Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Gekleurde achtergrond bij mail n.a.v. vraag in 'iMac is langzaam"
Geplaatst op 22 maart 2017 om 10:09 door Miax

Vraag van Pounamu was achtergrond kleur bij mail.
Dit zijn een beetje veel handelingen, maar 1x gedaan dan is er goed mee te werken.
Wat heb ik gedaan.
Ik heb een Word document een grijze achtergrond gegeven bij Indeling en dan Pagina-achtergrond, dan kleur. Heb er even een woordje ingezet. Dit document heb ik opgeslagen als een webpagina
Daarna heb ik het Word bestand naar mezelf gestuurd via Bestand – delen, op de bijlage dubbel geklikt. Dan opent het zich in Safari.
Daar heb ik toen de toetscombinatie Cmd + i gebruikt en dan krijg je een mailtje met in mijn geval een grijze regel en daarboven een link.
Die link heb ik weggehaald.
Ben in Mail naar Archief gegaan en daar opslaan als sjabloon gedaan. Dan wordt er een extra onderwerp aangemaakt, dat wordt Aangepast genoemd en het sjabloon dat je gaat opslaan geef je een naam.
Klik je nu in Aangepast op het nieuwe sjabloon, dan krijg je het mailtje met de grijze achtergrond en dat woordje. Dan is niet het hele document gekleurd, alleen de regel waar de tekst in staat
Je moet er dan niet in gaan staan en klikken want dan verdwijnt de kleur.

Je gaat als volgt te werk:
Tik het adres, en gebruik alleen je tabtoets om naar een volgende regel te gaan en wanneer je zover bent dat je naar het tekstgedeelte gaat, doe je dat ook met de tab toets. Zodra je Enter gebruikt komt er een witte regel.

Als je een foto wilt plaatsen in de gekleurde pagina, maak dan eerst een paar nieuwe regels d.m.v. de tabtoets te gebruiken. en ga met je pijltjes toets iets naar boven, zodat je cursor ergens in het gekleurde deel staat en sleep je foto daar naar toe.
Het zijn een beetje veel handelingen, maar je kan natuurlijk verschillende sjablonen maken met verschillende kleuren.
Ik hoop dat het duidelijk is.
Gr. Mia

9 reacties
LouiseH zegt:

Hartelijk dank Mia!
Het moet me wel van het hart dat het een heel gedoe is.
Bij Thunderbird is het een fluitje van een cent.
Ik moet dus gaan afwegen welke voor- en nadelen de Mail app en TB hebben en een keuze maken waar ik verder mee wil gaan.

23 maart 2017 om 13:48.
Miax zegt:

Dat is zo.
Bij outlook kon dat toen ik nog met windows werkte ook en ook muziek meesturen, wat gelijk afspeelde als je de mail opende. Dat vind ik ook een nadeel van de apple mail app. Maar ik gebruik die functies niet meer en voor de,rest ben ik er tevreden mee.
Ik wist dat de achtergrond kon, wanneer je een sjabloon had gemaakt. Dus even uitgezocht. Je weet nu in ieder geval hoe het moet.

23 maart 2017 om 15:40.
LouiseH zegt:

Hi Mia,
Ik vind het toch te ingewikkeld, te veel "gedoe". Gek genoeg... als je een zoekopdracht geeft naar de mogelijkheid de achtergrond van een bericht een kleur te geven krijg je voor de Mac wel mogelijkheden aangereikt (van jaren geleden al) maar als ik die beschrijvingen volg dan kloppen ze niet, het blijkt alleen maar mogelijk de tekst een andere kleur te geven, dat wist ik al en dat is ook makkelijk te vinden in Mail.
In de Mail app vind ik het ook jammer dat je een foto niet tussen alinea's kan invoegen.
Dus tekst erboven en er onder. Het is me wel eens gelukt met wat trucjes die ik niet eens kan navertellen.
In Thunderbird schuif je een foto zo vanuit de Finder op z'n plek in een bericht. Daar vind ik het weer jammer dat er niet ook een tekst omloop mogelijkheid is, maar je kunt niet alles hebben, denk ik dan maar.
De hoofdzaak was voor mij de achtergrond een kleur te kunnen geven, dat vind ik mooi bij het insturen van een foto naar een mailgroep.
Af en toe verlang ik wel terug naar good old Outlook Express uit mijn vroege Windows tijd, toen bracht ik ook allerlei veranderingen in de bron aan. Maar ook in Windows is dat geen optie meer, dus die gedachte moet ik helemaal loslaten;-)

 

9 april 2017 om 11:03.
Miax zegt:

Hi Punamu,
Bij mij lukt het wel een foto tussen tekst te plaatsen.
Als je tekst in je mail hebt staan, zet dan de cursor op de plaats waar je de foto wilt hebben en dan sleep je de foto naar de plaats van de cursor en hij staat tussen te tekst.

9 april 2017 om 12:58.
LouiseH zegt:

Dat lukt me niet Mia, hij gaat steeds weer onderaan het hele bericht staan. Heb het echt uitvoerig geprobeerd.

9 april 2017 om 15:31.
MaritaA zegt:

Toevallig een v-tje voor "voeg bijlagen altijd aan einde bericht toe"?
Zo ja, is dat vrijwel zeker de oorzaak.
Maar Apple mail is allesbehalve he ideale mailprogramma's om te maken wat jij wil en ziet het er goed uit en je stuurt het naar iemand met outlook, komt het vaak heel anders aan.

9 april 2017 om 16:18.
LouiseH zegt:

YESSS... dat is het Marita, dank je wel!
Over Outlook gesproken... In een mailgroep is iemand die met Outlook de foto's inzendt vanaf haar Windows computer en die laten op mijn Mac zich in Thunderbird niet zien. Gek genoeg wel in mijn Mail app.
Ik heb het idee dat er iets wringt in de relatie MS Outlook naar Thunderbird en wie weet speelt ook een rol dat ze uit Windows komen.
Dus als ik de foto's van haar wil zien moet ik haar post in de Mail app bekijken.
Ik heb me er bij neergelegd, dus die specifieke berichten bekijk ik ook even in de Mail app. Maar het blijft een beetje ingewikkeld allemaal;-)

9 april 2017 om 17:06.
MaritaA zegt:

Mooi, let wel op als je een gewone mail maakt met een bijlage b.v. pdf, doc(x) dan moet het v-tje er weer even voor, dit allemaal om het makkelijk te maken!
Oh ja, en een gekleurde mailachtergrond kan niet meer in apple mail, vroeger wel.

9 april 2017 om 17:14.
LouiseH zegt:

Zal ik doen!

9 april 2017 om 17:15.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club