Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Spelling en Gramatica controle
Geplaatst op 3 augustus 2016 om 12:46 door Ex-lid

Voor mijn document gebruik ik Pages op mijn IPad en MiniMac. Eigen- en plaatsnamen worden er rood onderstreept. Heeft dat te maken met onvoldoende spelling en Gramatica controle?

4 reacties
ilja54 zegt:

Het wordt ook rood onderstreept als je geen hoofdletters gebruikt maar dan is het toch goed geschreven

4 augustus 2016 om 08:12.
MinyS zegt:

Het is altijd al zo geweest ook in word documenten dat eigen namen en plaatsnamen niet herkent worden omdat die niet in het woordenboek zijn te vinden In een Word-document kun je op het woord rechts klikken en toevoegen aan het woordenboek De volgende keer herkent hij het woord en zet er geen rode streep meer onder Bij de iPad kun je niet rechts klikken, dus weet ook niet hoe je dit uit kunt zetten of in het woordenboek kunt plaatsen

4 augustus 2016 om 08:16.
Miax zegt:

Wim, op de Mac Mini kan je het instellen.
Als je Pages geopend hebt: Ga op je mac mini in de menubalk waar ook het appeltje staat bovenin naar WIJZIG, ga dan naar SPELLING EN GRAMMATICA, haal daar de vinkjes weg bij CONTROLEER SPELLING TIJDENS TYPEN, en de andere 2 vinkjes als die aanstaan daaronder ook.
Succes Mia

4 augustus 2016 om 09:11.
Miax zegt:

Wim, Even nagekeken op de iPad, wanneer je in Pages een document open hebt, staan er rechtsboven een aantal tekentjes , ga naar het tekentje van de sleutel, tik dat aan en ga dan naar instellingen, schuif het ronde bij Spelling, zodat het Wit is. Dan is dat ook uit.
Op die manier zet je de spellingcontrole uit.
Succes Mia

4 augustus 2016 om 10:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club