Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
ICloud Foto-resolutie
Geplaatst op 6 juli 2016 om 13:14 door Noor.W

Ik heb een iPad 4, wil nu toch een backup maken in iCloud, maar moet daarvoor eerst ruimte bijkopen. Nu zie ik in een uitleg over iCloud: iCloud-fotobibliotheek helpt je slim om te gaan met de beschikbare ruimte op je Apple devices door de originele hogeresolutie­versie van je foto’s en video’s in iCloud te bewaren, en een kleinere versie op je device te laten staan.
Ik wil op mijn iPad de foto's in originele resolutie houden, dus niet een kleinere versie, zoals gesuggereerd wordt in dit artikel.
Mijn vragen zijn: Kan dit en hoe dan? Zo niet, dan is het toch handiger om alleen een backup te maken op je pc via iTunes? Komen daarin ook al je foto's van je iPad in hoge resolutie?
Met dank en groet, Noor

13 reacties
MaritaA zegt:

Zijn de foto's kostbaar dan een backup op pc, externe schijf en cloud.
Dit eerst als welgemeende overweging.Gaat je harde schijf stuk, wat dan?

Waarom iTunes gebruiken, je kan toch ook de foto's naar de DCIM map sturen op een windows pc, zodra de iPad is aangesloten met de kabel. Vanuit die map kan het naar elke ander map die je wil en/of cloud/externe opslag.

Met iTunes eraf, ook alleen met iTunes er weer op en vice versa. Als je foto's ooit zonder iTunes hebt over gezet, ga je tzt tegen zaken aanlopen, dat er rare dingen gebeuren, zoals regelmatig hier in de club vragen over gesteld worden. (kan de foto niet verwijderen of ik wil verwijderen en zie de prullenbak niet, enz),. oorzaak: vrijwel zeker ooit met iTunes overgezet, dan ook zo verwijderen)

Of fotostream werd gebruikt en men vergat na de 1000 foto of 30 dagen termijn de foto's op de pc te laden. Dan gaat het echt een janboel worden.

Ik, zou het (iCloud fotobibliotheek) dan niet gaan gebruiken, zo blijven de foto's in hoge resolutie, (ik heb wel icloud fotobibliotheek, en merk weinig van de kleine resolutie en vindt indien nodig de originelen in icloud en stuur vandaar naar een ander apparaat.)
Voordeel altijd alle foto's bij de hand en geen opslag gebruik op de iPad
Nadeel: resolutie op iPad, voor synschroniseren moet je op een wifi netwerk zitten en je moet je opslag in de gaten houden.
Ter overweging voor jou: je hebt een iPad , geen andere apparaten van Apple, dus waarom dan iCloud?

Volgens mij heeft Amazon voor $ 11,99 (ja, dollar) per jaar onbeperkte cloud opslag, alleen voor foto's.

Foto's overzetten van iPad naar windows pc zonder iTunes:

Via Windows Verkenner
Foto's naar je harde schijf kopiëren. Koppel het toestel met het usb-kabeltje aan de pc, ga naar Verkenner en open het gekoppelde toestel onder Draagbare apparaten. Selecteer vervolgens enkele foto's met ingedrukte Ctrl-toets of kies alle foto's via Ctrl+A en sleep of kopieer ze naar een map op de harde schijf.

 

6 juli 2016 om 14:23.
Noor.W zegt:

Goedemorgen Marita,
Hartelijke dank voor je uitgebreide antwoord; het geeft stof tot nadenken en proberen enz., wat ik in het weekend ga doen. Inderdaad heb ik alleen een iPad als Apple-product!
Mooi weekend gewenst! Met groet, Noor

8 juli 2016 om 09:32.
Noor.W zegt:

Een en ander is mij duidelijk en ik ben er mee bezig; iCloud vergeet ik dus verder maar. Het vreemde is dat ik in iTunes nooit foto's zie. Klik ik daarin op tabblad foto's, dan is dat leeg. Wat doe ik fout? En hoe zie ik de foto's wél in iTunes? Mijn apps zie ik daar wel in.

10 juli 2016 om 12:58.
MaritaA zegt:

ICloud fotobibliotheek, staat toch niet per ongeluk aan??, want dan zie je inderdaad de foto's niet meer in iTunes.

Noor kan je mij toch (nog) een keer duidelijk maken wat precies de bedoeling is?
Jij hebt het in je bericht/vraag over backup, maar daar is iTunes niet voor, dat is om foto's over en weer over te zetten naar pc en terug.

Er zijn meer manieren om foto's over te zetten, zonder de ongemakken van iTunes.
Ben je bekend met dropbox en de werking?.
Met de app Photosync (gebruik ik zelf veel) (lees de link). Uitwisselbaar tussen diverse platformen Windows, Apple, Android, òòk onderling.
Is het eenrichtingsverkeer, dus van iPad naar PC of ook andersom?
Hoe zet je nu foto's op je pc?
Zijn het grote hoeveelheden?

Lees dit eens:
https://photosync-app.com

10 juli 2016 om 14:01.
Noor.W zegt:

Hallo Marita,
Ik maak steeds al via iTunes een back-up van mijn iPad; wilde dat eventueel in iCloud ook doen, maar er staan meer dan 5Gb op iPad. iCloud valt voor mij dus helemaal af. De foto's op mijn iPad wil ik graag daarop bewaren in goede/hoge resolutie; ik zal ze ook op mijn pc zetten (via jouw aanwijzing hierboven) en ik maak 1x per maand op een externe schijf een back-up. Als ik een nieuwe iPad zou kopen is het handig als ik een goede back-up heb die ik gemakkelijk kan terugzetten op de nieuwe via iTunes. Nu keek ik bij iTunes op mijn desktop met iPad erop aangesloten en klik op mijn iPad-icoon. Dan kom ik in "Overzicht" en kan dan mijn iPad synchroniseren (gaat automatisch). Klik ik in dat Overzicht op "Apps", dan zie ik die. Evenzo met boeken. Klik ik op foto's dan krijg ik: "U kunt kiezen welke foto's van uw computer naar uw iPad worden gekopieerd. Foto's uit uw filmrol op uw iPad kunnen afzonderlijk worden geïmporteerd naar Adobe Photoshop Elements of Afbeeldingen en video's importeren van Windows". Nu zet ik hierboven een v-tje bij "Foto's synchroniseren en dan wordt zwart: Foto's kopiëren uit: Elements of een andere map. Ik begrijp dit dus niet. Wil mijn fotorol op mijn desktop, meer niet". Mijn vraag is nu: Zitten die foto's nu wel of niet in de back-up van iTunes? Op het gekleurde balkje onderin tabblad "Overzicht" is een groot deel ervan rose met woord Foto's erin, maar betekent dat dat dit alles in een back-up staat of op de iPad?
Ik kom er niet meer uit.
Dank voor je geduld en hulp. Marita..

11 juli 2016 om 14:10.
MaritaA zegt:

Dag Noor,
ITunes is GEEN backup.
ITunes geeft je de mogelijkheid om foto's vice versa (tussen pc en iPad/Phone) over te zetten.
Ze staan dus niet in iTunes. Je ZIET ze in iTunes.

Als iTunes geopend is en je iPad aangesloten met de kabel,
klik dan vervolgens even op het grijzige icoontje van je iPad Ergens linksboven, vervolgens komt in de linkerkolom nog het onderdeel "op mijn iPad."

Onder het onderdeel op mijn iPad zet je foto's vanaf de iPad naar de PC
Onder het onderdeel Instellingen, zet je foto's vanaf de pc naar de iPad.

Klik eerst in ieder geval even in de linkerkolom op Overzicht (onder Instellingen), staat daar maak reservekopie in iCloud aangevinkt, jouw wijze voor een backup?
Dan is het goed.

Inderdaad je krijgt een gekleurde balk in overzicht te zien en de foto,s zijn roze, apps lichtgroen, etc., maar dat staat helemaal los van dit alles, dus dat gaan we verder even vergeten.

12 juli 2016 om 15:37.
Noor.W zegt:

Marita, als ik het goed gedaan heb zijn er nu 2 printscreens bijgevoegd. Op de ene staat dus dat ik een reservekopie van mijn iPad op mijn pc kan zetten en eventueel ook terugzetten. Daaruit maakte ik op dat iTunes een soort back-up maakt op mijn pc. Verder vermoed ik dat iTunes op een Windows-pc er anders uitziet dan op een Mac. Onder "op mijn apparaat" staat geen map foto's oid en als ik op "foto's" klik onder "Overzicht" krijg ik die andere screenprint te zien. Ik heb iCloud dus niet in gebruik; ook niet op mijn iPad. Nu blijf ik wel benieuwd of de foto's op mijn iPad dus ook staan in die reservekopie. Ter verduidelijking: de foto's op mijn iPad komen rechtstreeks via adapter van mijn camera-sdkaart (staan dus ook op mijn desktop enz.), uit mails en via Dropbox en zitten allemaal in verschillende mappen gesorteerd.

12 juli 2016 om 17:55.
Noor.W zegt:

Dit is dus de 2e screenprint; ik dacht ze allebei tegelijk te kunnen bijvoegen. Sorry!

12 juli 2016 om 17:58.
MaritaA zegt:

Geen Sorry, de beste oplossing gekozen. Je kan er maar 1 per bericht/reactie bijvoegen.
ALs ik het me goed herinner maak jij toch een backup in iCloud?
Zo ja, zie de eerste schermafbeelding dan staat het vinkje niet goed.

Het ziet er net zo uit als op een mac.
In de linkerkolom heb je foto's onder instellingen aangeklikt, zoalss ik schreef daarmee kan je foto's vanaf je pc op je iPad overzetten.

Nu vind ik het gek dat je geen foto's ziet onder "op mijn Apparaat",
Dat is bij mij ook, maar daarvan weet ik hoe dat komt, ik gebruik iCloud fotobiliotheek en dan kan synchroniseren via iTunes niet meer.
Maar jij niet, vreemd.

1. Kan jij op de iPad bij instellingen> foto's en camera kijken (misschien schermafbeelding) hoe de instellingen zijn, ik vermoed dat daar iets aan staat wat niet aan hoort te staan.

2. Toevallig mijn uitleg hoe je de iPad als camera gebruikt om foto's eraf te halen gebruikt/uitgevoerd?

12 juli 2016 om 18:34.
Noor.W zegt:

Marita, ik gebruik géén iCloud omdat de foto's dan verkleind op mijn iPad komen te staan en ik heb niet overal WiFi om ze groot te gebruiken via iCloud. Vandaar dat op de eerste screenprint van iTunes daar geen vinkje bij staat, maar bij reservekopie op mijn pc. En zo zou ik alle info dus op een andere/nieuwe iPad terug moeten kunnen zetten volgens iTunes.....?
Wat punt 2 betreft snap ik helaas niet wat je bedoelt.
Ik heb de foto's van mijn iPad naar pc gekopieerd volgens een eerdere instructie van jou (map DCIM), maar daarin kan ik geen foto's selecteren. In die map zitten ruim 60 mapjes met wisselend aantal foto's erin, wat ik exact zo krijg In de Verkenner. Hierbij de gevraagde screenprint.

12 juli 2016 om 19:52.
MaritaA zegt:

Vraag 2
Vermoedelijk zijn al je foto's al overgezet naar de DCIM map en valt er niets over te zetten.
test: maak even een foto in je huis met de iPad en kijk of er dan wel foto's te zien is in iTunes onder mijn apparaten.

foto's in andere mappen zetten vanuit DCIM map

Je selecteert de foto’s en kopieert ze door er rechts op te klikken en Kopiëren kiezen.
Dan plak je ze in de map die je wilt.

https://www.seniorweb.nl/artikel/foto-s-overzetten-van-ipad-naar-computer

12 juli 2016 om 20:36.
MaritaA zegt:

Sorry, had ik je moeten zeggen, maar je mailadres is te zien in de schermafbeelding, weet nu hoe het eruitziet en alles staat goed. haal het weer weg.

12 juli 2016 om 22:55.
Noor.W zegt:

Op mijn desktop staat een eerdere foto-back-up van de iPad van 2014 en keurig in de albums, zoals op mijn iPad. Volgens bovenstaande instructie staan geen losse foto's in de DCIM-map, maar ongeveer 64 mapjes, waarin verschillend aantal foto's. Helaas weet ik niet meer hoe ik dat toen gedaan heb. Uiteraard heb ik ook je link hierboven bekeken, maar in Windows 10 is dat anders. Een foto gemaakt met iPad, maar dat veranderd niets En w.b. iTunes: is er nu wel of niet een reservekopie/back-up ergens op mijn pc? Ik denk dus wel.

13 juli 2016 om 11:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club