Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Mailprogramma
Geplaatst op 4 oktober 2016 om 22:14 door BepBeurskens

Het mail programma van de Mac werkt sinds gisteravond niet meer goed, krijg steeds de melding: "mail is onverwacht gestopt". Na lang proberen krijg ik soms even het mailprogramma. Daarnaast werkt ook Safari niet meer goed, websites openen niet of heel erg traag. Wie weet raad?

17 reacties
Jan033 zegt:

Het eerste wat ik altijd doe met dit soort problemen is om de Mac uit te zetten en weer opnieuw op te starten. Verder is het belangrijk om te weten wanneer de problemen begonnen zijn, was dat na een update of na installatie van het nieuwe besturingssysteem, Sierra?

5 oktober 2016 om 09:17.
BepBeurskens zegt:

Heb inderdaad de Mac al een aantal keren opnieuw opgestart. Sierra heb ik vorige week geïnstalleerd, dit probleem ontstond zondagavond.

5 oktober 2016 om 10:17.
Jan033 zegt:

Moeilijk om op afstand te zeggen wat er precies mis is. Het is wellicht beter om er een Apple expert naar te laten kijken. Persoonlijk zou ik in dit soort gevallen de harde schijf wissen, het besturingssysteem opnieuw installeren en daarna de backup terugzetten, maar dat is wel even een klus.

5 oktober 2016 om 10:24.
Debbieved zegt:

Probeer eerst eens opstarten in de veilige modus. Uitzetten en weer aanzetten en dan tegelijk de shifttoest ingedrukt houden totdat het appeltje verschijnt. Helemaal laten doorstarten, dat duurt even. Daarna nogmaals gewoon opstarten.
Henny

5 oktober 2016 om 10:45.
BepBeurskens zegt:

Daar begin ikzelf ook liever niet aan, ik ga dan toch maar even om hulp vragen. Bedankt in ieder geval!

5 oktober 2016 om 11:31.
BepBeurskens zegt:

Ik heb nog even het laatste advies gevolgd, maar ook dat had helaas geen succes. Even dacht ik dat Mail wilde starten maar dat was maar een seconde, toen stopte 't weer. Helaas. Bedankt Henny!

5 oktober 2016 om 13:07.
BepBeurskens zegt:

Effe ter informatie: ik heb de pc hulplijn gebeld en daar constateerde men dat er een serieus probleem is met de Mail sinds het nieuwe besturingssysteem Sierra uit is, nog geen oplossing, even afwachten!

5 oktober 2016 om 15:02.
Miax zegt:

Omdat het bij zowel Safari als mail niet goed gaat, heb je al eens geprobeerd je modem uit te zetten, dan 1 minuut wachten en weer aanzetten en wachten tot alle lampjes die moeten branden weer branden. Kan ook nog wel eens helpen.
succes Mia

5 oktober 2016 om 16:30.
BepBeurskens zegt:

Ja heb ik allemaal geprobeerd, het ligt echt aan Sierra. Inmiddels heb ik wel geen problemen meer met Safari vreemd genoeg, maar dat kan dus inderdaad het gevolg van het resetten kunnen zijn. De mail start nu helemaal niet meer op.

5 oktober 2016 om 18:28.
Miax zegt:

Ik zou contact opnemen met Apple support, het is gekomen na een upgrade van een nieuw besturingssysteem, volgens mij heb je dan nog garantie.
Dit is het telefoonnummer 0800 0201581

5 oktober 2016 om 19:43.
BepBeurskens zegt:

ok dank je , ga ik morgen meteen doen!

5 oktober 2016 om 20:18.
BepBeurskens zegt:

Na overleg met Apple, blijft mij blijkbaar niets anders over dan een schone installatie van Sierra. Weet iemand of de sleutelhanger en de diverse postbusmappen ergens bewaard blijven en kan ik die later weer importeren. Ik maak regelmatig reservekopieen.

17 oktober 2016 om 12:17.
Jan033 zegt:

Als u de reservekopiën gemaakt heeft met Time Machine, krijgt u na da schone herinstallatie de vraag of u uw Time Machine reservekopie terug wilt zetten. Daarmee wordt de Mac weer teruggebracht in de staat van het moment dat deze reservekopie gemaakt werd.

17 oktober 2016 om 12:45.
Miax zegt:

Hier staat o.a. beschreven hoe te handelen bij een schone herinstallatie. Als je de complete reservekopie terugzet, heb je kans dat je ook de rommel die mail en safari veroorzaakt weer terug zet. Op die site staat hoe te handelen.
Maak in ieder geval een kopie van al je belangrijke data bestanden. Je sleutelhanger vindt je bij Programma's -> hulpprogramma's -> sleutelhangertoegang.
Als je Time Machine gebruikt hebt, kan je ook bepaalde onderdelen terugzetten. Dus niet de hele reservekopie.
succes Mia
 

17 oktober 2016 om 13:10.
BepBeurskens zegt:

Wat ik vooral belangrijk vind of ik die mails waar ik nu niet aan kan, via de reservekopie weer terug kan vinden. Ik neem aan dat ik die sleutelhanger ook gewoon met inhoud terug kan zetten. Bij Apple hebben ze me inderdaad ook gezegd dat ik beter de data een voor een terug kan zetten en niet de complete reservekopie. Dankjewel Mia

18 oktober 2016 om 10:40.
Miax zegt:

Voor de mails, kijk eens op webmail of ze daar nog staan. Ik heb mijn mail zo ingesteld staan, dat ze niet meteen van de server bij de provider worden verwijderd als ik ze geopend heb, maar pas na een week. Gaat er iets mis met m'n mail, kan ik ze nog altijd daar vinden.

18 oktober 2016 om 12:18.
BepBeurskens zegt:

Ik heb een tijdje geleden ingesteld dat de mails 6 dagen op de server blijven staan, achteraf heb ik daar spijt van. Nu kan ik dat niet veranderen omdat ik de mail app niet kan benaderen. Ik had ook een aantal submappen gemaakt op de iMac voor de mails. Ik ben zo benieuwd of die ergens bewaard zijn met inhoud. Moet op het moment wat dingen doen waardoor ik nog niet kan starten met mijn nieuwe installatie.

18 oktober 2016 om 12:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club