Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Hoe een nieuw wachtwoord bij gmail te maken?
Geplaatst op 3 september 2017 om 08:37 door Jos h.

Sorry, waarschijnlijk een beetje domme vraag, maar ik doe wel veel met het tablet, maar in hoofdzaak mailen, lezen, spelen en safarie gebruiken o ja en foto's natuurlijk. Nu blijkt volgens berichten van seniorweb, dat mijn gmailadres gehackt is en dus moet mijn ww veranderd worden. Ik heb gezocht op instellingen, itunes, mail en safari, maar de juiste gang van zaken weet ik niet, het is een iPad 4. Ik neem aan, dat jullie mij wel kunnen helpen, alvast bedankt , josh

7 reacties
DirkB zegt:

Is het echt gehackt? Zie deze discussie.
Aanpassen van het wachtwoord gebeurt op www.google.nl. Na inloggen is via Mijn Account het wachtwoord te wijzigen.
Daarna zou de mail van de iPad om een wachtwoordaanpassing moeten gaan vragen.

3 september 2017 om 09:17.
MaritaA zegt:

Josh, even de zaken bekijken op feiten.
Ben je al op die bewuste website geweest vermeld in ht artikel van SW en heb je daar je e-mail adres ingevuld?

Ook al zou er uit komen dat "men" je adres heeft, is het inderdaad de vraag of het dan ook nog gehackt is.
Een voor voorwaarde voor gehackt zijn, is dat men je wachtwoord kent en daarmee je gmail kan gebruiken om o.a. spam te versturen.

SW stelt niet dat het gehackt is, maar maakt melding van een site, waar dat te controleren is, mocht daaruit blijken dat je mail adres bekend is, is het nog maar de vraag of het daadwerkelijk gehackt is, zoals ik al noemde.
Er daar komt jouw eigen verantwoordelijkheid en je verstand om de hoek kijken. het zekere voor het onzekere nemen, of gokken. Dus naar je "eigen stemmetje" luisteren.

Maar gmail meldt als er plotseling van andere apparaten wordt ingelogd, als je die melding niet hebt gehad dan....
Verder kan je ook nog op de website van Google controleren vanaf welke apparaten er de laatste tijd is ingelogd.

3 september 2017 om 10:12.
Jos h. zegt:

MartitaA ( dames eerst dirk) Dirk Boom en alle anderen, die middels " hier" gereageerd hebben op mijn vraag. Dank voor jullie antwoorden, ik begrijp, dat ik me vanochtend niet zoveel zorgen had hoeven te maken -wij bankieren nl via ons
hotmailadres, dat ook " gehackt" was-. Vandaar, dat ik meteen het een en ander uitgeprobeerd heb.
Maar, gelukkig de zon schijnt en het is zondag, vanmiddag feest in Dokkum, dus weer helemaal relaxed. Dank jullie wel voor dit snelle antwoord, fijne zondag, josh

3 september 2017 om 11:21.
LouiseH zegt:

Ook ik heb mijn mailadressen gecheckt, ik heb een gmail adres en een paar van mijn eigen domein. Met de laatste was niets aan de hand maar het gmail adres verscheen op rode achtergrond met "oh no.... etc"
Dit adres gebruik ik uitsluitend voor niet-privé post, dus voor nieuwsbrieven, bedrijven waar we iets kopen en sommige lidmaatschappen, waaronder ook Seniorweb.
Voor het inloggen van die verschillende adressen met dat account gebruik ik verschillende wachtwoorden, maar NIET het wachtwoord voor het mailaccount zelf.
Uit wat Marita vertelt begrijp ik dat mijn adres dus uitsluitend kan worden gebruikt om mail mee te verzenden, want.... alleen het wachtwoord van mijn mailaccount gebruiken ze, maar als ze mijn account gebruiken om ergens in te loggen gaat dat toch niet omdat ik daar andere wachtwoorden voor gebruik?
Als deze veronderstelling juist is zou het dus voldoende moeten zijn om het wachtwoord van het mailaccount te veranderen (heb ik meteen gedaan natuurlijk) en niet van al die webadressen waar ik inlog met dit account omdat ik daar andere ww voor gebruik.

Ik stond net al op het punt om het hele gmail account op te heffen, want alleen al het feit dat het adres voor uitgaande post (spam) kan worden gebruikt is voor mij onverteerbaar.
In dat geval moet ik dus eerst voor alles waar ik lid van ben cq nieuwsbrieven van ontvang een nieuw account gaan aanmaken bij gmail, want mijn domein adressen gebruik ik daar niet voor.
GMail is top met afvangen van spam immers.

 

4 september 2017 om 07:41.
MaritaA zegt:

Het punt Pounamu is dat als je een geheel nieuw mailadres zou maken en bij een grote "club" bekend bent, en die bewuste club wordt gehackt , je weer kan beginnen.
Inderdaad ander wachtwoord en volgen waar weer eens een hack heeft plaats gevonden en ben je daar bekend met je mailadres als de.....je ww veranderen.

!00% voorkomen is onmogelijk.

B.v. Mijn account was bekend bij bij Adobe ID en dropbox, door beiden gelukkig bekend gemaakt dat ze ooit gehackt waren.
Want daar wachten bedrijven wel eens mee en waarschuwen je dus niet.
Inderdaad, zekere voor het onzekere genomen en gelijk (toen al) het ww veranderd.

Ps of ze je ww hebben, weet je niet, maar kan.
Nee het eerst interessantste is bestaande mailadressen, om in het "van" vak van de mail te zetten.

Gebruik je Apple mail zet dan "laad extern materiaal uit", daar mee voorkom je bij (rommel)mail dat via trackingpixels, men ondanks dat jij het gelijk weggooit, kan zien dat het een bestaand mailadres is. Vertrouw je de afzender klik j erop en alle afbeeldingen worden geladen.

4 september 2017 om 08:46.
LouiseH zegt:

Bedankt Marita, ik zal je adviezen opvolgen.

4 september 2017 om 10:46.
Jos h. zegt:

MartitaA, ook wij zijn na het "feest" aan het veranderen, nochmaals dank, josh

4 september 2017 om 16:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club