Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Instellingen fotobibliotheek
Geplaatst op 11 december 2017 om 11:19 door Noor.W

Hallo. Ik worstel wat met de instellingen van mijn nieuwe iPad, m.n. Foto’s. Ik stuur een screenshot mee en onderaan staat of ik foto’s automatisch wil uploaden naar pc of dat ik de originelen wil behouden. Ik gebruik geen iCloud. Graag een advies.
2e Klopt het dat je foto’s in het originele grote formaat in de Cloud komen en je op je iPad dan alleen de kleine foto’s hebt, dus met minder pixels (zoals ook je foto’s verstuurd via WhatsApp worden verkleind)? Zo ja, dan vraag ik me af hoe je in een mail een foto in origineel groot formaat versturen kunt als bijlage. Ik weet niet of het handig is om iCloud te gaan gebruiken; tot nu toe maak ik backups met iTunes, wat ook dit keer weer probleemloos ging. Maar waar op je Windows-pc staat dan die backup? Weet iemand dat?
Excuses voor meerdere vragen, maar ze hebben met elkaar te maken.
Met dank en hartelijke groet , Noor

10 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Hierbij een artikel van Apple over opslag iPad en Opslag

Een advies van mij zou zijn om over te gaan op iCloud opslag. Niet alleen voor foto’s, maar ook voor andere opslag. Het belangrijkste is misschien nog wel de backup naar iCloud. Zo lang je verbonden bent met internet verloopt die vol-automatisch, dit in tegenstelling met backup via iTunes. Maar aan jou de keuze. Je hebt al (gratis) toegang tot iCloud tot 5 Gb en als die te weinig worden, dan ban je voor 0,99/maand van een hoop gedoe af. Ik hoop dat ik je hier een beetje mee op weg heb geholpen en afhankelijk van je keuze zijn je vragen verder te beantwoorden. De foto’s worden in originele resolutie op je iPad opgeslagen. Een aanbevolen boek/handleiding voor onder de kerstboom is: jouw iPad eenvoudig uitgelegd van uitgever fnl.nl. Deze uitgever is helaas failliet, maar dit boek tref je bij de boekhandel nog wel aan.

11 december 2017 om 15:11.
Noor.W zegt:

Nnsa, dank oor je reactie.
Mijn eerste vraag betreft welke instelling in de bijlage beter is; ik snap nl de bijbehorende tekst niet zo goed. Verder was het niet handig van mij om er nog een vraag achteraan te zetten, waarvoor excuses.
Jij schrijft dat foto’s in originele resolutie op je iPad komen, dit verwart mij:
Duidelijk staat in jouw link dat de foto’s in maximale resolutie in de Cloud komen en op je iPad miniaturen en juist dat laatste is voor mij reden om ze niet in de Cloud te willen zetten. Ik wil ze in maximale resolutie op mijn iPad houden en ze zo gewenst ook per mail opsturen. Nu vraag ik me af als je ze maximaal in de Cloud hebt en minimaal op je iPad, hoe dát dan gaat? Verstuur je dan een miniatuur of wordt de foto uit de Cloud “geplukt”? Als je die foto wilt bewerken, bewerk je dan het miniatuur van je iPad of de “Cloudfoto”? Ik heb daarover nog nergens iets duidelijks kunnen vinden. Misschien iemand hier in de club?

11 december 2017 om 16:17.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Noor.W, ik begrijp dat je vragen nog niet voldoende beantwoord zijn.

1. Welke instelling is beter: dat hangt er vanaf. Wil je meer 'compatible' zijn met je omgeving, kies dan voor Automatisch, wil je dat er NIETS aan je opname's wordt veranderd, kies dan voor Behoud originelen'

2. Bij opslag in iCloud is er een mogelijkheid (instelling) om ruimte op je iPad te besparen. De originele resolutie staat dan in iCloud en een kleinere afbeelding op je iPad. Bewerking vindt altijd plaats op de originele foto.

3. De gebruiker (U) bepaalt welke kwaliteit foto er wordt verzonden. Klik hiervoor op de iPad bij het verzenden van een foto rechts bovenin op Afbeeldingen en kies uit de grootte (zie bijlage/voorbeeld).

Naslag:

Foto's opslaan in iCloud

Foto's / Video's importeren op PC

11 december 2017 om 18:02.
Noor.W zegt:

Hartelijke dank nnsa voor je info. De punten 1 en2 zijn duidelijk. Punt 3 betreft juist mijn beslissing om eventueel iCloud te gebruiken. Op mijn iPad blijven foto’s staan in lage resolutie. Nu wil ik een foto bewerken op de iPad en dan in hoge resolutie per mail versturen; hoe doe ik dat? Hoe krijg ik de hoge-resolutie foto weer op mijn iPad?
Hartelijke groet, Noor

13 december 2017 om 20:08.
CDriessen zegt:

Wat betreft foto's versturen kijk eens naar www.wetransfer.com
Ook kan je op seniorweb dit artikel lezen over Wetransfer.
Hiermee kan je heel gemakkelijk, gratis en heel veel (ook grote foto-bestanden) naar meerdere personen tegelijkertiijd.

Groeten Chris

14 december 2017 om 21:45.
Noor.W zegt:

Dank Chris, maar dit is niet een antwoord op mijn vraag. Ik gebruik wel eens Wetransfer.

14 december 2017 om 21:59.
CDriessen zegt:

Je vraagt toch hoe je een foto kunt versturen in orgineel formaat?

Chris

15 december 2017 om 08:18.
Noor.W zegt:

Sorry, Chris, het gaat om dat punt 3 in mijn antwoord hierboven aan nnsa.
Foto’s staan in hoge resolutie in iCloud, dus in lage resolutie op je iPad. Kortweg: Hoe krijg ik dan de foto’s in hoge resolutie op mijn iPad om te bewerken en zo te versturen? Als ik de iPadfoto wil bewerken is dat dus een lage resolutiefoto! Helaas geeft Apple geen details bij een foto (tenzij die misschien gemaakt is met de iPad, wat ik nooit doe?)
Ik kan me niet voorstellen, dat, als ik een foto op mijn iPad open voor bewerking, dat die dan ineens in hoge resolutie is als ze in iCloud opgeslagen staan. Zo ja, hoe werkt dat dan. Ik kan het niet testen, want gebruik iCloud nog steeds niet om genoemde redenen.
Ik hoop dat mijn vraag nu duidelijker is.

15 december 2017 om 09:13.
MaritaA zegt:

Noor, kijk naar het eerder gegeven antwoord, n.l. kiezen om alle foto's in origineel formaat te bewaren op je iPad/Phone.
Voorwaarde: wel een iPad met veel opslag.

Je komt dan snel boven de gratis 5 GB, dus er zal wèl opslag bijgekocht moeten worden.
Het staat ook nog in de al eerder gegeven link ergens hierboven.

15 december 2017 om 10:22.
Noor.W zegt:

Inderdaad heb ik nu via een link hierboven “Foto’s opslaan in iCloud” helemaal onderaan het antwoord gevonden wat ik zocht. Namelijk dat er een keuze bestaat bij instellingen om je foto’s óók op je iPad in hoge resolutie te bewaren als je iCloud gebruikt. Ik had daar overheen gelezen; excuses hiervoor.
nnsa, Chris en Marita dank voor jullie tijd en antwoorden.

Hartelijke groet, Noor

15 december 2017 om 22:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club