Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Time Machine reservekopie is vol (iMac)
Geplaatst op 7 augustus 2016 om 23:42 door LouiseH

Zie de schermopname.
Ik gebruik een externe USB schijf met dezelfde inhoud als m'n harde schijf, namelijk 1TB.
Ik krijg deze mededeling nu af en toe, heb me o.a. via Google georiënteerd wat te doen, maar begrijp niet goed genoeg hoe het werkt om oude reserve kopieën te verwijderen. Volgens de tekst zou het systeem (de Time Machine app) dat zelf moeten doen.
VRAAG: Kan het kwaad om gewoon de USB schijf te formatteren en de Time Machine opnieuw te starten?
Ik voel er niet veel voor om een andere schijf met dubbele capaciteit aan te schaffen, heb er al een paar in gebruik van ieder 1TB, volgens mij moet dat genoeg zijn als ik de schijf formatteer en opnieuw laat inrichten, klopt dat?

8 reacties
Miax zegt:

Time Machine maakt ieder uur reservekopieën van de afgelopen 24 uur en dagelijks reservekopieën van de afgelopen maand en wekelijks van alle afgelopen maanden.
Wij hebben thuis hier 2 Mac's met allebei 1 TB opslaggeheugen aangesloten op een Time Capsule van 1 TB. Als hij vol is overschrijft hij de oudste kopieën. Gaat prima.

Ik ben van mening dat je gewoon de schijf kan blijven gebruiken zonder hem opnieuw te formatteren. Time Machine overschrijft de oudste reservekopie, zodat je altijd up to date bent.

Als je echter toch opnieuw wil formatteren, maak dan eerst van al je data bestanden een kopie op een andere schijf of usb stick.

Een hele nieuw backup maken van alles wat op je Mac staat, kan wel even duren.
Succes Mia

8 augustus 2016 om 00:09.
LouiseH zegt:

Maar Mia, een Time Capsule is toch iets anders dan een gewone externe USB schijf?

8 augustus 2016 om 04:34.
ilja54 zegt:

Wat miax al heeft aangegeven de time machine verwijderd oude reservekopieën zelf en zoals te zien in de schermopname staat dat ook zo beschreven dus gewoon zijn gang laten gaan

8 augustus 2016 om 07:12.
Miax zegt:

Pounamu, De Time Capsule is ook als externe schijf te gebruiken. Het is een draadloos basisstation en tevens geschikt om backups op te slaan. Ik gebruik hem al 8 jaar om van 2 Mac's een backup te maken. Zonder opnieuw te formatteren etc. Terugzetten van een backup gaat ook prima.
Time Machine gewoon z'n gang laten gaan. Als er echt een probleem met je usb schijf is krijg je daar wel bericht van van Time Machine.
Gr. Mia

8 augustus 2016 om 11:14.
CDriessen zegt:

Ben het met Miax eens. Vind het alleen vreemd dat die melding überhaupt in beeld komt?
Normaal regelt Time-Machine het hele proces vanzelf?

groeten Chris

8 augustus 2016 om 11:52.
Miax zegt:

Chris, die melding kan je aan- of uitzetten.
gr. Mia

8 augustus 2016 om 12:00.
LouiseH zegt:

Het is me duidelijk, ik kan inderdaad aanvinken "dit bericht niet meer weergeven" maar durfde dat niet uit angst dat er dan iets fout ging zonder dat ik nog kon ingrijpen.
Ik heb voor alle zekerheid wel een zeer grote map met filmpjes waarvan we aan monteren de komende 50 jaar toch niet toekomen op een 64GB usb stick gezet met een etiketje erop. Opgeruimd staat netjes;-)
Reuze bedankt!!

8 augustus 2016 om 12:06.
CDriessen zegt:

Dag Pounama, ik neem aan dat die 50 jaar een grapje is.
Ik ben nu zelf bezig met foto's en filmpjes van DVD te halen en die naar een web-omgeving te kopieëren, maar daar kom ik heel vaak al bestanden tegen die niet meer te kopiëren zijn. Die zijn pas een jaar of 10 oud !!!
Een gewaarschuwd mens telt voor twee luidt toch het spreekwoord?

groeten Chris

8 augustus 2016 om 12:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club