Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
fotomappen IPad 2
Geplaatst op 11 oktober 2016 om 19:23 door Ex-lid

goedenavond, ik heb op mijn IPad verschillende fotomappen gemaakt om mijn afbeeldingen te rangschikken. Nu wil ik een foute map verwijderen maar dat lukt niet. Waar de andere mappen actief zijn is de naam van de map vaag en inactief. Bij het openen zie ik wel alle foto's en kan alles selecteren maar dan is er geen prullebakje te zien. Is er een manier om deze map met inhoud toch te verwijderen (wel met behoud van de foto's want die staan ook in een andere map en daar moeten ze in blijven.
Hopelijk heb ik het duidelijk omschreven?
Gr Willie

4 reacties
Miax zegt:

Als je in foto's staat en er staat bovenaan Albums, heb je dan ook Filmrol? Zo ja, dan staan de foto's uit dat bewuste album ook in Filmrol. Foto's verwijderd uit Filmrol, worden ook uit de andere albums verwijderd. Heb je op je iPad de versie iOS 9?
Kijk voor de zekerheid even of de foto's uit het bewuste album ook in de filmrol staan.

Als Albums bovenaan staat, zie je de verschillende Albums (mappen), klik bovenaan op wijzig, dan verschijnt er bij ieder album een x , tik op het kruisje van het bewuste album en dan wordt dat verwijderd.
Onder albums staat ook een album met onlangs verwijderd, Foto's die daarin staan blijven een bepaalde tijd staan waarin je ze nog kan terugzetten als er iets mis is gegaan.

Succes, Mia

12 oktober 2016 om 15:52.
avatar
Ex-lid zegt:

bedankt voor de reactie. Wanneer ik albums bovenin heb zoals je aangeeft zijn alle albums actief. Klik ik daarna op wijzigen komen er op alle albums kruisjes die ik dan kan verwijderen behalve op het album dat ik juist wil verwijderen dat blijft inactief dus rara. Zal een print bijsluiten ter verduidelijking.

12 oktober 2016 om 16:20.
Miax zegt:

Zal het misschien komen omdat hij geen naam heeft en dat je nieuwe map niet kan verwijderen. Als ik bij mij kijk en ik heb albums open staan en klik op wijzig, dan kan ik de albums door het systeem aangemaakt, ook niet verwijderen, zijn net als bij jouw album grijs.
Probeer eens of je de foto's wel kan verwijderen, dus openen en dan rechtsboven op selecteren tikken en dan prullenbak. Bij mij lukt dat zo. Alleen heb je dan een leeg album. Misschien dat het dan wel lukt.
gr. Mia

12 oktober 2016 om 17:49.
avatar
Ex-lid zegt:

Nog niet gelukt om het album te verwijderen. Ik kreeg het advies om het met synchroniseren in iTunes te proberen . gr Willie

13 oktober 2016 om 10:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club