Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
motorola moto E4 plus grey,
Geplaatst op 29 september 2017 om 22:24 door carel03

Met deze mobiele telefoon kan ik mijn gemaakte foto's niet overzetten op mijn mac, alle adviezen die op internet worden gegeven ten spijt. Steeds weer strand ik bij de mededeling:U ziet nu op de computer het volgende staan. Op mijn mac zie ik dat nooit staan.
Met de kortgeleden gekochte nokia3310 ging het ook alleen maar met het gebruik van de simkaart, vandaar dat ik deze motorola heb gekocht. Is er een oplossing?
Vr.gr. carel03.

17 reacties
MaritaA zegt:

alle adviezen die op internet worden gegeven ten spijt.

welke adviezen zijn dat, voordat er iets geadviseerd wordt wat al door jou is geprobeerd en een ander voor niets iets suggereert

29 september 2017 om 22:44.
carel03 zegt:

Via you tube heb ik vele adviezen gevolgd, oa om androidfiletransfer.dmg te downloaden maar ook dit bracht me niet verder. Daarnaast heb ik nog de nodige engelse adviezen gevolgd zonder resultaat. Er moet altijd iets bruikbaars op mijn Mac verschijnen en dat gebeurt niet. Als je kans ziet Marita om mij van een soort stappenplan te voorzien dan zou ik daarmee erg geholpen zijn.
Ook via bluetooth lukt het niet. De computer maakt via bluetooth wel contact met muis en toetsenbord maar met de motorola geeft hij steeds aan: kan geen verbinding maken.
Vr.gr. Carel03.

29 september 2017 om 23:03.
DirkB zegt:

De Nokia 3310 kan niet veel maar kan er bij de Motorola (een budgetsmartphone) worden geupload naar de cloud en gesynchroniseerd naar een Mac?

29 september 2017 om 23:10.
carel03 zegt:

Ik kan niet naar de cloud.

29 september 2017 om 23:17.
BenW zegt:

Hallo, de Motorola is een zeer interessante low-budget Android telefoon.
U zegt dat u niet naar de Cloud kunt, maar Android = Google = Google Drive = Cloud. Kortom, een Google account volstaat en bestanden kunnen worden ge-upload naar Google Drive. Waarschijnlijk zijn ze zelfs al gesynchroniseerd met Google Drive.
Dan vanaf de Mac Google Drive benaderen (https://www.google.com/drive/) en de foto's downloaden.

29 september 2017 om 23:31.
BenW zegt:
29 september 2017 om 23:36.
MaritaA zegt:

Klopt Carel, Android file manager werkt niet geweldig op een mac.
Vaak problemen mee gezien.

Al het volgende geprobeerd?
Programma's > Fotolader App
Eerst openen Fotolader App
Dan pas motorola met de usb kabel aansluiten.
je ziet hem dan in de linkerkolom onder apparaten, als het goed is en gaat in principe de foto's laden.
Jij kan kiezen welke je wil hebben en waar op je harde schijf.

Ook of ze gewist moeten worden of niet.
Zelfde principe als een fototoestel er aan hangen.

Je hebt toch wel een onderdeel Apparaten in de favorieten kolom van Finder staan?
Zo niet, doe dit:
Finder>voorkeuren>navigatiekolom> vink alles aan onder apparaten.


Waarom kan je niet naar de Cloud?
Ben erg nieuwsgierig naar het antwoord.

29 september 2017 om 23:48.
BenW zegt:

Mocht het via Google Drive, of beter Google foto's niet lukken, probeer dan eens AirDroid. Heb het zelf veelvuldig gebruikt en werkt als een tierelier.

29 september 2017 om 23:58.
MaritaA zegt:

@ BenWuring
Ook op een Mac?

30 september 2017 om 00:00.
BenW zegt:

Ja, je hebt een OS X versie, maar ook een AirDroid Web versie. Beide prima te gebruiken. Wil je nog niet installeren, gebruik dan eerst de Web versie.

30 september 2017 om 00:01.
BenW zegt:

Ten aanzien van het laatste bericht ben ik mogelijk nog niet genoeg duidelijk geweest.
Wanneer je AirDroid Web gebruikt, download en installeer je eerst op je smartphone de app AirDroid:Toegang op Afstand vanuit de Play Store. Je opent deze en er wordt aangegeven hoe je kunt verbinden met AirDroid Web. Echt heel duidelijk. Je hebt wel een (gratis) account nodig.
Vervolgens krijg je een bureaublad met eigenlijk de inhoud van je telefoon, dus ook de map foto's. Aanklikken en de rest wijst zichzelf.

30 september 2017 om 00:18.
carel03 zegt:

Ik heb via google.com/drive heel gemakkelijk de foto's op mijn mac gekregen. Ze verschenen meteen en vandaar kunnen ze naar iphoto. Als google drive hetzelfde is als cloud dan heb ik dus wel de cloud.
Marita en alle anderen hartelijk dank!

30 september 2017 om 15:04.
BenW zegt:

Fijn dat het is gelukt.
Dan nog even een kleine uitleg ter verduidelijking:
Onder Cloud wordt verstaan het werken met en opslaan van bestanden 'ergens' op de wereld, via internet. Dat 'ergens' is een willekeurige computer/harde schijf binnen een datacenter (grote complexen met computers en gigantische opslagcapaciteit) van bedrijven als Microsoft, Google, Apple, Facebook, enz.
Dit 'ergens' wordt in afbeeldingen voorgesteld als een 'wolk', op z'n Engels 'Cloud'. Vandaar de naam.
In Delfzijl staat bijvoorbeeld een groot datacenter van Google. Staan uw of mijn bestanden daar? Misschien, maar mogelijk zijn ze ook (ergens) opgeslagen in hun datacenter in Finland, North Carolina o.i.d. Maakt het wat uit? Nee, zolang ze maar veilig opgeslagen zijn en voor u toegankelijk, via internet.

30 september 2017 om 16:57.
carel03 zegt:

Bedankt voor de uitleg. Ik moet nu alleen nog proberen via mijn drive of googledrive wat gegevens van de computer naar de android te verzenden. Is dat moeilijk?

vr.gr. Carel03

30 september 2017 om 18:30.
BenW zegt:

Nee, is niet moeilijk. Eigenlijk via de omgekeerde weg. Bestanden uploaden naar Google Drive of eventueel iCloud. Dan met de smartphone Google Drive of iCloud benaderen en downloaden.
Overigens hoeft dat downloaden niet eens. Wanneer je internetverbinding hebt met je smartphone, kun je altijd en overal bij Google Drive, iCloud of wat dan ook op internet komen.

30 september 2017 om 18:34.
DirkB zegt:

Betr dat laatste: zowel voor Google Drive als voor de iCloud staan er apps in de Playstore.
Die voor Google Drive staat misschien al op het apparaat.
Bij downloaden bestanden: hopelijk zit er een SD-kaartje in de smartphone want het interne geheugen van de Motorola (16 GB, voldoende voor de apps) raakt snel vol.

30 september 2017 om 23:27.
BenW zegt:

Google Drive staat er sowieso op, het is immers van Google en werkt feilloos. Er bestaan inderdaad apps voor iCloud, maar daarover is niet iedereen onverdeeld positief. Bevalt het niet, ook prima, dan benader je iCloud gewoon via de browser (tip: maak er een favoriet van.)
Dan het downloaden, download alleen wat je echt altijd beschikbaar wilt hebben. Het overige kun je via de app of browser benaderen op de momenten dat je het nodig hebt.

30 september 2017 om 23:43.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club