Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Contactpersoon aan Mail (Apple) groep toevoegen
Geplaatst op 8 december 2016 om 22:02 door Elz144

Ik heb van mijn kookclub een "groep" aangemaakt. (geen idee meer hoe) Nu wil ik daar 2 personen aan toevoegen maar ik weet ook niet hoe ik dat moet doen.
Als ik de dames een mail stuur tik ik gewoon "Kookgroep Mieke" in en dan verschijnt de groep en kan ik versturen. Nu komen er 2 dames bij en ik weet het nu niet meer.
HELP!!!!

3 reacties
Jan033 zegt:

Ik ga er van uit dat je op een Mac werkt met een recent besturingssysteem. Open de App Contacten. Dan zie je links 'alle contacten' en daar onder als het goed is de groepen die aangemaakt zijn. klik op 'alle comtacten', dan krijg je op het scherm al je contacten te zien. Sleep vervolgens met de muis de betreffende contactpersoon naar de groep waar je deze aan toe wilt voegen. Er verschijnt een groen plusje en als je los laat is de betreffende contactpersoon toegevoegd aan de groep.

9 december 2016 om 10:23.
Miax zegt:

Ik begrijp uit jouw mail dat je, wanneer je tikt "Kookgroep Mieke" meteen alle mailadressen krijgt die in die groep horen in een mailtje ziet staan bij de adressering.
Open in contacten "Kookgroep Mieke" dan zie je aan de rechterkant de emailadressen staan. Klik op wijzig en ga achter het laatste adres staan en tik komma, groterdan teken, mailadres, kleinerdan teken. Alles zonder spaties. Zo voeg je dan in die groep een mail adres toe.
De manier van Jan-033 is goed. Maar dan moet je ieder mailadres apart invoeren.

Zie afbeelding hieronder. In de linker kolom staan de groepen etc, in de middelste kolom staat de naam van het contact In dit geval Testing. Je maakt als het ware voor 1 groep 1 contact aan.
Wanneer je dan een mail stuurt en je tikt bij aan Testing, dan staan alle mailadressen die vermeld staan aan de rechter kant in je contacten in de adressering.
Dit werkt zo op de Mac.
Wanneer je dit op de iPad wilt, maak je de groep aan op dezelfde manier, maar wanneer je gaat adresseren open je contacten en tik je op het envelopje wat je rechts boven ziet staan in deze afbeelding.

Succes, Mia

9 december 2016 om 11:33.
Elz144 zegt:

TOP!!!!!
Ik zat helemaal op het verkeerde spoor. Zat naar contactpersonen binnen mail te zoeken. Jullie hebben me weer op het echte pad gekregen. Super bedankt daarvoor. Ik heb mijn groep inmiddels aangepast.
Groetjes en fijn weekend!
Mieke

9 december 2016 om 14:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club