Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gmail verifieren via iCloud
Geplaatst op 8 februari 2017 om 12:26 door Jos h.

Goeiemiddag, ja, dit is een vreemde vraag, mijn man heeft sinds kott ook een iPad, en heeft waarschijnlijk iets niet goed gedaan. Hij heeft 2 accounts hotmail en gmail.
nu schijnt gmail nog niet geverifieerd te zijn, wordt in ICloud vermeld met instructie volgens een mail, nu heeft hij die mail waarschijnlijk weggeklikt, dus....?
maar eigenlijk wil hij van gmail af, maar is onmogelijk nu, dus dan maar eerst verifieren. Weet iemand raad, bij voorbaat hartelijk dank, josh

10 reacties
Marixius zegt:

Welk e-mail adres is gebruikt bij het aanmaken van een Apple ID?
Waarschijnlijk is opgegeven dat het Gmail-adres gebruikt dient te worden voor eventueel wachtwoord herstel. Hiertoe is het noodzakelijk dat het Gmail-adres geverifieerd dient te worden. In de betreffende mail dat naar dat Gmail adres is gestuurd staat dan vermeld welke handelingen je moet verrichten.

Met wegklikken van de mail bedoel je waarschijnlijk "verwijderen". In dat geval staat de mail nog in de prullenmand c.q. in de map verwijderde items.

8 februari 2017 om 12:44.
Jos h. zegt:

Marixius, daar heb ik natuurlijk bijgekeken, maar er is niets meer in de
rullemand cq verwijderde items

8 februari 2017 om 15:19.
Jos h. zegt:

O ja APPID is aangemaakt via hotmail

8 februari 2017 om 15:21.
Marixius zegt:

Je zou nog kunnen proberen om via een webbrowser in te loggen op je Gmail-account en daar bij de verwijderde items te kijken. Vaak staat op de iPad een kleinere periode ingesteld waarin Gmails zichtbaar zijn.

Overigens kun je met het Apple-ID (het hotmail-adres) ook inloggen op iCloud.com en daar aangeven dat het Gmail-adres moet worden vervangen door een ander e-mailadres.

8 februari 2017 om 16:40.
fred612 zegt:

volgens mij werkt gmail niet goed op dit moment wel via webmail

8 februari 2017 om 18:06.
Jos h. zegt:

Daar ben ik weer, dat inloggen kan niet,, want bij instellingen onder iCloud staat dus het gmailaccount, klik ik dit aan dan verschijnt rechtsboven "account niet geverifieerd, daaronder"lees de mail etc" , dan het vakje met het emailadres, volgend vakje deel met gezin,
ik heb met mijn iPad hier fotos vangemaskt, maar dan weet ik weer niet hoe deze in dit bericht te krijgen. Bij postbussen wordt de gmail niet genoemd. Echter als we ons skypeaccount op zijn tablet willen zetten, wordt het gmail wel vermeld en niet het hotmail wat het dan zou moeten zijn, kortom ik weet niet wat hij uitgespookt heeft, maar het is een ......Neem mij niet kwalijk, dat ik hiermee lastig val, maar we zijn allebei 87 en als je dan mee wilt doen, krijg je dit soort dingen
ha ha, maar we zijn nog blij hoor, jos

9 februari 2017 om 14:38.
Groetend zegt:

De foto (1 per keer) is onderaan het bericht toe te voegen. Als u aan het schrijven bent, dan staat onderaan een blauw veldje 'bijlage toevoegen'.
Er is vast wel een mogelijkheid om alsnog te verifiëren. Het verifiëren wordt door Apple gevraagd om er zeker van te zijn dat u de eigenaar bent van het gmailadres, en dat niet iemand probeert om uw identiteit over te nemen.

Skype is een ander probleem. Hierin moet het mogelijk zijn om af te melden en om dan weer aan te melden met een ander account (die van hotmail). Dus in Skype.

9 februari 2017 om 15:57.
Marixius zegt:

@Jos h.
in een van de voorgaande berichten geef je aan dat het Apple-ID is aangemaakt via Hotmail. Dit betekent volgens mij dat onder Icloud niet het Gmail-adres zou moeten staan, maar het Hotmail-adres.
Probeer eens om via een webbrowser in te loggen op www.icloud.com.
Vul als Apple-ID het e-mailadres van het Hotmail-account in en het wachtwoord dat gebruikt is om de Apple-ID aan te maken. Let op, dit wachtwoord hoeft dus niet hetzelfde te zijn als het wachtwoord voor het Hotmail-account! Mocht je het wachtwoord van het Apple-ID niet meer weten, dan worden er naast de geboortedatum twee van de drie eerder ingegeven beveiligingsvragen gesteld. Ook kan er een e-mail gestuurd worden naar het opgegeven e-mailadres (hotmail en/of Gmail) om het wachtwoord te resetten.

9 februari 2017 om 16:53.
Jos h. zegt:

Dank beide heren, na bezoek van vrienden vanavond weer even gaan zitten en
ziet skype is in orde nu.
dan blijkt dat het appleiD met gmail is aangemaakt, dat is nu ook in orde, rest nu.
nog om het gmail-account in te voeren, maar dat zal wel geen probleem geven, denk ik. Dat icloudgebeuren laat ik maar zo, dat kan ik altijd nog via iCloud.com nog verifieren zag ik.
In ieder geval hartelijk dank voor de aandacht, succes bij de verdere beantwoording van vragen. Josh

12 februari 2017 om 22:45.
Jos h. zegt:

Als laatste, alles is nu pico belloin orde, wat een rust, heerlijk en nogmasls mijn i tense dank en......IK HOUD MIJN ECHTGENOOT ( wat de tPad) betreft nu een beetje in de gaten hoor. Fijne dag ,verder allemaal, josh

13 februari 2017 om 11:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club