nog een andere manier om boeken te synchroniseren: http://www.appletips.nl/boeken-synchroniseren-met-je-ipad-of-iphone-zonder-tussenkomst-van-itunes/

21 mei 2016 om 09:32.
MaritaA zegt:

Allersimpelst:
Sleep de boeken vanuit iBooks op je Mac naar je bureaublad (of maak een map op je bureaublad en zet daar de boeken in)
Open Finder, sleep de boek(en) of de map met boeken naar iCloud drive. (In de navigatiekolom van Finder)

Open iCloudDrive op je iPad en daar staan ze.
Hoe dan verder wijst zich vanzelf (eitje)
(iClouddrive heeft wel een max. van 5GB opslag tenzij je ruimte bijkoopt)

21 mei 2016 om 10:09.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Marita, ik heb op mijn bureaublad een mapje boeken aangemaakt en de boeken daarheen gesleept. Het mapje heb ik naar iCloud drive gesleept. Op mijn iPad heb ik iCloud drive aangezet en de boeken staan daar nu in. Wat ik ook probeer, ik krijg de boeken niet naar iBooks toe. Ik selecteer een boek om het te verplaatsen maar het enige wat ik zie is dat electronisch is opgeslegen. De opties "nieuwe map" en "verplaats" heb ik geprobeerd maar beide geven geen resultaat. Heb je enig idee wat ik fout doe of vergeet

21 mei 2016 om 21:21.
MaritaA zegt:

Kijk eerst op je iPad bij instellingen>iCloud of iCloud drive op groen (aan) staat, scroll dan naar beneden en kijk of daar iBooks op groen staat.
Ga weer naar instellingen (iPad) en kijk links bij iBooks zelf of in ieder geval "synchroniseer verzamelingen" aanstaat. (groen)

Als alles zo staat, ga naar iCloud drive op je iPad open de map met boeken, dubbel tik op de epub, dan zie je dit (zie schermafbeelding)
(wat jij deed was selecteer rechtsboven kiezen en dan krijg je de opties, waar je het over had, dat moet dus niet)
Je hoeft niet op download te klikken maar bovenin op de deelknop (rechthoekje met pijltje)
(zie volgende reactie)

21 mei 2016 om 23:52.
MaritaA zegt:

Als je op de deelknop tikt zie je het volgende menu (zie de schermafbeelding)
En kies in dat menu voor iBooks.

(ik heb gekozen voor de Bluefirereader)

21 mei 2016 om 23:57.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Marita. Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het lijkt nu gelukt te zijn. Heel hartelijk bedankt voor de uitleg en het uitbreiden van mijn kennis. Prettige dag.
Jos

22 mei 2016 om 11:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik vergeet nog te vragen wat de "epub" is waarop ik moest klikken.

22 mei 2016 om 11:53.
MaritaA zegt:

Epub is de benamaning/ extensie voor een digitaal boek, hier in Nederland gebruikt, zoals b.v. een word document de extensie .docx heeft en een foto vaak .jpeg.
Leesze.

22 mei 2016 om 12:12.
PKHG zegt:

Hi hi, als ik les geef over PC's is dit (bijna) het eerste wat ik uitleg:
informatie = data is/wordt op de een of andere manier op een PC opgeslaan en krijgt een naam. Maar de computer is ontzettend dom en weet in eerste instantie niet met een dergelijk bestand met een naam gedaan kan/moet worden.
Daarvoor heeft men een slimme oplossing bedacht: zet aan het einde van de naam maar iets zodat een PC weet wat het met de erbij horende data (vermoedelijk kan/moet) doen! Men gebruikt als scheidingsteken een . met daarachter letters of ... (maar zeker geen tweede punt)
Dit kenmerk heeft de naam 'extensie' gekregen (= de naam is uitgebreid = extended).
En nu komt het: is de extensie, dat wat de maker van het bestand (data opgeboren met naam en extensie) bedoelt, correct en de PC weet wat de het met een bestand van die extensie zou moeten doen dan werkt alles perfect.

Groot verschil is nog dit: is het een programma, dat je PC kan uitvoeren of is het info waarvoor de PC een programma heeft om met de data iets zinvols te doen.
Denk maar aan een plaatje, met een digitale camera gemaakt en het electronisch gedoe nu op je PC aanwezig.
En vaak gebruikte extensie voor plaatjes is (zie Mariata's antwoord) .jpeg of .jpg maar er zijn not tientallen andere: .png of .gif of .tiff of .raw.

Gewone teksten krijgen vaak de extensie .txt (ha ha, wie heeft dat bedacht).
Teksten met windows Word gemaakt (en die bevatten meer dan tekst, namelijk vaak opmaak-opdrachten etc. en die krijgen iets als extensie .doc of .docx of ...

En nu een test: neem b.v. een .jpeg plaatje en maak er een kopie van:
kanweg.jpeg en dat wordt dan vrijwel zeker met een programma (er zijn talloze) als plaatje op een beeldscherm getoverd!
NU WIJZIG je de extensie in b.v. .txt en probeer het weer te gebruiken, Windows waarschuwt je dan, dat het nu misschien niet meer werkt ik denk Apple doet iets vergelijbaars.
De PC denkt nu vrijwel zeker dat je het over een tekst hebt, dat je wilt bewerken of laten zien. Dubbel klikken en dan krijg je of een foutmelding of je ziet raare tekens (niet leesbaar) .
Nu nog .txt weer in .jpeg omzetten (weer vermoedelijk met waarschuwing, toch doen!) en kanweg.jpeg zal weer als plaatje zichtbaar gemaakt kunnen worden!

En boeken, ja wat hebben die voor een extensie? Juist EEN is .epub

Maar ga met een zip-programma een epub openen: dan zie je op eens dat er een heleboel bestanden in zon .epub bestand (gekomprimeerd!) zitten ...

Groetjes
Peter

6 juni 2016 om 21:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club