Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
i Cloud x iMac
Geplaatst op 29 januari 2017 om 17:02 door Ex-lid
Sinds de update Sierra zie ik dat mijn documenten ook iCloud opgeslagen worden ??? Synchronisatie had ik altijd en voor alles uitgeschakeld. Klopt het dat met de update van Sierra automatisch de iCloud aanstaat? Ik wil de iCloud niet gebruiken, kan ik de documenten verwijderen uit de iCloud (dus leeg) En mijn documenten op de mac blijven staan.
Ik heb een externe harde schijf en gebruik dropbox.
Ik hoor graag
gr Lidy
5 reacties
Miax zegt:

Kijk eens bij systeemvoorkeuren -> icloud, wat allemaal opgeslagen wordt in icloud.
sla de documenten die je niet in icloud wil hebben even ergens anders op en schakel icloud uit. Dan kan je ze daarna weer op je mac opslaan.
succes Mia

29 januari 2017 om 19:28.
avatar
Ex-lid zegt:

Daar staat Pages-- Map Bureaublad en documenten aangevinkt. En als je ik de documenten uit de cloud haal zoals jij beschrijft zijn ze er dan ook echt uit en is de cloud dan leeg? Ik lees daar veel tegenstrijdige berichten over.
Als ik bij Map-bureauwblad en documenten het vinkje weghaal staat er dit beschreven

Als je doorgaat, worden onderdelen van het bureaublad en uit de map 'Documenten' op deze Mac verwijderd. Ze blijven beschikbaar op iCloud Drive.Nieuwe onderdelen die worden toegevoegd aan het bureaublad of de map 'Documenten' op deze Mac worden niet meer op iCloud Drive opgeslagen. ANNULEER OF SCHAKEL UIT!

29 januari 2017 om 20:59.
avatar
Ex-lid zegt:

nog een

29 januari 2017 om 21:00.
Miax zegt:

Dag Lidy,
In de afbeeldingen die je hier neerzet kan je nog naar beneden scrollen, kijk nog even of onderaan nog iets staat aangevinkt.

Ik begrijp dat je helemaal geen iCloud wil.

Wanneer je je documenten uit je Pages en Mijn Bureaublad en Documenten hebt verplaatst naar een andere plaats bijv. je externe schijf en je schakelt ze uit in iCloud (dus vinkje weggehaald) dan blijven ze zoals vermeld nog beschikbaar op iCloud Drive. Bij iCloud Drive nog niet het vinkje weghalen.

In Finder aan de rechterkant, in de navigatiekolom, waaronder o.a. bureaublad, en thuismap en programma’s etc. staat, staat ook iCloud Drive. Wanneer je die aanklikt zie je de mappen staan met documenten, zoals bijv. Pages. De documenten die daarin staan, kan je dan verwijderen. “verplaats naar prullenmand”. Dan zijn ze uit iCloud Drive. (Kijk voor de zekerheid of je ze goed ergens anders hebt opgeslagen)

Dan kan je ook het vinkje bij iCloud Drive uitzetten.

Je kan als je iCloud hebt uitgezet, de documenten die je verplaatst hebt weer terugplaatsen op je Mac.

Als je iCloud helemaal niet gebruikt, kan je ook uitloggen.

Ik bewaar ook geen documenten in iCloud, maar gebruik iCloud wel voor de agenda, mail en contacten en safari, dat vind ik makkelijk, want dan staat alles wat op de mac staat ook op mijn iPhone en iPad. Vooral met de agenda makkelijk, afspraken gemaakt op de iPhone komen vanzelf op de Mac en de iPad, net zoals favoriete bladwijzers in Safari zie ik dan overal.

Zie hier wat extra informatie.

Als je echt alles uit iCloud wil hebben, kan je ook altijd nog even op de site van iCloud.com inloggen met je apple ID en dan kijken of er nog iets staat. Daar kan je ook nog documenten verwijderen.

Misschien is er een makkelijker manier, dat weet ik niet. Zo zou ik het doen.

29 januari 2017 om 22:15.
avatar
Ex-lid zegt:

Tot zover bedankt ik zal het eens gaan proberen. Ik meldt mij wel weer,
gr Lidy

30 januari 2017 om 15:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club