Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
vraag iphone 5
Geplaatst op 1 mei 2017 om 00:30 door Diny2

Ik heb vandaag de laatste update voor mijn IPhone 5 gedaan, nu staat er ineens bovenaan waar wifi staat
Sim vergrendeld, dat had ik eerst niet, er stonden toen puntjes, kan ik dat Sim vergrendeld uitschakelen of weg krijgen en wat betekend dat

groetjes Diny

6 reacties
Miax zegt:

Op de iphone krijg je na een update altijd te zien, sim vergrendeld. Die code moet je invoeren, dat is de code van het simkaartje wat in je telefoon zit, bijv. Van KPN of een andere telefoonaanbieder. Wanneer je dat simkaartje koopt staat dat bij de papieren die je krijgt bij het simkaartje.
tik ontgrendel aan, tik code in en dan op ok, daarna moet je vermoedelijk ook de normale code invoeren, kan ook daarvoor zijn. Dat zie je vanzelf.
succes,Mia

1 mei 2017 om 09:45.
Diny2 zegt:

Bedankt Mia, maar waar doe je dat, ik ben niet zo'n
techneut
Diny

1 mei 2017 om 10:14.
Marixius zegt:

De Sim-code hoort bij de Sim-kaart van je provider en is bedoeld om onbevoegd gebruik te voorkomen als je je telefoon verliest of gestolen wordt. Deze code moet je elke keer ingeven als je telefoon opnieuw wordt opgestart.
In de meeste gevallen staat deze code standaard op 0000 en is door de gebruiker zelf aan te passen. Als jij nooit een andere code voor de Sim hebt ingesteld, dan staat die code waarschijnlijk nog op 0000. Je krijgt 3 pogingen om de code in te geven. Is na 3 pogingen niet de juiste code ingegeven, dan wordt de Sim-kaart vergrendeld en kan er niet meer mee gebeld worden (behalve alarmnummers).
Als de Sim-kaart door teveel foute pogingen is vergrendeld, dan heb je de PUK-code nodig om de Sim-kaart te voorzien van een nieuwe Sim-code. Deze PUK-code heb je van je provider gekregen bij je Sim-kaartje. Mocht je niet meer over je PUK-code beschikken, dan kun je dit bij je provider opvragen (eventueel via de website van je provider).

De Sim-code moet niet worden verward met de ontgrendelcode van je telefoon. De ontgrendelcode of telefoonpincode wordt meestal ingesteld om te voorkomen dat een ander gebruik maakt van je telefoon als deze aan staat en de veegbeweging om te ontgrendelen onvoldoende bescherming biedt. Overigens verdient het aanbeveling om Sim-code en telefoonontgrendelcode hetzelfde in te stellen, juist om te voorkomen dat je Sim-code wordt vergrendeld. Gebruik dan een PIN-code die niet zo makkelijk te raden is. (Dus geen 0000 of 1234 of 9999 enz.)

1 mei 2017 om 11:45.
Diny2 zegt:

Ja dat weet ik , maar hoe vind ik dat op de Iphone
waar je dat moet doen

Diny

1 mei 2017 om 11:48.
Marixius zegt:

Schakel je telefoon uit door hem echt uit te schakelen met de aan/uit knop (lang vasthouden tot gevraagd wordt uitschakelen, of opnieuw opstarten enz.).
Daarna opnieuw opstarten, dan wordt vanzelf om de SIM-code gevraagd.
Overigens zal elke keer als er een grote update van het besturingssysteem iOS wordt uitgevoerd na het opnieuw opstarten om je SIM-code worden gevraagd.

1 mei 2017 om 11:59.
Diny2 zegt:

dank je wel Marixius, dat wilde ik graag weten

1 mei 2017 om 12:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club