Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
uitzetten Mac
Geplaatst op 11 augustus 2016 om 10:01 door Ex-lid

zie bericht 3 juli

Hallo sinds 3 juli heb ik heb Firefox er af gegooid en ging het een tijdje goed maar nu lukt het soms niet de de pc uit te zetten. Bij het uitzetten gaat de bovenbalk weg en in het dock met de icoon zit geen beweging meer in, rechts klikken en forceer stop krijg ik ook niet te voorschijn, het enige wat mij rest is uitdoen met cmd+alt +aan/uit knop.
Ik start daarna op in de veilige modus maar trager is de mac dan wel en hij laat vaker het strandballetje zien bij het openen van bep. programma,s. Wie o wie en hoe kom ik verder??
gr Lidy

3 reacties
Miax zegt:

Wanneer je opstart in de veilige modus is hij altijd trager, want hij gaat het een en ander controleren. Als hij dan helemaal opgestart is, kan je hem het beste uitzetten en dan gewoon weer opstarten, anders blijf je in de veilige modus werken en dat is niet de bedoeling.
Probeer eens forceer stop door de toetscombinatie cmd+alt+esc, dat lukt meestal wel om het scherm van Forceer stop te krijgen.

Blijft het zich voordoen, dan kan je altijd nog proberen om via Programma's > Hulpprogramma's en dan schijfhulpprogramma aan te klikken.
Hier staat beschreven hoe het werkt.
Als je dit doet zorg dan wel dat je de goede schijf hebt geselecteerd, dus Macintosh HD en voer alleen deze actie uit, niet de andere die op het plaatje staat van OSX El Capitan wissen.

Succes Mia

11 augustus 2016 om 12:40.
avatar
Ex-lid zegt:

Het probleem is nog niet verholpen de IMac gaat wel in de slaapstand maar uitzetten gaat niet. Finder staat open en ik denk dat daar het probleem zit, als ik via spotlight de schijf zoek en ik klik er op dan zegt het" Het Programma Finder is niet meer geopend" hoewel er een puntje onder staat, dus zou het moeten openen, het artikel waarnaar jij verwijst is uit 2015 en (ik ben niet zo bedreven om iets uit te proberen) Hoe nu verder??

16 augustus 2016 om 09:48.
Miax zegt:

Lidy,
Finder staat altijd open. Mag ook niet afgesloten worden.
Dat artikel is wel van 2015, maar het gaat wel over het laatste besturingssysteen OS X El Capitan. Veel is er niet veranderd.

Als je op Finder klikt, opent hij zich dan wel?

Misschien iemand aan huis van Seniorweb die je kan helpen?
Als het allemaal niet lukt, schakel dan Apple Support in. Dit is het telefoonnr. 0800 0201581.

Hebben al de adviezen, die MaritaX jou hierover gegeven heeft, niet geholpen?
Jammer genoeg kan ik je niet verder helpen op deze manier.
Succes, Mia

16 augustus 2016 om 11:30.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club