Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
contactpersonen overzetten naar iphone .
Geplaatst op 26 december 2017 om 13:48 door Marco

Omdat mijn mobieltje gesneuveld was , heb ik van mijn schoonzusje een i-phone 4 gekregen . Deze zou volgens haar simlock vrij moeten zijn . Toen ik mijn simkaart (providerBen) invoerde werden mijn contactpersonen niet overgenomen door de i-phone . Ik kan wel als ik handmatig een nummer invoer bellen en ook ontvangen is geen probleem . Aan de simkaart ligt het niet , toen ik die in de smartphone van mijn vrouw plaatste , kwam mijn hele lijst met mijn contacten gewoon in beeld . Wie kan mij wijzer maken en weet de oorzaak van het falen . Bij voorbaat mijn dank ,
Marco

13 reacties
TheoJ zegt:

Probeer deze eens uit.
https://www.iculture.nl/gids/android-naar-iphone-contacten-fotos/

26 december 2017 om 14:25.
avatar
Ex-lid zegt:

Misschien eerst dit eens op de iPhone4 proberen;

Instellingen/Contacten/Importeer simcontacten

Deze contacten worden dan in de Contacten app van de iPhone geïmporteerd.

26 december 2017 om 15:46.
DirkB zegt:

Hierna zou ik willen aanraden om de contactpersonen m.b.v. de cloud automatisch gelijk te maken aan die op andere apparaten. Dan is er ook een backup.

26 december 2017 om 16:06.
Marco zegt:

Heren bedankt voor jullie reacties . Het is mij inmiddels gelukt via de tip van nnsa . Aangezien ik nu voor het eerst met ios werk , ik gebruik W7 op mijn laptop en Android op mijn tablet , zou ik aan Dirk willen vragen hoe ik deze apparaten gelijk kan maken m.b.v. de cloud .
Alvast bedankt .
Marco

27 december 2017 om 15:00.
DirkB zegt:

Marco,
Voor Windows 10 en Android kan ik het uitleggen, voor het oudere Windows 7 en voor IOS laat ik het graag over aan de specialisten daarvan. Algemeen:
Het werkt prima als de contacten in (de cloud van) Google/gmail staan. Het kan ook via de icloud of via Outlook.com (voor Windows 7 misschien nog niet in gebruik). Dus dat is de eerste keuze die gemaakt moet worden.
Android heeft in de Contactenapp een optie om synchroniseren aan te zetten met meerdere mailadressen (per mailadres een schuifje aanzetten).

 

27 december 2017 om 15:48.
Marco zegt:

Dirk bedankt ik zal het eens op mijn gemak uitzoeken , het zal wel lukken .
Grt. Marco

28 december 2017 om 15:08.
DirkB zegt:

Marco,
Betr. de iPhone zag ik via Google dat er een verbinding moet worden gelegd tussen de iCloud en Google als daar de contacten staan. Het is uit te zoeken maar ik zou dat ook eerst moeten doen.
In Windows 7 had ik de verbinding via Outlook (uit Office). Het kan ook via WLM, zie ik op Google.
Mijn voorstel is (maar de keuze is aan jezelf): sla de contacten op in Google, verbonden dus aan een gmailadres. Contacten zijn te exporteren vanuit waar ze nu staan, en dan in Google te importeren (of in Outlook.com bijv).
Dan vandaaruit per apparaat de synchronisatie instellen.
Ik, of anderen, staan je graag bij in deze overgang.
Centraal opslaan heeft mijn enthousiasme, je hebt zo op elk apparaat hetzelfde en het blijft bij de tijd.
Als het eenmaal werkt, dan is het bij een nieuw apparaat ook snel voor elkaar om er de contacten, eventueel de agenda, en de mail op te hebben.

28 december 2017 om 15:35.
Marco zegt:

Dirk , bedankt dat je nog even verder aan het snuffelen bent gegaan . Ik van mijn kant ben inmiddels een stuk opgeschoten , ik denk dat ik er uit ben . Dirk bedankt voor de moeite en mocht het toch niet lukken dan zal ik het zeker niet nalaten als nog een beroep op je te doen .
Grt. Marco

28 december 2017 om 16:21.
DirkB zegt:

Succes Marco.

28 december 2017 om 16:38.
Marco zegt:

Nog even een mededeling van huishoudelijke aard , het is gelukt . Hierbij mijn dank aan de meedenkers . Rest mij nog jullie een prettige jaarwisseling en een voorspoedig , maar vooral een gezond 2018 toe te wensen .
Grt. Marco

29 december 2017 om 14:17.
DirkB zegt:

Goed werk en dank voor de update.
Lukt het om een uitleg te geven van hoe het is gelukt? Dat zou prettig zijn voor anderen die dit overwegen.

29 december 2017 om 17:11.
Marco zegt:

Dirk ik was aleens bezig geweesd , dat was toen ik overstapte naar Imap . Ik had toen 3 mailadressen . Die heb ik toen laten synchroniseren met elkaar . Met dit in mijn hoofd ben ik gaan werken en zie het is me gelukt . Sorry Dirk , maar vraag me niet hoe . Maar Dirk ik ga het toch nog een keer proberen en dan hoor je het van me . Grt. Marco

29 december 2017 om 23:46.
DirkB zegt:

Ah dat herken ik. Is al goed hoor.

30 december 2017 om 00:32.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club