Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Van kabel naar glasvezelverbinding/Time Machine-Router
Geplaatst op 25 november 2016 om 14:08 door Imazi

Binnenkort wil ik overstappen van Ziggo (kabel) naar glasvezel(KPN).
Huidige situatie: internet modem (Ubee) en Time Machine/router (Apple) in meterkast begane grond en iMac etc. op eerste verdieping. De wifi verbinding in huis is prima sinds ik 6 jaar geleden de Time Machine/Router had aangeschaft.
Zijn er zaken waar ik extra op moet letten i.v.m. aansluiten van Time Machine op het nieuwe systeem en dergelijke. Weet iemand uit ervaring of je dit kunt laten uitvoeren door KPN? In het berichtenarchief las ik dat ik WAN poort aansluiting voor glasvezel moet kiezen. De overstap en installatie plm 7 jaar geleden door Ziggo liet zeer veel te wensen over.
Bij voorbaat dank.
Meta

4 reacties
Miax zegt:

Ik neem aan dat je met time machine/router de airport time capsule bedoelt. Time Machine is het backup programma op je Mac.

Kijk even in de beschrijving van je router waar alle kabels in moeten. Ik weet niet hoe het met glasvezel is. Maar ik denk dat je glasvezelkabel in de Wan poort moet. Dus dat moet je even goed nakijken. Denk dat je van KPN een andere router krijgt, even navragen bij hen.
Ik heb ook KPN experiabox en daar zit een Wan poort, maar daar mocht mijn TC niet in, moest in een v.d. Ethernet poorten. In de TC zit hij wel in de Wan poort. Hij is net nieuw en doet het goed.

In het bericht aan Koos schreef ik dat hij Wan poort niet moest gebruiken, omdat hij voor glasvezel bestemd is en niet om de airport TC aan te verbinden.

succes en groeten,
Mia

25 november 2016 om 16:42.
Niekie zegt:

KPN levert de Experiabox neem ik aan en daar zit een handleiding bij. Het is een modem/router in één.
Of het signaal nu via Kabel of Glas binnen komt de kabel zal altijd in de Wan (wide area network) netwerk poort van het modem moeten.

Je kunt hooguit een probleem krijgen met 2 routers in 1 netwerk. Dan krijg je 2 dhcp servers die ip adressen uitdelen en dat geeft IPconflicten.
Je zult dus mogelijk 1 van de 2 in "bridge" modus moeten zetten, maar daar weet KPN alles van.

Niek

26 november 2016 om 14:20.
Miax zegt:

Bij mij is het zo ingesteld. Ik heb een Experiabox van KPN en een Airport Time Capsule.
In de DSL zit de DSL kabel,
In de WAN aansluiting van de Experiabox heb ik niets aangesloten. Is leeg. (in handleiding staat: bestemd voor glasvezel en dat heb ik niet).
Er zitten 4 ethernet aansluitingen, waarvan 1 voor de TV, 1 voor de Airport Time Capsule, waarmee een lokaal netwerk is geconfigureerd. In de Airport Time Capsule heb ik de ethernet kabel die van de experiabox komt in de WAN poort gedaan.
In dit netwerk zitten 2 Mac's, 2 iPad's, 2 iPhone's en een printer.
Alles werkt perfect.

26 november 2016 om 16:48.
Imazi zegt:

Heel hartelijk dank voor de zeer nuttige informatie Ria en Niek. Ik kan jullie uitleg goed volgen en kan nu met vol vertrouwen overstappen naar KPN.
Fijn weekend.

26 november 2016 om 18:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club