Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Tekst
Geplaatst op 10 maart 2017 om 15:06 door Ex-lid

Ik heb veel tekst en gebruik daarvoor Pages en open dit via ICloud. Het lukt mij niet om via invoegen paginanummers in te voegen. Weet iemand een oplossing? Vr. Gr. Wim.

5 reacties
Niekie zegt:

Lees hier eens. Dat gaat via de kop- en voetteksten.

Niek

10 maart 2017 om 15:58.
Miax zegt:

Dag Wim,
Ga in je document bovenin aan de rechterkant naar Opmaak, Klik dan in de rechterkolom op Document. Daar is de mogelijkheid om koptekst of voettekst aan te vinken. Dus wil je onderaan de pagina de paginanummering hebben dan klik je op Voettekst.
Daarna tik je rechtsbovenin op Sectie en dan kan je Paginanummering in voeren door op de knop Voeg paginanummer in te drukken. Dan krijg je een keuze hoe je dat wilt doen.
Als je even goed kijkt zie je daar nog diverse mogelijkheden die te maken hebben met de opmaak.
Wanneer je de plaats van het paginanummer wilt veranderen door gecentreerd of rechts uitlijnen, klik je rechts bovenin je document op opmaak en dan kan je kiezen bij uitlijning hoe je het wilt hebben. Je moet dan wel in de desbetreffende voettekst of koptekst gaan staan, waar het paginanummer staat. Dat geldt dan voor alle pagina’s.
Succes Mia

10 maart 2017 om 15:59.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat kan niet 'gewoon' in Pages, maar in 'documentontwerp'. Tik op de drie puntjes rechtsbovenin en tik dan op 'Documentontwerp' Nu verschijnt een blauw scherm met het document. Tik op'Tik om voettekst te wijzigen' dan kun je links, in het midden tekst of paginanummer invoegen. Kan ook in de kop. Als je klaar bent tik je op 'Gereed'.
Dit is trouwens hoe het ook in Numbers werkt.
Aanvulling: is voor iPad

12 maart 2017 om 20:01.
avatar
Ex-lid zegt:
Je geeft aan dat je opent in iCloud. Als je bedoelt: openen via Pages in www.iCloud.com dan kun je met je muis naar bijv. de onderkant gaan en dan verschijnen rechthoekjes voor de voettekst. Klik in één van de vakjes (linker, midden of rechter). (Dezelfde vakjes verschijnen ook bovenaan de pagina voor een koptekst, als je daar met je muis overheen gaat.) De cursor staat daar dan te knipperen. Klik vervolgens boven het document op het tekentje voor paginanummers, voetnoten etc (lijkt op een kleine q). Kies dan voor paginanummer en het paginanummer verschijnt in je document.
13 maart 2017 om 10:51.
Miax zegt:

Wim, wil je even laten weten of je probleem is opgelost?
Vr.gr. Mia

13 maart 2017 om 11:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club