Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
2 mappen met Foto's verdwenen
Geplaatst op 9 oktober 2016 om 15:08 door KOOS1938

Nadat mijn iMac opgeschoond is en er daar dus ook eerst een backup gemaakt is eb ik nu twee mappen kwijt. De mappen staan er nog, maar de foto's zijn er niet meer. Ik heb ook in Finder gekeken, maar daar staan ook alleen de mappen maar leeg. Deze foto's stonden nog in Picasa en in Lightroom staan alleen foto's die ik na aankoop gemaakt heb.
M'n Time Machine afgegeven en die is gecontroleerd, maar niets te vinden.
Ik zou dus moedwillig 2 mappen weggegooid moeten hebben en dat moet nogal opvallen, want van vlinders waren het honderden foto's.

7 reacties
Miax zegt:

Koos, wat vervelend.
Picasa is geloof ik dit jaar overgegaan in Google. Als je een account hebt bij Google, kijk daar dan eens in Afbeeldingen of ze misschien na een of andere actie daarheen verhuisd zijn. Dit is wishful thinking, ik weet niet of dit mogelijk is, maar niet geprobeerd is altijd mis geschoten.
Bij mij wordt altijd via Time Machine op de Time Capsule een backup gemaakt. Maar voor de zekerheid heb ik nog een externe schijf en daar zet ik om de paar maanden een kopie op van al mijn data bestanden. Zodat ik zeker weet dat wanneer de boel crasht ik toch nog een groot deel van mijn data heb.

10 oktober 2016 om 08:27.
EdBo zegt:

Time machine is ook een tijdelijke backup. Als de schijf vol is word er opnieuw een backup gemaakt. Dus de mappen en of bestanden die ooit verwijdert zijn worden niet meer meegenomen met de backup van de time machine. Daarom is het altijd verstandig om een extra opslag te hebben.

10 oktober 2016 om 09:20.
KOOS1938 zegt:

Bij Google Afbeeldingen gekeken, maar ik sla nooit iets bij Google op.
Ik heb een Time Machine die elk uur automatisch een backup maakt van wat ik dat uur gedaan heb en ik heb nog een tweede backup WD Elements.
Mijn Time Machine heeft 2 keer de capiciteit van de computer.

10 oktober 2016 om 09:41.
CDriessen zegt:

Dag Koos,

Als je een backup heb gemaakt met Time Machine, dan kan je toch op de nog bestaande mappen gaan staan en vervolgens naar je backup om de foto's die in die mappen stonden terug te zetten?
groeten Chris

10 oktober 2016 om 11:22.
KOOS1938 zegt:

Ik heb Apple Care gebeld en die denken dat met het op een backup zetten om de computer op te schonen iets mis is gegaan en de foto's gewoon verdwenen zijn. Alle mappen zitten op de Time Machine behalve die die ik kwijt ben.
Jammer maar waar denk ik.

10 oktober 2016 om 11:30.
CDriessen zegt:

Blijft wel vreemd want daar heb je toch een Time Machine/Time Capsule voor?

groet Chris

10 oktober 2016 om 12:30.
KOOS1938 zegt:

Ja, het is vreemd, maar het schijnt toch gebeurd te zijn toen m'n computer opgeschoond werd.
Pech niks aan te doen.

12 oktober 2016 om 16:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club