Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iPhone 4S opstarten versnellen
Geplaatst op 9 november 2017 om 12:07 door HUUB-48

Mijn bejaarde(senior), overigens nog goed bruikbare, iPhone 4S, heeft nogal wat tijd nodig om op te starten.
Ik meet ongeveer 1 min 20 sec.
vraag 1, is dat normaal ?
vraag 2, wie heeft er tips om dit te versnellen?

Alvast bedankt voor jullie reacties,
Huub Tilmanns

3 reacties
Groetend zegt:

Wordt de smartphone wellicht helemaal uitgezet? Hij moet dan bij aanzetten geheel opnieuw opstarten en dat kost tijd, al weet ik niet wat normaal is voor een 4S.
Gebruikelijk is om een smartphone niet uit te zetten en in standby te laten staan. Hij blijft dan wel op de achtergrond aan het werk en een beetje stroom verbruiken, waardoor hij geregeld moet worden opgeladen (bij regelmatig gebruik: dagelijks).
Bij activeren vanuit standby zou de smartphone direct actief moeten worden.

10 november 2017 om 11:35.
MaritaA zegt:

Hier wat tips,

1. Ongebruikte media
Wat je iPhone ook kan vertragen, is een groot aantal foto’s, video’s, muziek en podcasts. Het is handig na te gaan of je nog foto’s, video’s of muziek op je iOS-toestel hebt staan die je niet gebruikt. Verwijder ze om meer opslagruimte vrij te maken en je zult merken dat dit bijdraagt aan een snellere iPhone/iPad. Denk er ook aan om de media uit het mapje ‘Onlangs verwijderd’ (te vinden bij je albums) te halen!

2. Verwijder Apps die je niet gebruikt, geen nood wil je ze ooit terug, kan je ze zo weer downloaden, mits verbonden aan het zelfde Apple id. Je koopt geen App, je koopt een licentie.

3. Wis je geschiedenis en cache in Safari
Door je geschiedenis en cache in Safari te wissen, maak je wat meer geheugen vrij wat weer bijdraagt aan een snellere iPhone / iPad.
Om je geschiedenis en cache te verwijderen ga je naar ‘Instellingen > Safari > Wis geschiedenis & wis cookies en gegevens’. Doe dit regelmatig om je iOS-toestel snel te houden.

4. Zet locatievoorzieningen uit.
Met behulp van locatievoorzieningen checkt je iOS-toestel waar je je bevindt. Dit wordt op de achtergrond gedaan, zelfs als je bijvoorbeeld geen navigatie-app gebruikt. Net zoals bij het automatisch verversen van apps bepaal je zelf welke apps gebruik mogen maken van locatievoorzieningen. Doe dit alleen voor relevante apps zoals Kaarten of Google Maps en zorg ook hier ervoor dat er niet te veel apps aangevinkt zijn. Locatievoorzieningen vind je in de instellingen onder ‘Privacy’.

5. Apps verversen op de achtergrond
Wat je misschien niet doorhebt, is dat iOS sommige apps op de achtergrond automatisch ververst. Dit zorgt ervoor dat je accu sneller leegloopt en je toestel langzamer wordt. Wanneer je naar ‘Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond’ gaat, kun je aangeven welke apps op de achtergrond automatisch mogen verversen. Vink er niet te veel aan, want elke app minder scheelt weer een beetje.

6. sluit je gebruikte Apps echt af.
2x home knop indrukken en alle geopende apps naar boven wegvegen uit beeld.

De iPhone 4S werkt nog met 32 bits, .
Is de opslag 16 GB, zorg dat je hem niet verder vult dan 12 GB.

10 november 2017 om 15:40.
HUUB-48 zegt:

Bedankt, voor de tips. Via Google had ik ook al enige verbeteringen gevonden en doorgevoerd.
De meest ingrijpende acties was, [herstel fabrieksinstellingen]. Goed gelukt, maar niet zonder enige kennis en effe tijd nemen. Ca. 2 uur werk.
Tot slot, huidige opstarttijd ca 60 sec.

10 november 2017 om 22:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club