Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Vpn
Geplaatst op 26 februari 2018 om 21:55 door Paulmay

Ik w ilde het wifi beveiligingswachtwoord weizigen. Dat moet op het thuisnetwerk gebeuren. Lukte niet . Het systeem beweerde dat ik niet thuis was. Ik heb een VPN abonnement. Die heb ik er even van af gegooid en toen lukte het wel. Gaat de beveiliging etc zo ver dat ik op mijn eigen device al niet meer traceerbaar ben, Mijn vraag is nu. Zijn er nog meer activiteiten die nu niet meer werken zonder dat ik het weet?

2 reacties
Marixius zegt:

Je zou problemen kunnen verwachten in de communicatie met andere apparaten in je thuisnetwerk. Denk bijvoorbeeld aan je WiFi printer; Bestandsdeling met andere computers in je netwerk; Audio apparatuur die je via WiFi kunt aansturen; de remote control app voor de TV; bediening van domotica apparaten etc. Afhankelijk van de VPN-provider kun je in sommige gevallen ook problemen ondervinden met bepaalde streaming-diensten (bijv. Netflix)

Dat je de webserver in de router van je thuisnetwerk niet kon bereiken kan inderdaad verklaard worden uit het gebruik van de VPN verbinding. Normaliter log je in op het IP-adres van de router, waarbij gebruik gemaakt wordt van poort 80 (standaard http-poort). Bij VPN wordt er afgeweken van standaard poorten. Bovendien heb je een ander IP-adres gekregen van de VPN-server en wordt data versleuteld.

27 februari 2018 om 10:32.
Paulmay zegt:

Ik heb dit nergens nog gelezen. Dit is echt wel een ding om rekening mee te houden, bedankt Paul

27 februari 2018 om 11:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club