Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Overstappen van Windows naar Apple?
Geplaatst op 29 juni 2017 om 17:15 door Anita61

Goedemiddag, ik ben zojuist lid geworden van deze Apple-club en ik hoop hier veel te kunnen leren over het besturingssysteem van Apple.
Ik ben momenteel aan het overwegen om over te stappen van een Windows pc naar een Imac. Ik ben al in het bezit van een Iphone en Ipad dus lijkt het een logische stap om ook een Imac aan te schaffen. Maar ik zie erg op tegen het overzetten van de bestanden van de PC naar Imac en daarnaast twijfel ik of ik na al die jaren met Windows te hebben gewerkt, het besturingssysteem van de Imac ga snappen. Ik overweeg mijn overstap ook omdat Apple veel minder virusgevoelig is (ik heb 1 keer een virus gehad en wil dat nooit meer!) en ik niet meer afhankelijk wil zijn van de computerondersteuning die ik de afgelopen jaren van mijn zoon heb gehad.
Een heel verhaal maar misschien dat er iemand is die mij met goede argumenten kan overtuigen. Alvast bedankt voor de reactie(s).

Mvgr. Anita

11 reacties
MaritaA zegt:

Verstandig besluit als u al een iPad en iPhone hebt.
Wat nuttige website (s)
1.Macmiep.nl (aanrader)(Nu al nuttig om eens door te lezen)
2.De boeken van Visualsteps (aanrader)
3.Hier op Seniorweb is een cursus "starten met de mac".
Tip gebruik op elk apparaat hetzelfde Apple id.
En u kunt hier met al uw vragen terecht.
Welkom in de club en succes.

een Mac heeft een ingebouwde migratieassistent om bestanden over te zetten, ook vanaf Windows.
Nog nooit sinds ik met "Appletjes" werk (sinds 1979) iemand tegengekomen, die terug naar Windows wilde.

29 juni 2017 om 18:04.
Anita61 zegt:

Dank je wel voor je reactie. Ik ga met je informatie aan de slag!

29 juni 2017 om 19:28.
hoe979 zegt:

Mijn ervaring met computercursussen aan senioren is, dat het voor die groep erg wennen is als ze overstappen van Windows naar Apple. Je moet je ook even niet vergissen in het omzetten van bestanden van Windows naar Apple; een plan tevoren maken hoe je bijvoorbeeld officebestanden van microsoft (word, excel, powerpoint) op een Apple wilt gebruiken. De kosten vergelijkend is het doorborduren met Windows en een goed security programma goedkoper dan de aanschaf van de nog steeds veel meer kostende Apple computer. Trouwens Windows 10 begint hoe langer hoe meer op Apple te lijken.

3 juli 2017 om 18:12.
MaritaA zegt:

Als je office hebt op windows, neem je die toch ook op een Apple/Mac
Kwestie van afmelden bij office op de windows pc, waarnaar je dezelfde registratiesleutel kan gebruiken na het downloaden van office voor Mac.

Behalve dat, het gratis Libre office of Open office openen ook microsofts' office documenten
Maar op een Mac staat staandaard "iWork" Apple's equivalent van office en ook dat opent dit soort documenten.
Volgens mij bent u geen Mac gebruiker.

3 juli 2017 om 19:35.
ruudbvdijk zegt:

Ik ben ook 4 jaar geleden overgestapt van Windows naar Apple en heb er geen minuut spijt van gehad, juist ook dat hij minder virus gevoelig is en alles is zo soepel bij Apple er kan niets fout gaan, juist omdat u al ervaring hebt met de iPad en de iPhone, wordt het voor u een "abc-tje"!

4 juli 2017 om 09:05.
MaritaA zegt:

@Anita61, nog even een mededeling/tip
Ik weet niet waar je woont maar als je je Mac bij Apple Store zelf (Amsterdam, Haarlem, Den Haag) of bij een APR (Apple Premium Reseller) Amac b.v. koopt, zetten zij de boel over.

4 juli 2017 om 10:31.
Anita61 zegt:

Ik heb inmiddels de knoop doorgehakt en een Mac 21,5 inch gekocht in de sale bij A-Mac. Helaas niet niet op voorraad dus moet ik nog even geduld hebben voordat ik ermee aan de slag kan. Zij kunnen ook helpen bij het overzetten van bestanden MaritaA, alleen maakt dit onderdeel uit van een totaalpakket (iMember) dat je aanvullend moet aanschaffen. Ik ga het dus eerst zelf proberen met hulp van mijn zoon. Geadviseerd wordt de migratieassistent te gebruiken. Iemand hier ervaring mee? Ik maak op de PC gebruik van Outlook 2007 en wil voor de Mac Office 365 aanschaffen. Ik hoop dat ik mijn mail rechtstreeks van Outlook (PC) naar Outlook (Mac) kan overzetten. Als iemand tips heeft houd ik me aanbevolen.
Ik vind het best spannend allemaal en ik hoop dan ook dat ik af en toe een beroep op jullie mag doen. Alvast bedankt hiervoor!

4 juli 2017 om 11:00.
Anita61 zegt:

@ruudbvdijk, bedankt voor je support!

4 juli 2017 om 11:02.
MaritaA zegt:
4 juli 2017 om 11:16.
Anita61 zegt:

@MaritaA, kan ik ook mail uit Outlook 2007 (PC) rechtstreeks overzetten naar Outlook 365 (MAC), dus niet naar apple mail?

4 juli 2017 om 16:24.
MaritaA zegt:
4 juli 2017 om 17:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club