Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Activeren icloud sleutelhanger
Geplaatst op 7 juli 2017 om 16:58 door Anita61

Ik wil graag aan de slag met de icloud sleutelhanger op mijn ipad en iphone (beiden ios 10.3) en in de toekomst ook op de mac, maar het lukt me niet om dit in te stellen.
Op veel sites staat duidelijk aangegeven hoe je dit moet doen maar als ik via instellingen - icloud - het schuifje bij de sleutelhanger inschakel, wordt niet gevraagd naar mijn Apple-id en volgen er ook geen instructies. Ik doe vast iets verkeerds, maar wat?
Mocht iemand hier een antwoord op hebben, alvast bedank!

3 reacties
MaritaA zegt:

Het wordt pas opgeslagen/geactiveerd op het moment dat je een inlognaam en ww ergens invult/aanmaakt en iCloud sleutelhanger via een menuutje vraagt of je dit wil bewaren. Of er wordt een suggestie voor een in hun optiek, veilig ww gedaan. Keuze aan de gebruiker.
Probeer het eens in eerste instantie met de website van Seniorweb.

Je wachtwoorden kan je op een "iOS" apparaat zien bij Instellingen > Safari> Wachtwoorden en dàn wordt om ww of vingerafdruk gevraagd.

Noot: als je in safari in privémodus surft, worden wachtwoorden niet bewaard (dan is het bovenin zwart =privé).
is het wit = niet privé modus) (bijkomstigheid in privémodus wordt o.a. de geschiedenis niet bewaard)

Mijn Digid en Creditcard gegevens staan niet in lCloudsleutelhanger!

Overigens heb ik (voor de kinderen, mocht er wat met "opoe" zijn) een document met ww beveiligd, waar nog alles een keer in staat, zij hebben dat ww en beheerders ww van Mac.

7 juli 2017 om 18:16.
Noor.W zegt:

Hallo,
Even een reactie op Marita's antwoord: Ik heb ook een Wordfile gemaakt met al mijn gegevens betreffende accounts, inlogs enz., maar ook alle nummers van door mij te gebruiken pasjes, bank-en creditcard, rijbewijs, verzekeringen enz. en deze versleuteld op mijn pc. Ik werk deze lijst minimaal 2x per jaar bij met eventueel vernieuwde wachtwoorden en zo. Deze file stuur ik dan op naar degene die mijn nalatenschap moet regelen, inclusief de code. Ook controleer ik af en toe de info van de sleutelhanger en werk die ook bij. Missschien een tip? Mij geeft het een rustig gevoel.

Allen een goed weekend gewenst.
Groet, Noor

8 juli 2017 om 11:32.
Anita61 zegt:

Bedankt voor jullie reacties!
Ook een fijn weekend gewenst!

8 juli 2017 om 12:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club