Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
sorteren
Geplaatst op 5 augustus 2017 om 14:03 door Anita61

Goedemiddag!
Op mijn iMac heb ik onder "mijn documenten" een lange lijst met epub-bestanden (ebooks) staan in de volgorde: titel boek- voornaam schrijver-achternaam schrijver. Nu wil ik deze graag sorteren op achternaam schrijver - voornaam schrijver - titel boek. Nu kan ik dat handmatig allemaal aanpassen, maar dat is een flinke klus aangezien het vele honderden boeken betreft. Is er een mogelijkheid om dit automatisch in de Finder aan te passen?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

11 reacties
MaritaA zegt:

Waarom gebruik je Calibre niet? Boeken invoeren, je kan zoeken op verschillende manieren, gratis, ik vind het geweldig en velen met mij. .
https://computertotaal.nl/artikelen/overige-elektronica/beheer-uw-e-books-met-calibre-26110/

5 augustus 2017 om 18:45.
Anita61 zegt:

Dank je wel MaritaA voor je reactie. Ik gebruik ook Calibre, inderdaad een fantastisch programma. De epub-bestanden waar het om gaat is een grote hoeveelheid ongesorteerde epub-bestanden waarvan ik graag eerst wil uitzoeken welke ik in Calibre plaats. Als ik ze kan sorteren op achternaam schrijver maakt dat het uitzoeken een stuk makkelijker.

5 augustus 2017 om 19:18.
MaritaA zegt:

Anita, ik ga er even vanuit dat het de epubs zelf zijn en niet bv een word-documentje of ander soort tekst bestand met de boeken. (lijstje).
In het eerste geval zie schermafbeeldig, kies lijst weergave en dan rangschik en zet een vinkje voor naam.
 

5 augustus 2017 om 19:50.
EdBo zegt:

Er zijn programma's zoals Renamer of Name changer, misschien kan dat je helpen?

6 augustus 2017 om 08:09.
MaritaA zegt:

@EdBo kan jij svp die programma's linken? Als ik bv Renamer invul bij Google kom ik op een Windows only programmaatje. Dit voor gebruiksgemak en eventueel ook voor andere geïnteresseerden in de club.
Met dank (MaritaA-beheerder)


PS Als ik een App in de Mac App Store vind die renamer heet, bedoel je die? Dan zie ik dat dat sinds 2015 niet meer is bijgewerkt.

Maar behalve dat (to) rename=herbenoemen en Anita wil sorteren, doen deze programma's dat ook?
Namechanger letterlijk vertaald: naamveranderaar

6 augustus 2017 om 09:14.
Anita61 zegt:

MaritaA, het probleem zit 'm in het feit dat alles door elkaar staat (zie bijlage). Soms begint de epub met de titel van het boek, soms met de achternaam schrijver of voornaam schrijver. Ik zou graag alle epubs willen beginnen met achternaam schrijver, dan voornaam schrijver gevolgd door de titel van het boek. Door weergave en rangschik te gebruiken in Finder krijg ik dat niet voor elkaar. Maar wellicht wil ik iets wat onmogelijk is. Misschien bieden de door EdBo voorgestelde programma's een oplossing!
Bedankt voor het meedenken!

6 augustus 2017 om 13:52.
MaritaA zegt:

Ik snap het al, het is een iBooks lijst geworden, het is dus geen lijst(map) in Finder, maar een lijst in iBooks.
EEn van de redenen dat alles bij mij meteen in Calibre gaat, wat dat betreft is Apple irritant, Laat even weten hoe het afloopt.

https://support.apple.com/kb/PH19411?locale=nl_NL&viewlocale=nl_NL

In iBooks kan alleen op titel gesorteerd worden

6 augustus 2017 om 14:52.
Anita61 zegt:

Je zou inderdaad denken dat al deze boeken in iBooks staan maar dat is niet zo. Ik heb dit even gecontroleerd. Ik vermoed dat bij het overzetten van mijn bestanden van mijn Windows pc naar de iMac het iBooks-logootje is toegevoegd aan de epubs. Ze staan dus gewoon nog in de Finder in mijn "home-map".

6 augustus 2017 om 16:04.
EdBo zegt:
Oké ik zie nu het probleem, alles staat letterlijk door elkaar zonder vaste leestekens. Ja dan heb je denk ik aan Renamer en of Name changer niet veel. En inderdaad zie ik nu ook dat de versie Renamer al erg gedateerd is. Aantal jaar geleden werkte ik daar nog mee. Nu zit eigenlijk een Renamer al in de finder verwerkt. Zie hier. Ik denk dat je toch het één en ander moet groeperen zo dat je per soort een naam wijziging kan toepassen. Sorteren word lastig. https://itunes.apple.com/ke/app/batchrename-flex/id1176825911?mt=12 Deze App heeft wel wat meer mogelijkheden, maar het is even uitzoeken. Sorry dat ik je niet verder kan helpen.
Gr EdBo
6 augustus 2017 om 16:36.
EdBo zegt:

Voor de geen die interesse hebben in de App NameChanger Deze link. Let wel, hij staat niet in de App Store.

6 augustus 2017 om 16:41.
Anita61 zegt:

Dank je wel EdBo voor al je informatie en moeite!
Groet, Anita

7 augustus 2017 om 09:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club