Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
icloud en backup maken.
Geplaatst op 26 september 2016 om 16:09 door AddyR

Ik heb een iPad 4 en zie bij instellingen dat ik ingelogd ben bij icloud. Misschien is het niet zo gek een deel van mijn foto's daar op te slaan. Hoe ik dat moet doen geen flauw idee. Een back up mijn iPad maken ook geen idee. Als pc heb Windows 10.
Wie helpt of geeft een link.

6 reacties
Marixius zegt:

Een back-up maken van je iPad op je PC kun je doen via het programma iTunes wat je van de site van Apple kunt downloaden.
Via de iCloud instellingen op je iPad kun je iCloud Drive en Foto's aanzetten.
Met iCloud Drive worden dan instellingen en documenten van geselecteerde apps opgeslagen in je iCloud. Als foto's aan staat worden er kopiën van je foto's en filmpjes bewaard in de cloud.
Verder kun je ook nog een reserve kopie in de cloud aanmaken.
Standaard krijg je van Apple 5 GB opslagruimte in de cloud. Wil je meer, dan zul je er voor moeten betalen.
Heb je via iTunes aangeven dat je de inhoud van je iPad synchroon wilt houden met dat wat op je PC staat, bedenk dan wel dat je dat voortaan alleen met die PC kunt doen en dat je dan regelmatig een USB of WiFi koppeling met die PC tot stand moet brengen. Overstappen naar een andere PC kan nog wel eens wat problemen opleveren.

26 september 2016 om 16:47.
AddyR zegt:

Bedankt voor je reactie Marixius. . De foto's staan aan alleen icloudDrive stond niet aan. Ik begrijp dat dat moet. Die back up laat ik nog even zitten.

26 september 2016 om 17:04.
Marixius zegt:

Je kunt zelf controleren of je foto's in iCloud staan, door met je PC en internet explorer in te loggen op je iCloud. Voor het inloggen op www.icloud.com gebruik je je Apple-ID. Als je daar je foto's kunt zien werkt het. Probeer daar ook eens "Zoek mijn iPad" uit. Mocht je ooit je iPad kwijt raken dan kun je daar zien op welke locatie je iPad het laatst online gebruikt is.

26 september 2016 om 18:49.
AddyR zegt:

Het is gelukt ik zie nu dat mijn iPad de foto's aan het overzetten is. Dat denk ik zie af en toe een album vol lopen .Het bij kopen van ruimte kun hoe moet je dat betalen ? Je laatste suggestie zal ik straks uitvoeren.

26 september 2016 om 19:28.
Marixius zegt:

Fijn dat het gelukt is.

Bij de Instellingen kun je onder iCloud bij de Opslag kiezen voor de door jou gewenste opslagruimte en daarbij behorende abonnementsprijs.
Het abonnement is maandelijks wijzig- en opzegbaar.
Het kopen van meer ruimte kan op 2 manieren worden betaald, net als het aankopen van apps, muziek, boeken en films.
Je kunt een creditcard aan je Apple ID koppelen dan wordt daar maandelijks een bedrag van afgeschreven (voor 50 GB betaal je €0,99 per maand).
Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een iTunes cadeaukaart (in veel supermarkten en primera winkels verkrijgbaar). Dit werkt als een soort beltegoed.
Je wisselt je kaart in de app iTunes Store.
Helemaal onderin vind je de knop Wissel In.
Dus als je een iTuneskaart van €10 hebt aangeschaft wordt elke maand €0,99 van dit tegoed afgeschreven, totdat je saldo ontoereikend is.

27 september 2016 om 15:50.
AddyR zegt:

Bedankt voor al je info. Mocht ik meer ruimte nodig hebben, dan ik mijn iTunes kaart gebruiken, dat wilde ik weten.
Addy.

27 september 2016 om 18:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club