Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Inloggen op iCloud.com
Geplaatst op 22 oktober 2017 om 23:16 door HAN665

Ik heb op mijn wind 8.1 pc ingelogd op iCloud.com met mijn Apple id.na ontvangst van een code op mijn Samsung S7 en invoeren van de code kon ik iCloud openen op mijn pc.
”zoek mijn iPad” staat aan.
Op mijn iPad 2017 (11.0.3) krijg ik nu een melding dat er is ingelogd van uit Amsterdam met een kaart .
Ik woon in Rotterdam.
Dit verbaast mij. Er zal wellicht een verklaring voor zijn
Of zit de clouddiensten van Apple in Amsterdam .
De tweetraps authorisatie is ingesteld.

3 reacties
DirkB zegt:

Waarschijnlijk zetelt de internetprovider (KPN bijvoorbeeld) in Amsterdam, waardoor de iCloud 'denkt' dat er met een computer vanuit Amsterdam is ingelogd op de website van de iClouddienst. Ik denk niet dat het iets heeft te maken met de locatie van de iClouddienst.

22 oktober 2017 om 23:54.
MaritaA zegt:

"Wat doe ik als ik de locatie in het inlogbericht niet herken?
Wanneer u inlogt op een nieuw apparaat, ontvangt u een bericht op uw andere vertrouwde apparaten waarin de locatie bij benadering van het nieuwe apparaat op een kaart wordt weergegeven. Dit is een locatie bij benadering op basis van het IP-adres dat het apparaat momenteel gebruikt, en niet de exacte locatie van het apparaat. De weergegeven locatie weerspiegelt mogelijk het netwerk waarmee u verbonden bent en niet uw fysieke locatie.
Als u weet dat u de persoon bent die probeert in te loggen maar de weergegeven locatie niet herkent, kunt u nog steeds tikken op 'Sta toe' en verder inloggen.
Als u echter een bericht ziet waarin wordt gemeld dat uw Apple ID is gebruikt om in te loggen op een nieuw apparaat en u niet de persoon bent die heeft ingelogd, tikt u op 'Sta niet toe' om te verzekeren dat de inlogpoging wordt geblokkeerd."


Bron: https://support.apple.com/nl-nl/HT204915

23 oktober 2017 om 09:17.
HAN665 zegt:

Dank voor uw antwoorden.

23 oktober 2017 om 10:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club