Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
macOS Sierra en Photoshop Elements 15
Geplaatst op 28 februari 2017 om 15:52 door happy

Sedert enige maanden ben ik de tevreden bezitter van een MacOS Sierra. Omdat Picasa niet meer wordt ondersteund (helaas!!!) ben ik overgestapt op Elements 15 (alleen maar Engelstalig). Probleem: als ik een bewerkte foto wil opslaan lukt dat niet. Krijg melding zoals in de bijlage aangegeven. Wie kent dit en kan mij helpen? Help! Heb ook al bij andere fora gekeken. Tot nu toe zonder resultaat.

8 reacties
Groetend zegt:

Lukt het om bij 'opslaan' of 'opslaan als' het formaat aan te passen?
Hij wil nu opslaan in .psd-formaat maar het moet eigenlijk het formaat .jpg zijn.
Ik kan het niet naspelen maar ik denk dat die keuze onder de bestandsnaam staat.

Bij een vroegere versie van Elements op Windows kwam ik afhankelijk van de bewerking hetzelfde tegen al kon ik voor zover ik mij herinner nog wel opslaan.

28 februari 2017 om 18:00.
Truus zegt:

Geef de bewerkte foto eens een andere naam, (opslaan als)
opslaan als psd bestand moet gewoon kunnen.

28 februari 2017 om 21:08.
avatar
Ex-lid zegt:

Waarom gebruik je niet gewoon Fotos op de Mac? Deze bevat zo langzamerhand heel veel mogelijkheden om de basisbewerkingen uit te voeren, tot retouche toe. Je kunt gewoon je foto's op je PC daarin beheren, zet wel in 'Preferences -> General' ('Voorkeuren -> Algemeen') bij 'Importing' het vinkje uit ('Copy items to the Photos library'), zie bijlage. Anders worden alle foto's die je op je Mac in Fotos zet ook naar de iCloud gekopieerd. Is natuurlijk een prachtige backup, maar het loopt denk ik snel vol.
Mocht je hier niet voldoende aan hebben ga dan over op Adobe Lightroom (http://www.adobe.com/nl/products/photoshop-lightroom.html). En neem, voor het leren van dit geweldige programma, een abonnement op de geweldig duidelijke en zeer leerzame lesvideo's van https://photofactsacademy.nl. Download een proefversie van Lightroom, schrik niet van de eerste indruk en probeer Photofacts Academy twee weken gratis uit.. Als je via de instructievideo's Lightroom gaat leren zul je merken dat het echt een goed en professioneel programma is, waar je als amateur heel wat aan hebt: goede bewerking en goede archivering. En wat ook heel belangrijk is, het is niet destructief, je kunt altijd terug naar de originele foto's.

1 maart 2017 om 18:06.
happy zegt:

@Dirk en @Truus. Dank voor de reactie. Beide pogingen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Helaas.
@Murk. Goed idee. In dit geval werd gekozen voor Photoshop vanwege de creatieve mogelijkheden. Niet zozeer voor fotobeheer. Een voorbeeld hiervan (zie bijlage) is een bewerking die indertijd in Picasa werd gemaakt. Moeilijk om iets dergelijks weer terug te vinden. Alleen lukt het opslaan nog steeds niet in Photoshop Elements 15.

1 maart 2017 om 20:06.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat snap ik. Alleen even ter verduidlijking, Lightroom is inderdaad een uitstekend beheer programma maar evenzo goed een geweldig bewerkingsprogramma. Ik raad het iedereen aan die gewoon echt goed zijn foto's wil bewerken. Verder kun je er tot op professioneel mee printen en nog heel veel meer.
Maar op een Mac heb je in eerste instantie ruim voldoende aan Fotos.
Photoshop heeft een heel eigen manier van werken en dus een heel steile leercurve. Maar duidelijk meer creatieve mogelijkheden.

1 maart 2017 om 21:25.
Truus zegt:
Heeft u de aanwijzing in de melding ook opgevolgd?
probeer een een afbeelding uit een andere map, of 'vers' van internet gedownload te bewerken en op te slaan.
1 maart 2017 om 23:07.
happy zegt:

Na alle opties uitgeprobeerd te hebben, uiteindelijk als volgt gehandeld: Na bewerking Editor sluiten. In vervolgscherm niets aanvinken maar opslaan via cmd + S. Dit werkt (eindelijk) goed!

6 maart 2017 om 15:42.
Groetend zegt:

Goed opgelost, heel logisch eigenlijk al zou het beter moeten werken.

6 maart 2017 om 18:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club