Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Sophos
Geplaatst op 24 november 2013 om 20:37 door CDriessen
Wie weet hoe ik kan zien óf en hoe Sophos werkt nadat ik de zaak heb gescand.
Kan ik ergens zien wat er gebeurd (of er iets gebeurd) op de achtergrond?

groet Chris
5 reacties
MaritaA zegt:
De meeste programma,s die gedownload worden, hebben een handleiding, heeft u dat al eens doorgelezen?

Verder zal er een website zijn met de gebruikelijke FAQ en de mogelijkheid om via mail,chat vragen te stellen.

Als u bij Spotlight op de Mac, activiteitenweergave intypt en dat opent, vervolgens ziet u alle draaiende programma's op de achtergrond, als deze erbij staat lijkt het me te doen wat het moet doen en dat is scannen op de achtergrond. Er zijn ook virusprogramma's (b.v. VirusBarrierexpress, verkrijgbaar in Appstore) die alleen gaan scannen als u daar om vraagt.

Ik ken dit programma verder niet.
24 november 2013 om 23:02.
CDriessen zegt:
Dag MaritA

Ik heb die stappen allemaal al gedaan. In de activiteitenweergave zie ik natuurlijk wel dat Sophos actief is, maar ik zie tijdens het gebruik van internet niet dat er iets gebeurd.
Bij een programma als AVAST zie je dat wel namelijk, maar omdat de redactie van Seniorweb voorstander van Sophos is en blijft heb ik dat er toch nog maar eens opgezet.

groet Chris
26 november 2013 om 10:55.
MaritaA zegt:
Het punt met virusprogramma's is dat de een altijd de ander afkat.
Alhoewel ik hier vrijwilligerswerk (met ontzettend veel plezier) doe voor Seniorweb, blijf ik wel kritisch, want er worden altijd bepaalde virusprogramma's "gepromoot" door Seniorweb. Niets op deze wereld is zaligmakend en je eigen beslissing na zorgvuldig zoeken lijkt me de beste! Dus als dit programma je niet bevalt gooi het eraf.

Ikzelf gebruik sinds kort F-secure, daar er juist nieuwe, uniforme eisen zijn gesteld door banken en 1 van de 5 eisen is een antivirusprogramma. (zou toch zonde zijn als al mijn miljoenen van de rekening zijn)

Verder door mijn "liefde" voor Apple, weet ik dat alleen qua veiligheid,
de 2 tot 3 laatste besturingsprogramma's, ondersteund worden, dus updates voor browsers etc. Javascript, flashplayer (2 gevaarlijke zaken, maar je kan af en toe niet zonder). Ook heb ik bij mijn instellingen alle voorzorgen genomen die er te nemen zijn. Ik draai al 15 jaar Apple zonder virusprogramma en last but not least zonder problemen. Het is zo'n stabiel systeem, waar ik nog steeds elke dag enthousiast over ben.

Dit even tussendoor Chris, wat je zou kunnen doen is handmatig een scan laten uitvoeren, dan kan je jezelf het gevoel geven zit er wat op of niet (ik denk niks, of je moet wel heel, veel gekke dingen doen).

Mijn virusprogramma laat alleen een icoontje zien in de menubalk, mocht er wat zijn krijg ik een rood uitroepteken, dus ik ga er maar van uit dat het zijn werk doet.
Als ik jou was dan zou ik even een mailtje sturen naar Sophos en je vraag daar stellen.

Succes
P.S. als er niets aan de hand is als je browst, krijg je ook geen melding.
26 november 2013 om 11:18.
MaritaA zegt:
Chris ik lees het nog even door, maar het is toch niet zo dat je TWEE
virusprogramma's hebt geïnstalleerd?
26 november 2013 om 11:32.
CDriessen zegt:
Nee, bedankt voor de reacties. Maar ik heb er toch weer AVAST opgezet, dan zie ik in de browser gewoon dat er iets wordt gecontroleerd tijdens het browsen.
28 november 2013 om 13:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club