Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
contacten kopieeren van Nokia 2710 naar iPhone 5
Geplaatst op 21 augustus 2016 om 22:41 door Ex-lid

Om alles synchroon te laten werken heb ik een iPhone 5 gekocht. Ik heb op mijn Windows 10 labtop een programma opgehaald, Wondershare mobile trans, om de gegevens te kunnen kopieeren vanaf de Nokia maar de freetrial versie werkt niet. Ik wil wel betalen voor het programma maar wilde wel weten of het werkt en dat doet het dus niet. Verdere zoektochten op het net helpen mij ook niet verder. Weet iemand misschien een oplossing want om handmatig alles te moeten invoeren lijkt mij geen optie.
BVD
Jos

7 reacties
CDriessen zegt:

Jos,
ik kan het niet proberen maar kijk eens naar de volgende link:
https://www.iphoned.nl/tips/simcontacten-importeren/

succes

22 augustus 2016 om 08:46.
DirkB zegt:

Dit is misschien wel het moment om te gaan synchroniseren tussen laptop en smartphone(s). Eenmaal regelen betekent dat het voortaan zonder moeite lukt bij elk apparaat.
Voor het synchroniseren zijn geen speciale programma's nodig, wel een app.
Het is eigenlijk niet meer van deze tijd om contacten apart per apparaat te hebben.
Op de Nokia .... als ze op de SIMkaart staan (dit is 'ouderwets') dan kunnen ze in het geheugen van het toestel gezet worden. Vandaar kunnen ze naar de laptop.

22 augustus 2016 om 14:23.
avatar
Ex-lid zegt:

Het is een rot klus geweest om alle adressen over te zetten. Uiteindelijk kreeg ik het advies om een mail vanaf de labtop te sturen met als bijlage de adressen uit PC suite. Eerst heb ik een nieuwe map gemaakt en daar alle adressen naar toe gekopieerd en van daar uit heb ik de bijlage voor de mail gemaakt. De mail op mijn iphone geopend en toen een voor een de adressen gekopieerd naar contacten. Heel veel werk maar het is nu gelukt.
Bedankt voor het meedenken.
Groeten
Jos

26 augustus 2016 om 09:00.
DirkB zegt:

Ik hoop niet dat het als vervelend wordt ervaren als ik nogmaals op de mogelijkheid wijs om hierna te regelen dat de contacten gesynchroniseerd worden.
Eenmaal regelen en het werkt voor altijd (voor zover dat bestaat) op elk apparaat, dus het is eenmalig te onderhouden en geeft geen gedoe meer bij een nieuw apparaat of bij een defect.

26 augustus 2016 om 14:53.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Dirk, bedankt voor de reactie. Ik zou echt niet weten wat je bedoelt met synchroniseren want dat is wat ik juist wil. Alleen weet ik niet hoe dat te doen. Op internet dacht ik een programma of app (wondershare) gevonden te hebben maar die werkte dus niet voor mijn telefoon. Ook via de simkaart kan ik geen contacten overzetten Probleemloos uitwisselen tussen mijn laptob en macbook dat is wat ik graag zou willen. Weet je ook wat de naam van de app is en is deze in de windows store of is het een apple app?

26 augustus 2016 om 16:55.
DirkB zegt:

OK ik vertel meer. Vergeet Wondershare, vergeet de SIM-kaart, er zijn standaard voorzieningen.
Op de laptop met Windows 10 staat al de app 'personen'. Zitten de contacten daarin? Zo ja, als er vervolgens een microsoft account is, dan zorgt deze ervoor dat die contacten automatisch worden gesynchroniseerd met de cloud (= www.outlook.com). Synchroniseren = de inhoud op laptop en in de cloud wordt gelijk gehouden. En als een ander apparaat, bijv. de iPhone, ook synchroniseert met dezelfde cloud, wordt ook daarop de informatie gelijk gehouden, én kun je vanuit elk apparaat wijzigen.
Om dat te regelen, moet er op de iPhone een app worden gezet die de iPhone synchroniseert met www.outlook.com. Het mailadres/wachtwoord van het microsoft account moet dan in die app komen. De betr. app voor de iPhone zal uit de winkel van Apple moeten komen maar ik ken niet de naam van de app.
Wie kent de naam van de app voor de iPhone?

Er moeten dus wel een paar dingen geregeld worden, maar als dat is gelukt, is het langdurig puur gemak.
Omdat ik niet weet wat er al is op laptop en iPhone, heb ik het hele verhaal verteld. Maar het gaat natuurlijk in stapjes.

26 augustus 2016 om 18:58.
avatar
Ex-lid zegt:

Is dit wat je bedoelt?
iCloud synchroniseren met Microsoft Outlook (Windows)
LAATST BIJGEWERKT: 2 APRIL 2016
TIPS
INTERNET
SYNCHRONISATIE
Apple’s iCloud is een online opslag- en synchronisatiedienst. Als je iCloud wilt gebruiken is er voor Mac-bezitters heel wat geregeld. Maar heb je een Windows-pc, dan zul je iets meer moeten doen. In deze tip leggen we uit hoe je iCloud kunt synchroniseren met Microsoft Outlook.
Om met Microsoft Outlook te kunnen synchroniseren moet je iCloud Control Panel voor Windows downloaden. Deze is geschikt voor Windows Vista SP2, Windows 7 en later. Installeer het programma op je pc en ga naar: Start > Control Panels > iCloud.
Je krijgt nu opties te zien om e-mail, contacten, agenda’s en taken te synchroniseren met Microsoft Outlook (2007 of nieuwer). Ook kun je bookmarks synchroniseren met Internet Explorer 8 (of hoger) of Safari voor Windows. Fotostream staat ook in het lijstje. Hiermee kun je foto’s die je op je iPhone maakt automatisch naar al je andere iDevices doorsturen (zie afbeelding hieronder).
Je moet inloggen met je Apple-ID om de instellingen te activeren. Je vinkt de data aan die je wilt synchroniseren met iCloud, waarbij je soms ook nog een paar opties hebt. De uitwisseling vindt plaats in twee richtingen: alles wat je in iCloud toevoegt zal ook in Outlook verschijnen en alles wat je in Outlook toevoegt verschijnt ook in iCloud. Via de webinterface icloud.com kun je de items bekijken. iCloud kan meerdere agenda’s aan. In Outlook zul je een nieuwe knop aantreffen waarmee je iCloud kunt bijwerken.
FacebookTwitterLinkedinTelegramPocket
Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!
Onderwerpen
icloud

microsoft

outlook

27 augustus 2016 om 07:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club