Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Fotomap exporteren van Mac Book naar een I-Phone.
Geplaatst op 3 juli 2016 om 12:51 door Ex-lid

Goede middag,
Ik heb een klein vraagje. Is het mogelijk en hoe dan te handelen, om uit de applicatie "Foto,s een fotomap te exporteren naar een I-Phone.Andersom lukt mij wel,maar vanuit de Mac Book Pro niet ?????

2 reacties
MaritaA zegt:

Kan op 4 manieren.

Ikzelf heb op al mijn apparaten iCloud fotobibliotheek aangezet.
Hiermee wordt alles op alle apparaten gelijk getrokken, verder het staat in de Cloud en bij een crash gaan vaak ("kostbare") foto's weg en wordt hiermee voorkomen .
Wil je de foto'seffectieef ook nog op je harde schijf maak je een kopietje.
Het neemt geen ruimte op je apparaat in en ook te benaderen vanuit een webbrowser via iCloud.com.
Nadeel 5gb gratis, ik heb 50gb gekocht voor € 0,99 per/maand, wat ik het alleszins waard vind.

Dan kan er fotostream aangezet worden, synchroniseert max. 30 dagenof 1000 foto's en mijn ervaring is, als na een maand bepaalde foto's uiteraard niet meer in die fotostream staan, het een janboel wordt, het is zaak om steeds tijdig te downloaden naar je Mac, ik persoonlijk vind het waardeloos.

Via iTunes, ook dat maakt dat mensen na een tijdje door de bomen het bos niet meer zien, opeens kunnen b.v. foto's niet meer van de iPad/Phone verwijderd worden, omdat men niet meer weet wat wel en niet overgezet is via iTunes (erop met iTunes, is ook alleen eraf met iTunes en omgekeerd), ook dit vind ik geen optimaal werkend en practisch iets.

Daarbij gebruik je iCloudfotobibliotheek (mijn voorkeur), kan iTunes hiervoor niet meer gebruikt worden, het is het een of het ander.

Bedenk dat als je veel foto's hebt en iCloud fotobibliotheek wordt aangezet, het de eerste keer heel lang duurt voordat alles gesynchroniseerd is.

Of gebruik een andere cloud, zoals dropbox, google drive, one drive om bepaalde zaken op een apparaat te krijgen, zonder -dat wat belangrijk is voor een iphone en iPad-, ruimte in beslag neemt.

Je kan ook iCloud fotdelen aanzetten op al je apparaten, de bedoeling hiervan is om met anderen een album (u noemt het map) te delen,(wat natuurlijk niet gedaan hoeft te worden) maar het verschijnt ook op je apparaten, hiermee zet je in principe ook iets over.
Je ziet in foto's op je mac gedeeld staan, ook daarin maak je albums met namen en vervolgens veschijnen die (als je thuis op je wifi netwerk zit, op al je apparaten.
Neemt ook geen ruimte in beslag.

3 juli 2016 om 15:05.
avatar
Ex-lid zegt:

Geachte mevrouw,
Heel hartelijk dank voor alle mogelijkheden die u mij aanbiedt.Ik zal alle keuze mogelijkheden nog eens bekijken om er daarna mee aan de slag te gaan. Vooruitlopend op deze operatie,wil ik u nogmaals hartelijk bedanken en wenst u nog een mooie zomeravond toe.
mvg
Joop van Vliet.

3 juli 2016 om 17:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club