Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gmail
Geplaatst op 7 augustus 2016 om 17:21 door HVH

Gmail account werkt niet meer. Heb het verwijderd en nieuw Gmail acc. aangemaakt, zelfde probleem (0x800CCCD2) . Heb die ook verwijderd, maar wil wel weer een Gmail account. Gewoon een dag wachten en opnieuw proberen? ?Het probleem lijkt "Authentication failed"

19 reacties
Miax zegt:

Heb je gecontroleerd of je de juiste inloggegevens gebruikt? Kijk ook of je alles goed hebt ingesteld. Kan je via mail.google.com wel bij je mail komen?
succes Mia

7 augustus 2016 om 19:56.
HVH zegt:

Ja Mia, het was geen probleem om bij mijn email te komen, inlogggevens klopten, ook de IMAP en SMTP staan goed. alleen als ik mail wilde verzenden of binnenhalen gaat het mis, dan krijg ik een bericht over verificatie probleem.--- Nou heb ik enige malen geprobeerd om mijn nieuwe smartwatch te synchroniseren met mijn Iphone 4. Dat lukte niet, wél met mijn nieuwere Ipad. Wellicht is er toen iets fout gegaan (hoewel niet logisch!) Ik ga nu morgen proberen een ander GMAIL account aan te maken. Zal je op de hoogte houden. Vr. groet, Niki

7 augustus 2016 om 21:58.
Groetend zegt:

Ik begrijp hieruit dat het gmail-account wel werkt via webmail, maar niet via het mailprogramma op een apparaat.
Dus er gaat iets mis op een apparaat. Of op meerdere?

7 augustus 2016 om 22:39.
Niekie zegt:

Ik vermoed Google's twee traps beveiliging in geschakeld is. Er wordt dan eerst via sms een code naar je gestuurd die je in moet vullen.
Kijk even via je account op de webmail hoe dat ingesteld staat en laat die code toesturen. Die vul je dan 1 keer in, in laats van je wachtwoord.

Niek

7 augustus 2016 om 23:32.
HVH zegt:

Niek, dank voor de reactie. Dat zou zomaar kunnen. Ik krijg/kreeg nu steeds van die (m.i. irritante)vragen of ik wel degene ben die op mijn Ipad/Iphone ingelogd ben bij voorbeeld. Als ik naar de website ga kan ik gewoon inloggen met naam en ww, maar hoe kan ik duidelijk maken dat ik van die tweetrapsbeveiliging af will? Heb wel net het vakje inschakelen veranderd in uitschakelen. Misschien dat er zometeen een berichtje van Google komt bij mijn alternatieve mailadres. Nicky

8 augustus 2016 om 11:10.
Niekie zegt:

Als je inlogt via de webmail zie je rechtsboven een balletje met een letter. Daar klik je op en je kiest "Mijn Account".
Dan ga je naar "inloggen en beveiliging". Dan klik je op "inloggen bij Google" (links) en daar kan je de tweetraps beveiliging uitschakelen.

Niek

8 augustus 2016 om 18:16.
HVH zegt:

Dank voor de aanwijzing, alles precies zo gedaan, maar als ik het account wil aanmelden, want dat moet omdat ik eerst mappen moet downloaden blijft het bericht "server heeft de aanmelding geweigerd, controleer of gebruikersgegevens correct zijn ingevoerd". Jij wordt er w.s. net zo tureluurs van als ik. Waarom is het vereist dat ik die mappen download, omdat de server anders niet weet waar hij met de berichten heen moet?? Ben ook te rade gegaan bij Microsoft (werk met windows 7), word ik niet wijzer van. Hoe dan ook, dank voor het geduld. Nicky

8 augustus 2016 om 22:12.
HVH zegt:

Voorlopig laatste mededeling: via een site waarop iemand met hetzelfde probleem worstelde (2014!) uiteindelijk de toegang tot de zgn. "gevaarlijke"apps kunnen herstellen en de benodigde mappen kunnen downloaden en daarmee GMAIL in Windows Live Mail weer te kunnen gebruiken. Vraag mij wel af of ik nu evt. de beveiliging weer wat strakker kan aanhalen, of ben ik dan weer de toegang tot mijn account kwijt?? Iedereen nogmaals dank voor het meedenken! Nicky

9 augustus 2016 om 10:59.
Marixius zegt:

Ik begrijp dat je het Gmail probleem in combinatie hebt met Windows Live Mail.
Windows Live Mail wordt door Google/Gmail gezien als een minder veilige app en daarom is het noodzakelijk om de beveiliging een tandje lager te zetten. Het opschroeven van de beveiliging door bij de Gmail instellingen het schuifje weer om te zetten zal tot gevolg hebben dat je weer authenticatie problemen zult krijgen bij gebruik van WLM.

Wat mij echter bevreemdt is dat je dit probleem aankaart in de Apple-Club.
WLM draait toch niet op een Apple?

9 augustus 2016 om 11:47.
HVH zegt:

Dag Marixius, bij Apple omdat het gedonder begon bij gebruik nieuwe (oude) Iphone 4.Het Gmail account werkt in LiveMail nu alleen voor de inbox, andere gedownloade mappen (verzonden, concepten, prullenbak, etc. werken niet in Livemail, maar kan ik wel bereiken via webmail. Ik ben 86 en snap veel maar niet alles helaas. Omdat ik wel berichten binnenkrijg (op GMAIL) laat ik het maar zo en ga voor de andere mappen naar webmail. Overweeg ook om Gmail maar te schrappen op Ipad en Iphone. Bedankt voor je opmerking! Vr. groet, Nicky

9 augustus 2016 om 13:37.
HVH zegt:

Dag Marixius, bij Apple omdat het gedonder begon bij gebruik nieuwe (oude) Iphone 4.Het Gmail account werkt in LiveMail nu alleen voor de inbox, andere gedownloade mappen (verzonden, concepten, prullenbak, etc. werken niet in Livemail, maar kan ik wel bereiken via webmail. Ik ben 86 en snap veel maar niet alles helaas. Omdat ik wel berichten binnenkrijg (op GMAIL) laat ik het maar zo en ga voor de andere mappen naar webmail. Overweeg ook om Gmail maar te schrappen op Ipad en Iphone. Bedankt voor je opmerking! Vr. groet, Nicky

9 augustus 2016 om 13:37.
Marixius zegt:

Hoe heb je Gmail ingesteld in Windows Live Mail?
Zelf handmatig de server instellingen ingevoerd?
Als IMAP ingesteld?
Met de webbrowser bij de Gmail instellingen aangegeven dat IMAP gebruikt moet worden?

Op welke wijze maak je gebruik van Gmail op je iPhone en iPad?
Gebruik je de Gmail-app of heb je je Gmail account via de mail-instellingen aan de standaard Mail-app toegevoegd?

9 augustus 2016 om 13:48.
Niekie zegt:

Gmail hoef je niets aan in te stellen in WLM. Je geeft je emailadres op en je wachtwoord en dan wordt het automatisch geconfigureerd als Imap.

Niek

9 augustus 2016 om 14:38.
Marixius zegt:

Het spijt me Niekie.
Om een Gmail-account tegenwoordig in te stellen in WLM zijn toch wel een paar extra handelingen nodig. Allereerst zul je via een webbrowser bij de instellingen van Gmail moeten nagaan of IMAP is ingeschakeld. Zo niet, dan inschakelen.
Zelfs al is IMAP al ingeschakeld, dan kan bij het downloaden van de gmail-mappen in WLM een authenticatie probleem ontstaan en is het noodzakelijk om bij de beveiligingsinstellingen van Gmail "apps met een lagere beveiliging" toe te staan. Windows Live Mail wordt door Gmail als "minder veilige app" beschouwd.

9 augustus 2016 om 14:50.
HVH zegt:

Marixius,Ik gebruik de e-mail app, de envelop met rode rand en M op Ipad én Iphone. Wat betreft de Ipad (die ik langer heb dan de Iphone) heb ik misschien wel via de mail instellingen het account aan de standaard mail-app toegevoegd. Weet dat niet meer helaas. Ik gebruik mijn andere adres het meest. Maar dat heb ik niet op Ipad of Iphone, alleen op de PC en laptop. Overigens geef ik jullie nog de url vanwaar ik het advies overgenomen heb: http://support.google.com/settings/security/lesssecureapps Wellicht nuttig voor anderen met eenzelfde probleem. Gegroet, Nicky

9 augustus 2016 om 15:22.
Niekie zegt:

Marixius: Standaard staat gmail zelf op Imap.
Zie overigens dit verhaal in verband met pop of imap. Dat heeft volgens mij alleen te maken met het doorsturen.
Ik maak zeer vaak Gmail accounts aan in WLM.
Het enige wat je moet doen bij Gmail is inderdaad de twee traps verificatie uitschakelen in de webinterface, want volgens Gmail is WLM geen veilige app.

Niek

9 augustus 2016 om 15:33.
Marixius zegt:

Hallo Nicky,

De witte envelop met rode M is de Gmail app.
Als je wilt controleren of je Gmail aan de standaard mailapp hebt toegevoegd kun je dat op je iPad/iPhone controleren via Instellingen > Mail, contacten en agenda onder het kopje Accounts.

Gmail security instellingen kun je hier beheren.
Daar kun je ook apps met lagere beveiliging toestaan.
OoK kun je daar zien op welke apparaten je verbinding met je Gmail account hebt gemaakt. Indien nodig kun je daar ook de tweetraps beveiliging in of uitschakelen en je beveiligingsvragen aanpassen.

9 augustus 2016 om 15:39.
Marixius zegt:

@Niek
Bij de aanmaak van nieuwe Gmail accounts staan bij de instellingen onder het kopje "Doorsturen en POP/IMAP" zowel POP als IMAP uitgeschakeld.
Bij het instellen van een Gmail account in WLM krijg je daarom ook van Microsoft de melding dat je moet controleren of IMAP is ingeschakeld.
Zie ook https://support.google.com/mail/troubleshooter/1668960?hl=nl

Als je authenticatie in twee stappen hebt uitgeschakeld, dan is het in een aantal gevallen nodig om apps met lagere beveiliging toe te staan (dit is dus het geval bij WLM).

Ook is het zaak dat het mailprogramma niet vaker dan elke tien minuten op nieuwe berichten controleert omdat anders de toegang tot het account mogelijk geblokkeerd wordt.
Dit kan ook gebeuren bij tweetraps authenticatie en dan moet je een unlock actie via de website uitvoeren.( unlockCaptcha).

9 augustus 2016 om 16:23.
Niekie zegt:

Marixius ik denk dat we langs elkaar heen tikken.
Gisterenavond nog een nieuw gmail account voor mezelf aangemaakt in WLM. Inderdaad staat er dat je dat als Imap moet doen, maar dat lijkt me meer dan logisch. Twee traps verificatie had ik niet aanstaan.

Ik bedoel echter, dat je niet speciaal Imap hoeft in te stellen of te kiezen, omdat Gmail dat als standaard hanteert.
Ik probeer de zaken niet moeilijker te maken.

Niek

9 augustus 2016 om 18:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club