Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Whatsapp op iPad
Geplaatst op 23 december 2013 om 22:47 door Marixius
Graag verneem ik of er gebruikers van een iPad zijn die het gelukt is om Whatsapp op de iPad te plaatsen zonder Jailbreak. Zelf heb ik iPad 4 met 3G/4G met iOS7. Ik weet dat je Whatsapp niet via de App Store kunt installeren, maar wel kunt downloaden via iTunes. Ook heb ik ergens gelezen dat je de App met een iPhone Configuration Tool op je iPad kunt plaatsen, maar hoe je precies te werk moet gaan om vanaf een Windows machine de app werkend te krijgen op een iPad is me niet duidelijk. Verder heb ik begrepen dat je met een oude versie van de configuration tool zou moeten werken, omdat met de nieuwste versies de installatie op een iPad wordt geblokkeerd. Vreemd dat Whatsapp wel voor Android tablets beschikbaar is maar niet voor iPad.
9 reacties
MaritaA zegt:
Mijn antwoord is niet wat u graag wil horen, denk ik maar in de clubs is het niet de bedoeling om dit soort zaken uit te leggen.
U kunt vast via Google vinden, hoe het wel moet.
Er is wel meer niet beschikbaar voor Apple, zoals b.v. Flash, maar bedenk dan dat Apple apparatuur, de minste ellende geven, gezien alle problemen met Windows.
24 december 2013 om 09:42.
Herman99 zegt:
Beetje dom antwoord. Zeg gewoon dat je het niet weet.

groet,
Herman
24 december 2013 om 11:08.
MaritaA zegt:
Pardon, zo gaan we hier niet met elkaar om.
Zaken waar een jailbreak voor nodig is, dus iets wat Apple niet ondersteund horen hier niet thuis.
Weet u het, mail dan maar persoonlijk naar Marixius.
24 december 2013 om 11:22.
Marixius zegt:
Whatsapp heeft geen veiligheidsrisico's in zich, maar wordt door Apple tegengehouden in de App Store omdat de telecombedrijven niet willen dat deze app op tablets beschikbaar komt en ze daardoor SMS-inkomsten zouden mislopen. Bij Jailbreaken kun je apps buiten de App Store downloaden en dat heeft wel veiligheidsrisico's in zich. Whatsapp is echter wel in de App Store voor de iPhone, maar wordt voor de tablet om voornoemde reden tegengehouden. Heeft dus niets met een veiligheidsrisico te maken, maar meer met een commerciële reden. Overigens komt de vraag over Whatsapp op een iPad in veel SW Leercentra aan de orde en daarom ben ik van mening de discussie over dit onderwerp wel degelijk in deze club thuishoort. Daarnaast ziet Apple in Whatsapp kennelijk een concurrent voor de eigen Berichten App. Maar datzelfde geldt eigenlijk voor Skype dat een concurrent is voor Apple'S Facetime. Dat het onderwerp Whatsapp actueel is blijk ook hieruit
24 december 2013 om 12:15.
MaritaA zegt:
WhatsApp is een smartphone app.
Ik weet niet hoe jij aan de informatie komt dat het wel voor een android TABLET is te krijgen weet ik niet, mijn informatie is anders, ook daar moeten trucs voor uitgehaald worden.
Bij de een werkt het wel de ander krijgt meldingen dat het niet kan of simkaart vertoont geen Imeicode en meer verschillende meldingen.

Werkt het , mazzel voor diegene, maar het is en blijft volgens Apple niet toegestaan.
Om een voorbeeld te geven op mijn mac kan ik bepaalde veiligheidsinstellingen maken, een daarvan is gatekeeper, kan kiezen tussen software alleen van Appstore, of appstore en door Apple erkende erkende makers, of alles en nog wat erop mikken.
Doe ik dat laatste, dan weet ik dat in geval van problemen, de Zwarte Piet, altijd bij mij ligt. Dat is de keuze die ik maak en ik ga voor Safe.
Dat het bij leercentra aan de orde komt, wil niet zeggen dat het gepromoot wordt, staat het in het lesplan?

Maar met jouw kennis, weet ik zeker dat je het voorelkaar krijgt en hoop voor je dat de boel blijft werken.
Mijn punt is: Hier in de club, moet het "fatsoenlijk" blijven en volgens de regels.
24 december 2013 om 12:45.
Nico2 zegt:
Ik sluit mij helemaal aan bij MaritaA.
Je kiest er voor om alles op je iPad te willen hebben, met of zonder problemen.
Zelf ga ik voor betrouwbaarheid, zonder problemen.

Groet, Nico2
24 december 2013 om 13:52.
plump zegt:
MaritaAleer eens lezen
26 december 2013 om 11:44.
MaritaA zegt:
Of u
26 december 2013 om 11:59.
Anna zegt:
Ben daar ook nieuwsgierig naar, mij is gezegd dat het niet zou gaan.
26 december 2013 om 18:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club