Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
avatar
Vanuit Excel een mail sturen aan meerdere ontvangers.
Geplaatst op 10 oktober 2017 om 11:06 door Ex-lid
Ik heb op de Mac een ledenbestand in exel aangemaakt.
Als ik de leden wil mailen lukt het niet om de kolom met mailadressen rechtstreeks te kopiëren naar de adressenbalk(en). Steeds moet ik achter elk adres een ; plaatsen om die adressen te activeren tot een werkende Link.
Wie weet hoe dat sneller kan?
Met vriendelijke groet,
Jacques de Hulster
5 reacties
Miax zegt:

Als je in Contacten een groep aanmaakt bijv. 'ledenbestand', en je zet daar al je leden in, dan hoef je in je te verzenden mail bij Aan: alleen maar de naam 'ledenbestand' in te voegen en dan staan al de adressen in Aan.
Maar i.v.m. privacy, lijkt het me handiger om al de adressen in de adresregel BCC te zetten en bij Aan alleen je eigen adres. Zo kunnen de andere leden niet het mail adres van een ander krijgen als dat niet nodig is.

Een groep aanmaken doe je d.m.v. boven in de menubalk naar Archief te gaan en dan nieuwe groep aan te klikken. Je moet wel ieder adres 1 voor 1 invoeren. Adressen die al in je contacten staan kan je gewoon naar de desbetreffende groep slepen.
Succes, Mia

10 oktober 2017 om 11:40.
MaritaA zegt:

ik heb als beheerder van exel even Excel gemaakt in de titel, de officiële en correcte naam.

Om hoeveel personen gaat het?
Mailbestand exporteren als .csv bestand en importeren in de Contacten app op je mac, een groep van maken en naam geven, waarnaar in het BCC veld in de mail slechts die groeps naam ingevuld hoeft te worden.

Zie ook mijn andere antwoord in een ander bericht van je, wat min of meer over hetzelfde gaat.

Ik zelf gebruik La Posta voor bulkmails, a, je kan een prachtige nieuwsbrief opmaken, b. je kan een o.a. een excelbestand importeren, je ziet precies wie het geopend/gelezen hebben en 1200 gratis per maand, wel uiteraard met hun reclame onderin, mag best van mij, is een verrekte goed iets voor nieuwsbrieven, te vergelijken met Mailchimp, laatste is nog beter, maar niet in Nederlands.
En veilige grote hoeveelheden mails versturen, zonder dat je provider denkt dat je aan het spammen bent. Het gaat via hun servers.

10 oktober 2017 om 11:45.
MaritaA zegt:

Mia, we denken hetzelfde!

10 oktober 2017 om 11:47.
Miax zegt:

Ik heb het ook in de gaten. Goed toch!

10 oktober 2017 om 11:50.
MaritaA zegt:

Absoluut, blij weer wat van je te horen!

10 oktober 2017 om 12:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club