Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Windows partitie op Macbook Pro wachtwoord werkt niet meer
Geplaatst op 21 mei 2017 om 14:36 door Ex-lid

Ik heb op mijn macbook een partitie gemaakt waar windows 7 op draait. Nu wordt mijn wachtwoord niet meer herkend dus kan ik Windows niet meer openen. Ik heb van het net een programma< ophcrarck live cd> gehaald maar deze werkt niet als opstartschijf. Er staat een beschrijving bij om naar het bios te gaan tijdens het opstarten maar ik krijg dit niet voor elkaar. Wie weet raad. BVD Jos

13 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

het programma heet ophcrack live cd

21 mei 2017 om 14:37.
MaritaA zegt:

Een Mac heeft geen BIOS maar EFI (Extensible Firmware Interface.)
Windows geïnstalleerd via Bootcamp? Start je op met OS X of windows?
Hoe d.m.v option key ingedrukt te houden bij opstarten, b.v.?
Hoe anders?
Ben je je log in ww kwijt? Dan zijn er manieren om te resetten.

Kan je iets meer duidelijkheid geven.

Die cd kan, denk ik, alleen maar met commandlines in de terminal geïnstalleerd worden, vrees ik.

21 mei 2017 om 17:08.
Niekie zegt:

Ik lees dat de cd het wel zou doen onder Mac OS X link. Maar ja dan nog naar Windows.
Hier een YT video daar over.

Niek

21 mei 2017 om 21:42.
avatar
Ex-lid zegt:

Nadat niets hielp om mijn ww terug te halen en de gegevens die op de Windows 7 partitie stonden niet heel belangrijk zijn heb ik besloten om de hele partitie te wissen en deze opnieuw aan te maken. Een heel slechte keuze! Een usb stick gekocht en via Bootcamp naar mijn idee alle stappen gevolgd die aangeven worden. Hier begon eigenlijk de ellende. Het blijkt dat voor de opstartschijf alleen een usb 2.0 met een minimaal vermogen van 16 gb volstaat. Van mijn originele Windows 7 profesional installatieschijf heb ik een kopie gemaakt, de Microsoft updates en opgehaald, naar de stick gesleept en vervolgens een 40 gb partitie gemaakt. De software geinstalleerd en tijdens de installatie hoorde ik de Windows opstart melodie en dat was het laatste geluid want het beeldscherm werd zwart en welke knop ik gebruikte, er gebeurde niets. Ik kreeg een melding dat er een bootable device geplaatst moest worden en dan op een van de knoppen gedrukt moest worden maar installatieschijf, usb-stick en een oude opstartschijf geprobeerd maar niets hielp. Het beeld bleef zwart met genoemde vermelding. Het eind- resultaat was dat de Macbook helemaal niets meer deed dus ook in OS niet meer opstartte. Na heel veel opstart pogingen waarbij ik alle mogelijke knoppen combinaties heb uitgeprobeerd startte de Macbook gelukkig weer op. Echter de windows opstart via de power/alt toets is niet mogelijk omdat deze mogelijkheid niet wordt aangeven. Normaal heb je de keuze tussen de partities maar in mijn geval is Windows dus niet zichtbaar en heb ik alleen OS mogelijkheid. Heeft iemand ervaring met het aanmaken van een Windows7 partitie want alle artikelen die ik via Appletips gevolgd heb zijn klaarblijkelijk niet voldoende

28 mei 2017 om 09:13.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat ik ook niet begrijp is het volgende. Ik heb de Windows partitie verwijderd van de Mac. Als ik nu het Schijfhulp programma open wordt de bootcamp partitie nog steeds getoond en heeft nog steeds 12 gb van de totale partitie van 40gb geheugen in gebruik. Dit kan ik via de Wis-optie niet ongedaan maken.
Ik heb ook geen idee wat ik fout doe. BVD

28 mei 2017 om 10:08.
Niekie zegt:

Hier staat beschreven hoe je een opstartbare (bootable) usb stick maakt voor Windows.

Maar hier wordt deze volledig automatisch aangemaakt door Microsoft via het hulpprogramma.

Ik weet niet of die dingen ook met bootcamp werken.

Niek

28 mei 2017 om 12:24.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo Niekie, ik word verwezen naar een pagina voor windows 10. Ik heb windows 7. Volgens mij moet het ook via de windows site want de usb sick moet ook in ms dos geformateerd worden. Ik blijf het proberen

28 mei 2017 om 13:22.
Niekie zegt:

Oke Jos. Ik zie nu dat beide links naar dezelfde locatie wijzen.
Maar één van die twee had deze link moeten zijn.
Die geldt voor meerdere Windows versies, maar ik ben wel bang dat je die ook op een Windows machine moet aanmaken.

Niek

28 mei 2017 om 17:40.
MaritaA zegt:

Tja, tja, instructies van Appletips.nl.
Sorry, voor Appletips, maar de instructies zijn, laat ik het beleefd zeggen, niet erg volledig.
Wat o.a. niet gezegd wordt, is dat de versie van BootCamp (assistant) bepalend is welke versie van Windows kan draaien, dat gaat min of meer weer samen met het bouwjaar van je Mac of MacBook.

Ook de installatieprocedure is dan aardig verschillend. Maar ook zeker geen routineklus.
Tip: Consulteer eerst de hulppagina(s) van Apple zelf, over een ingewikkeld onderwerp.
Over Bootcamp is het aanzienlijk.(maar ook nog niet alles) Zorg dat je weet wat je gaat doen en schat voor jezelf in of je het kan en/of aankan. "Bezint eer ge begint".

Mijn advies is, laat Apple support de boel weer terugbrengen in oude staat via Support, via ara (hun teamviewer) kunnen ze zien wat er aan de hand is. Of eerst even chatten.
https://support.apple.com/nl-be/contact

Dan een tip in het algemeen voor diegenen die zo nodig toch nog windows op hun mac (willen) hebben, controleer of bestandsdeling uitstaat, want anders zijn je OSX bestanden ook versleuteld door een eventuele ransomeware.

30 mei 2017 om 11:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Hallo MaritaA. Dit is een heel duidelijk verhaal. Ik ben er alleen nog niet achter welke bootcamp versie ik op mijn Macbook heb. Loopt dit parralel met de upgrades van Maverick naar Sierra? Ik dacht echt dat het een fluitje van een cent zou zijn omdat het ook met de eerste Windows 7 partitie eigenlijk simpel ging. Hiervoor heb ik de installatiedvd van Windows moeten gebruiken.
Ik ga nu eerst kijken welke Windows ik nodig heb want ik was wel al verbaasd dat ik in Appletips naar Windows 8.1 verwezen. Heel onduidelijk dus allemaal. Ik laat van mij hoorn als ik verder ben want daar is deze club uiteindelijk ook voor.

30 mei 2017 om 20:24.
MaritaA zegt:

Maar als jij een Mac gebruikt weet je toch dat als het programma geopend is, je via voorkeuren in een geopend programma dat kan zien? Dus de versie van dat programma. Dit geval Bootcamp.
Zie schermafbeelding.

Het heeft te maken met het bouwjaar van je Mac(Book) niet besturingssysteem.
Dus:  > over deze mac > wat staat daar..... graag de datum meestal mid (jaar)0f end (jaar).

Ter informatie: https://pcmweb.nl/nieuws/niet-langer-ondersteuning-voor-windows-7-boot-camp.html
Al bekend gemaakt in 2015.

En als Apple de ondersteuning stopt, krijg je geen hulp van ze, als er wat is.

30 mei 2017 om 20:40.
avatar
Ex-lid zegt:

Nu je het zegt weet ik het maar ik heb er geen moment bij stilgestaan. Ik ging er eigenlijk van uit dat dit standaard via de upgrade van het systeem bijgewerkt wordt maar dat is dus niet zo. Mijn Macbook is van 2014. De huidige versie van Bootcamp is versie 6.1.0. Van Windows 7 heb ik de originele versie maar dan zal ik dus op zoek moeten naar Wind. 8 of 10 om de partitie te kunnen maken.

30 mei 2017 om 22:04.
MaritaA zegt:

https://support.apple.com/nl-nl/HT204990

Hierbij nog wat nuttige informatie.
Ik zou maar voor Windows 10 gaan.
Ook zal daarvoor de partitie wat meer GB moeten hebben. Reken uit wat je er allemaal nog mee wil gaan doen (installeren van b.v. office programma's is al gauw
7 Gb (+/-))

Maar eerst moet je, vrijwel zeker die oude bootcamp partitie ongedaan zien te maken, voordat je opnieuw begint!

30 mei 2017 om 22:45.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club