Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Automatisch inloggen via Safari-voorkeuren
Geplaatst op 11 augustus 2017 om 16:28 door Han36

Als ik op mijn MacBook Air op een voor mij bekende website wil inloggen, dan wordt die automatisch geopend. Dat komt omdat mijn inlognaam en wachtwoord opgeslagen zijn in Safari (terug te vinden onder Safari - voorkeuren).
Maar als ik nu op mijn iPad of iPhone via Safari op diezelfde website wil komen lukt dat niet. Kennelijk zijn mijn inlognaam en wachtwoord in de Safari's op die apparaten niet opgeslagen. Op alle drie apparaten staat Safari in de iCloud. Favorieten worden wel gedeeld. Kan je eigenlijk, net als op de MacBook ergens van die beide andere Safari's zien of er überhaupt voorkeuren zijn opgeslagen? En hoe krijg ik de voorkeuren van mijn MacBook-Safari automatisch overgezet naar mijn iPad en iPhone?

5 reacties
MaritaA zegt:

Als u naar voorkeuren>wachtwoorden gaat in Safari op de Mac moet u uw beheerderswachtwoord invoeren om de wachtwoorden te zien?
Dat moet ook als in instellingen> Safari>wachtwoorden op de iPad/Phone?("pin"code van het apparaat zelf)
Kunt u dit nagaan voor mij?

11 augustus 2017 om 16:53.
Han36 zegt:

Jawel.
Keek op iPhone en inderdaad, als ik dan bij 'wachtwoorden' kom kan ik met Touch ID de lijst met inlognamen en wachtwoorden zien.
Zeg overigens maar 'je' en 'Han'.

11 augustus 2017 om 17:18.
MaritaA zegt:

Ok Han, netjes opgevoed onze generatie🙂
Uiteindelijk worden deze wachtwoorden via sleutelhanger toegang bewaard. Ik vermoed dat dat ergens niet aanstaat, het lijkt mij dat je dat wel kan vinden om te controleren, anders leg ik het even uit.

Maar een andere mogelijkheid, althans dat geldt voor de iOS apparaten, is dat je in veilige modus surft, te zien doordat de browserbalk in Safari zwart is ipv wit.

Het is wel zo dat bij iOS als een ww niet verschijnt automatisch, dat ik mijn vinger zet bij inlognaam en dan verschijnt bovenin het toetsenbord in blauw: automatisch invullen wachtwoorden, daarop tikkend enz. enz.


 

11 augustus 2017 om 17:28.
Han36 zegt:

Beste MaritaA,
Alles werkt. Het was al een hele opluchting om te zien dat alle inloggegevens toch keurig gesynchroniseerd op mijn iPhone en iPad aanwezig waren. Daarna ontdekte ik dat alles wel degelijk werkte op mijn iPhone, maar daar gebruik ik Safari ook nauwelijks.
Toen ik keek wat er dan verschillend was tussen iPhone en iPad merkte ik, door jouw opmerking getriggerd, dat Safari op mijn iPad inderdaad in de 'veilige mode' stond. Had geen idee hoe ik die er vanaf moest halen, maar mijn zoon, die toevallig langskwam, wel. De clou zit hem in de keuze 'Privé'. Daar was ik nooit zomaar op gekomen. Dat zou mijn volgende vraag aan jou geweest zijn, maar hoeft dus nu niet meer.
Zoals gezegd, alles werkt dankzij jouw snelle en gerichte hulp. Hartelijk dank!

12 augustus 2017 om 17:49.
MaritaA zegt:

Han, mooi dat het opgelost is en waar schoonzoons al niet goed voor zijn!

12 augustus 2017 om 17:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club