Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
app store
Geplaatst op 10 november 2016 om 18:51 door Paulmay

ik heb een bedrag in de appstore staan. wat mij nu zo bevreemd dat er zonder dat ik dit weet een bedrag is afgeschreven , maar ik kan nergens een overzicht vinden waar dat voor gebruikt is.
weet iemand waar ik moet zoeken?

6 reacties
Jan033 zegt:

Voor elk bedrag dat wordt afgeschreven, hoe klein ook, ontvangt u van Apple per e-mail een factuur. Als er een creditcard gekoppeld wordt aan het account wordt er een bedrag van een paar euro gereserveerd. Die reservering wordt dan een paar dagen later weer ongedaan gemaakt.

10 november 2016 om 19:50.
Truus zegt:

De financieel administratie verloopt als het goed is altijd via de email waarmee ook het account bij de app store is aangemaakt. Kijk eens of er een mailtje per ongeluk in de spambox terecht gekomen is.

10 november 2016 om 19:50.
Miax zegt:

Anders even contact opnemen met Apple.

11 november 2016 om 08:16.
Marixius zegt:

Mogelijkerwijs heb je vanuit een app een aankoop gedaan.
Bij sommige apps wordt gevraagd of je de app zonder reclames wilt. Als je daar dan positief op reageert wordt om je Apple ID met bijbehorend wachtwoord gevraagd. Vervolgens wordt dan een bedragje van je tegoed afgeschreven.
Wil je dit in de toekomst voorkomen, dan kun je het beste via Instellingen bij Beperkingen de aankopen vanuit apps uitschakelen.

11 november 2016 om 11:36.
Paulmay zegt:

ik heb inmiddels wel iets gevonden. weliswaar via de Imac. klik op itunes in de bar en dan naar de store daarna direct naar account en dan zie je aankoopgeschiedenis staan. klik op alles bekijken.
Dan ontvouwt inderdaad de hele aankoopgeschiedenis.Weer wat geleerd
Op de ipad kan ik het nog niet te voorschijn toveren

12 november 2016 om 17:36.
Miax zegt:

In de AppStore op de iPad kan je bij Uitgelicht helemaal naar onder scrollen, daar zie je o.a. het bedrag dat je nog te besteden hebt, wanneer je geen aankopen doet via je creditcard. Ook kan je daar aantikken Over aankopen vanuit App, daar staat het een en ander te lezen.
Wanneer je in de Appstore onderaan op Aankopen tikt, zie je welke Apps je aangeschaft hebt.

Hier kan je lezen hoe je je aankoopgeschiedenis kan inzien.

12 november 2016 om 19:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club