Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Account sluiten in Mail?
Geplaatst op 6 april 2018 om 07:05 door Joke48

In Mail staat mijn hotmail account open, zowel op de Mac als op de iPad Air. Ik wil het account sluiten, maar weet niet hoe dat gaat. Graag uitleg.

Gr. Joke

9 reacties
MaritaA zegt:

Joke iets meer informatie svp voor anderen, je wil het account niet meer geactiveerd hebben, bedoel je dan verwijderen uit/ in 1 van die mailprogramma's?
Op beide apparaten, alleen Mac, alleen iPad?
Of definitief sluiten, het hele mailaccount verwijderen bij MIcrosoft?

6 april 2018 om 07:46.
Joke48 zegt:

Om snel mijn mail te lezen op de Mac en iPad Air ben ik altijd ingelogd bij mijn hotmailaccount. Ik heb dat ooit ingesteld bij Mail in Dock. Nu wil ik mijn hotmailaccount daar uitloggen, maar weet niet hoe dat moet.

6 april 2018 om 08:09.
Joke48 zegt:

Marita,
Ik wil op de Mac en de IPad Air mijn hotmailaccount sluiten, uitloggen.


 

6 april 2018 om 08:15.
MaritaA zegt:

Als ik een mailaccount b.v. PietjePuk@hotmail.com in de mail App invoer, ontvang , verstuur, bewaar ik mails via dat account in de Mail app. Ik hoef dan niet steeds in te loggen via de browser om via webmail te kijken of ik mailtjes heb. Op je mac houdt dat in dat je in het Dock op de mailapp klikt, die opent en je ziet of je mail hebt of niet en ja kan gaan antwoorden, in de prullenmand kiepen, etc. Heb je meerdere mailaccounts kan je ze allemaal invoeren, alles op 1 plek afhandelen. Ideaal.

Dit is het principe van een mailprogramma, ook wel Emailcliënt of de Mail app genoemd.

-Dan kan je nog instellen hoeveel keer die Mailapp de post ophaalt bij de server
van Hotmail (=Outlook),

-Uitloggen bestaat niet , je kan wel TIJDELIJK uitloggen, dan ontvang je geen mails meer, maar blijft het (mail)account ingesteld in de mailapp) er komen geen mailtjes meer binnen tot dat jij het weer afzet/aanzet, indien gewenst.

-Dan is er nog het hele mailaccount definitief verwijderen uit de Mail App, en dan zal er dus voortaan via Safari enz.enz naar de webmail moeten gaan. er is geen postbus inkomend, uitgaand, etc. voor hotmail meer.

Dan wordt het Safari openen, naar www.outlook.com gaan en kiezen voor inloggen mail, je mailadres invullen en het wachtwoord, is dat wat je wil? (Omslachtig)

Het gaat me in principe niets aan, dus als je niet wil antwoorden, prima, maar ik vraag me wel af, komt deze vraag door het laatste nieuws over dat gedoe met wachtwoorden, toevallig?

(het geschrevene geldt ook voor de iPad)

6 april 2018 om 09:48.
Joke48 zegt:

Nee hoor Marita, ik heb in dit geval geen geheimen voor je 😀
Mijn vraag komt omdat ik het wachtwoord van mijn Hotmailaccount wil wijzigen. Er heeft nl iemand geprobeert om in te loggen. Gelukkig heb ik het beveiligd met een verificatiecode. Maar toch, het wachtwoord is al oud en ik denk dat het goed is om het nu te veranderen.
Mijn achterliggende gedachte is dat het verstandig is om eerst Hotmail op een nette manier uit de Mailapp te verwijderen, door daar uit te loggen. Maar blijkbaar hoeft dat dus niet.

6 april 2018 om 11:22.
MaritaA zegt:

Kijk, goed dat ik 'nieuwsgierig" was 😉Het zit toch anders dan je vroeg.

Want dat wordt anders te werk gaan, het wachtwoord van je hotmail moet je eerst veranderen op de website van Outlook.

je hebt tweetrapsverificatie, dus nadat je die procedure hebt doorlopen en afgerond, ga je de ww's van de hotmailaccounts in de Mailapp op je Mac en iPad wijzigen.

Eerst maar het ww wijzigen bij Outlook van je Hotmailaccount?

Open Safari
ga naar www.outlook.com
emailadres en ww invoeren
Kijk uit ze proberen je een bèta versie "aan te praten" NEE Klikken
Als je op de mailpagina zit
Rechtsboven op het poppetje klikken
daarna op account weergeven
dan links zie je wachtwoord wijzigen.
vervolgens de instructies opvolgen.

PS het ww wijzigen geeft in dit geval geen extra veiligheid, want er kan weer een inlogpoging geprobeerd worden, het mailadres blijft hetzelfde.

Je hebt tweetrapsverificatie, dus eigenlijk hoef je je geen zorgen te maken. lijkt mij, je krijgt meteen een melding als een vreemd apparaat inlogt, is dat zo gegaan?

6 april 2018 om 11:36.
Joke48 zegt:

Tot zover bedankt Marita!
Ik heb mijn zoon gisteren gebeld voor hulp bij dit ww wijzigen omdat ik niet alles begreep. Ik ga het samen met hem wijzigen, ondanks dat jouw uitleg ook heel duidelijk is.

Een fijn en zonnig weekend, Gr. Joke

6 april 2018 om 12:00.
MaritaA zegt:

Ik heb nog een vraag toegevoegd bij mijn vorige bericht, denk daar nog even over na.

Jij ook zonnig weekend.

6 april 2018 om 12:04.
Joke48 zegt:

Marita,
door de tweestapsverificatie kreeg ik inderdaad melding dat een vreemd apparaat probeerde in te loggen! Het geeft een veilig gevoel dat die ander niet bij mijn mail kan komen.
Dank je wel voor je hulp!
Gr. Joke

12 april 2018 om 09:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club