Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Foto's als bijlage verstuurd.......
Geplaatst op 28 januari 2017 om 13:22 door Noor.W

Hallo. Ik kreeg een mail met als bijlage verstuurde foto's van een MAC-gebruiker. Deze kon ik bekijken op mijn iPad; ze waren gewoon zichtbaar in de mail, dus niet als een bijlage, waarop je nog eerst moet klikken. Echter, op mijn Windows-pc waren ze niet zichtbaar en was bij de mail ook geen bijlage. Wie kan mij uitleggen hoe dit kan; waar een "fout" is gemaakt? En graag ook hoe het dan wél verstuurd moet worden.

15 reacties
Miax zegt:

Dag Noor, heb je de mail doorgestuurd naar je Windows pc, en misschien "met bijlage" niet aan getikt? Zo niet, probeer de mail van de iPad naar jezelf te mailen en hem dan in Windows te openen, kijken wat er dan gebeurd.
Het kan ook liggen aan het soort foto, dan bedoel ik de extentie bijv. Jpg of iets anders. Ik kan bijv. Als ik een mailtje stuur met een afbeelding met de extentie .png hem ook niet openen.
Ik werk al jaren niet meer met Windows, dus dit is maar een idee, maar misschien moet je bij de instellingen van windows mail kijken of daar iets niet goed staat, zodat hij bepaalde bijlagen niet accepteert.
succes, Mia

28 januari 2017 om 14:23.
Noor.W zegt:

Dag Mia, dank voor je reactie. Ik heb de mail doorgestuurd naar Windows-pc en "voeg toe" ook aangeklikt. Helaas geen foto, hoewel vreemd genoeg de mail wél 3 Mb "zwaar" is, evengroot als de originele met bijlage.
Ik ontving ook een mail van een andere afzender met bijlage vanaf een Windows-pc en toen opende ik die op iPad en zat de foto gewoon in het bericht, dus ook niet als bijlage. Ook deze stuurde ik naar mijn Windows-pc en daarop was geen foto te bekennen, ondanks de 3 Mb zwaarte van de mail. Het wordt dus steeds raadselachtiger. Deze laatste mail , dus vanaf Windows-pc, bevat wél de foto als bijlage. Naar mijn idee gaat er sinds kort dus iets mis tussen Apple en Windows met het versturen van foto's als bijlage. Maar wát? Wie heeft een idee?

29 januari 2017 om 13:18.
Miax zegt:

Dag Noor, kan het iets te maken hebben met Windows Live Mail? ik weet niet of je die gebruikt.
Misschien heb je iets aan deze site.

Succes, Mia

29 januari 2017 om 16:24.
Noor.W zegt:

Mia, ik gebruik geen live mail; ik gebruik Outlook uit het Office-pakket.
Ik heb vanmiddag ook contact gehad met de provider over dit probleem. Rare is ook als ik een mail met foto erin (gewoon dus zichtbaar in de mail op mijn iPad) doorstuur naar mijn andere mailadres de foto niet zichtbaar is op mijn Windows-pc en ook niet als bijlage, maar de mail wel "zwaarder" is (3Mb). Ik heb ook alle instellingen nagekeken in Outlook, maar daaraan is niets veranderd.
Fijn dat je meedenkt 👍🏼

29 januari 2017 om 16:40.
Miax zegt:

Kan het misschien liggen aan het maximum van Mb's dat wordt toegestaan?

29 januari 2017 om 19:33.
Noor.W zegt:

Neen, daar ligt het ook niet aan. Ik heb ook nog bij webmail gekeken (Ziggo) en daarin staan de foto's wel of ik kan ze daarin openen. Ik heb dit probleem ook van anderen gehoord, dus foto's verstuurd vanaf een Apple als bijlage komen niet te voorschijn op Windows-pc. Ik ga dit nu ook in de Windowsclub voorleggen.

30 januari 2017 om 10:48.
Miax zegt:

ben benieuwd! Succes.

30 januari 2017 om 12:52.
Noor.W zegt:

Via de Windowsclub kreeg ik nog de suggestie voor Mac-gebruikers, die foto's per mail willen versturen. Dit is de link: https://www.appletips.nl/os-x-altijd-een-bijlage-toevoegen-aan-het-einde-van-een-e-mail-bericht/
Bij de afzender stond deze genoemde instelling al goed, dus dat geeft ook niet de oplossing op mijn vraag. Het vreemde blijft dat ik wel foto's van mezelf per mail vanaf de iPad naar Windows kan sturen en viseversa.
Wat mij opvalt is: maak ik op iPad een mail en zet onder tekst een foto, dan komt die als bijlage op mijn desktop. Pak ik eerst een foto en zet die in een mail naar mezelf, dan komt hij niet als bijlage, maar zichtbaar in de mail. Zo heb ik foto's heen en weer gestuurd en in alle gevallen staan ze zichtbaar in de mails op de iPad. Op de desktop staan ze dus als dichte bijlage of open in de mail.
Ik hoop dat het niet te ingewikkeld wordt, hoewel het vervelend blijft als ik alleen op mijn iPad foto's van een Mac-afzender kan ontvangen en ze niet zichtbaar kan maken en dus opslaan op mijn desktop.
Mijn dank voor jullie meedenken; ik hoop op een "AHA"......
met groet, Noor

31 januari 2017 om 12:25.
Noor.W zegt:

Hallo Mia,
Het "raadsel" is nog niet opgelost, maar ik heb nu iets geprobeerd waarmee ik foto's in een mail op mijn iPad, welke niet op mijn desktop in diezelfde mail tevoorschijn komt tóch kan versturen naar mijn desktop. Niet met doorsturen, maar de foto kopiëren en dan in een nieuwe mail plakken en naar mezelf sturen. Dat gaat per stuk, maar met 2 is dat geen moeite. Ik heb wel een tekstje bovenin de mail gezet; niet getest of dat nog wat uitmaakt. Prettige is dat je zelf de "zwaarte" van de foto kunt bepalen (Mb's)
Het is dus een kleine "aha"..... geworden 🤔😏
Hartelijke dank voor jouw meedenken.
Groetjes, Noor

31 januari 2017 om 14:45.
Miax zegt:

Hallo Noor, Ik weet het ook niet. Als je de foto's, die je op je iPad ontvangt, opslaat in de app Foto's, dan kan je ze selecteren en dan via het deel ikoontje verzenden per mail. Hoef je ze niet apart te kopiëren.
Ik las ooit iets over platte tekst of RTF tekst. Kijk eens in de mail, hoe dat bij jou is ingesteld en probeer het eens te wisselen. Het is maar gissen, maar je weet maar nooit.
Succes, Mia

31 januari 2017 om 16:06.
Miax zegt:

Deze is de 2e keer, tekst weggehaald.

31 januari 2017 om 16:09.
Miax zegt:

tekst weggehaald, antwoord was 3 keer geplaatst.
Seniorweb doet raar. Ik denk dat het komt omdat iedereen die de nieuwsbrief heeft gekregen gaat kijken op de site van seniorweb. Drukte.

31 januari 2017 om 16:15.
Noor.W zegt:

Inderdaad Mia, dat was ook een mogelijkheid geweest. Maar normaal kan ik een mail met foto op beide apparaten openen; in dit geval dus niet, alleen van Apple naar Apple en niet van Apple naar Windows. Bij doorsturen van Apple naar Windows hier thuis kreeg ik ook geen foto in de mail of als bijlage. Ik vroeg me dus af waar het aan kon liggen; update IOS? Update Windows 10?Een instelling op een der apparaten/programma's?
We zijn er niet achter gekomen en laten we er maar geen tijd meer aan besteden.
Hartelijke dank en groeten,
Noor

1 februari 2017 om 16:48.
fred612 zegt:

DEnk toch dat het aan off outlook 2007 ligt, misschien eens proberen met gratis gmail of outlook?

1 februari 2017 om 17:14.
Noor.W zegt:

Hallo, het lijkt me zinvol dit onderwerp te sluiten; we komen er zo niet uit en ondertussen ben ik extra alert met doorsturen.
Allen mijn hartelijke dank voor het meedenken.
Geniet maar van het heerlijke weer 😄🌷
Hartelijke groet, Noor

2 februari 2017 om 16:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club