Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Externe harde schijf
Geplaatst op 15 november 2016 om 18:08 door Zonneschijn

Vandaag ben ik lid geworden van de Apple club. Ik ben in het bezit van een notebook en daar heb ik heel veel foto's op staan die er op komen via mijn iPhone .
Al die foto's staan dus op Fotostream en nu wil ik van mijn laatste vakantie de foto's en ook de video's op mijn externe schijf zetten. Ik heb het aan een paar mensen gevraagd, maar ik krijg allemaal verschillende mogelijkheden.
Misschien dat één van mijn nieuwe clubleden een antwoord heeft en dan wel de eenvoudigste manier. Ik ben benieuwd.

,

5 reacties
Jan033 zegt:

Het eenvoudigste lijkt mij om de externe harde schijf te verbinden met de notebook en dan via de verkenner de betreffende foto's en video's naar die externe harde schijf te kopiëren.

15 november 2016 om 18:28.
Zonneschijn zegt:

Ja, dat verbinden met mijn notebook met de Finder heb ik natuurlijk al gedaan.
Het gaat mij er om wat je daarna moet doen ik bedoel al de handelingen om de foto's en video's op de harde schijf te krijgen.
Moet ik dan eerst een map of een album aanmaken? Kan ik de foto's dan daarin slepen en dan daarna op de externeschijf zetten of slepen.
Je ziet , dat ik nog veel moet leren.

16 november 2016 om 18:18.
Miax zegt:

Het is wel handig om eerst op de externe harde schijf een map aan te maken. Dan blijven de foto's bij elkaar.
Als je foto's onder elkaar staan die Je wilt overzetten, selecteer je de foto's die je wilt overzetten naar de harde schijf d.m.v. de eerste foto aan te klikken de Shift toets indrukken en dan op de onderste foto te klikken. Dan wordt het hele rijtje blauw en sleep je ze van de verkenner op je notebook naar de map op je externe schijf. Zodra de map op je harde schijf blauw wordt (zodat je ziet dat je op de goede map staat) laat je je muisknop los.
Als je de desbetreffende foto's in een map op je notebook hebt staan, dan kan je de map naar je externe schijf slepen. Hoef je op je externe schijf ook geen map te maken.
Als je foto's niet onder elkaar staan kan je ze het beste allemaal in een mapje slepen en dan dat mapje in 1x overzetten.
Succes, Mia
 

17 november 2016 om 09:01.
Zonneschijn zegt:

Hallo Mia
Ik wil je even hartelijk danken voor de duidelijke uitleg. Het is me gelukt om de foto's op de externe schijf te zetten.
Leuk, om op deze manier elkaar te helpen.
Groetjes Irene

21 november 2016 om 12:36.
Miax zegt:

Graag gedaan!

21 november 2016 om 14:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club