Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
google accounts in iCloudsleutelhanger
Geplaatst op 1 oktober 2017 om 08:52 door MegMollie

Wat is het verschil tussen "accounts.google.com" en "myaccount.google.com"? Ze hebben hetzelfde wachtwoord, waarom staan er twee en waar verwijst die tweede naar?
Groet

5 reacties
MaritaA zegt:

Antwoord op je vraag:
De eerste is waar je alles kan regelen en instellen van google, ook wel Google account of Google profile genoemd.
De andere is je mailaccount. Omdat het aan twee programma,s gebonden zit (Mail App en browser) wordt dat gesplitst in sleutelhanger.

Zo staat het ook bij mij in iCloud sleutelhanger.
Ik gebruik nog andere zaken van Google in andere programma,s dus ook die zie ik dan weer vermeld staan in sleutelhanger.

achtergrondinformatie:
Alleen een Gmailadres openen/maken bij Google maakt dat er een heel account aanhangt met al hun producten, of je er gebruik van wil maken is vers twee, zij werken zo. Uiteindelijk ben jij het product bij Google ( één van hun verdienmodellen), dus hoe meer producten jij van hun gebruikt, hoe meer informatie van jou (door)verkocht kan worden.

1 oktober 2017 om 09:13.
BenW zegt:

@MaritaA; hier moet ik toch even op reageren. Zoals jij het stelt suggereer je dat informatie van en over jou door Google zou worden (door)verkocht aan derden. Dit is niet juist. Het verdienmodel van Google is het verkopen van advertenties.
Zie hier en hier wat Google precies doet.

Aanvulling: mocht je meer willen weten over verdienmodellen van de grote spelers Microsoft, Google en Apple, lees dan eens dit stuk. Weliswaar iets gedateerd, maar nog steeds onverminderd waar.

1 oktober 2017 om 12:07.
Niekie zegt:

Dat kan een leuke discussie worden.
Hier een klein stukje van de voorwaarden:

Voor externe verwerking
We leveren persoonlijke gegevens aan onze partners of andere vertrouwde bedrijven of individuen zodat ze de gegevens voor ons kunnen verwerken, op basis van onze instructies en in overeenstemming met ons Privacybeleid en andere passende vertrouwelijkheids- en beveiligingsmaatregelen.
Om juridische redenen
We delen persoonlijke gegevens met bedrijven, organisaties of individuen buiten Google als we te goeder trouw van mening zijn dat toegang, gebruik, behoud of openbaarmaking van de gegevens redelijkerwijs nodig is om:
Te voldoen aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, wettelijke procedures of uitvoerbare verzoeken van overheidsinstanties.
De van toepassing zijnde Servicevoorwaarden af te dwingen, waaronder het onderzoeken van mogelijke schendingen.
Fraude en technische of beveiligingsproblemen te detecteren, te voorkomen of anderszins aan te pakken.
De rechten, eigendom of veiligheid van Google, onze gebruikers of het publiek te beschermen, zoals vereist of toegestaan volgens de wet.
We kunnen niet-persoonlijk identificeerbare gegevens openbaar en met onze partners (zoals uitgevers, adverteerders of gekoppelde sites) delen. We kunnen gegevens bijvoorbeeld openbaar delen om trends te laten zien met betrekking tot het algemene gebruik van onze services.
Als Google betrokken is bij een fusie, overname of verkoop van activa, blijven we de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens waarborgen en stellen we de betreffende gebruikers op de hoogte voordat persoonlijke gegevens worden overgedragen of onderworpen aan een ander privacybeleid.


Einde citaat.
En verder ga ik er niet op in denk ik.

Niek

1 oktober 2017 om 13:49.
BenW zegt:

Lees de tekst wat je neerzet eens goed Niekie en dan heb ik het nog niet eens over de hele context van de privacy informatie. Als je het goed leest zie je zorgvuldigheid in het omgaan met jouw gegevens, zeer gedetailleerd weergegeven.
Microsoft en Apple doen hetzelfde, misschien zelfs minder duidelijk beschreven.

1 oktober 2017 om 14:00.
ruudbvdijk zegt:

Ik vertrouw ze beiden niet, zowel Google als Microsoft, je hebt ze helaas soms nodig!

2 oktober 2017 om 16:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club