Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
Mavericks installeren
Geplaatst op 21 januari 2014 om 09:45 door Imazi
Ik gebruik Mac OSX 10.7.5. met Time Machine & iPhoto, Aperture, Keynote, Numbers, Pages. Binnenkort wil ik Mavericks installeren. Ik ga ervan uit dat ik de Time Machine moet uitzetten zodra ik Mavericks ga installeren. Zijn er meer dingen waar ik aan moet denken? Nadat Mavericks is geïnstalleerd neem ik aan dat ik de andere apps moet updaten - of passen enkele zich automatisch aan bij Mavericks? Bij voorbaat dank voor uw reactie.
3 reacties
MaritaA zegt:
upgrade mavericks
Hier is een link van Apple, om te controleren of je Mac nog "nieuw"genoeg is.
Time machine hoeft niet uitgezet te worden.
Aperture is inmiddels in versie 3.0 en meen ik express voor mavericks aangepast, maar dat is te vinden in de Appstore / Aperture.
Ook zie ik dat je iWork (pages, keynote en numbers)hebt.
Als dit ooit door je aangeschaft is wordt het nu gratis geupdate, maar even een waarschuwing, apple is nogal heftig met de bezem door pages gegaan en documenten openend vanuit het oude in het nieuwe kan voor ellende zorgen, dus ik gebruik de oude versie naast de nieuwe. Er is na een regen van klachten door Apple beloofd dit binnen een half jaar in orde te brengen. Als je iPhoto met de laatste versie had, dan wordt ook dat voortaan gratis geupdate, omdat Apple deze programma's sinds oktober voor kopers van nieuwe macs en iPads er gratis bijgeeft.
Bereid je voor op een lange zit, het duurde bij mij 3 uur.
Als automatische updates aanstaat wordt alles wat nodig is bijgewerkt.
Heb je nog een iPad en/of iPhone, in Mavericks is het niet meer mogelijk via iTunes contacten en de agenda te laten synchroniseren. iTunes en iCloud zijn de toverwoorden geworden.
Ik moest mijn printer van nieuwe drivers voorzien en niet elke printerfabrikant heeft die al en zeker niet voor verouderde printers.
Succes.
21 januari 2014 om 10:16.
Imazi zegt:
Hartelijk dank voor je uitgebreide en snelle reactie. Hier kan ik verder mee. Ik heb ook een iPad, dus jouw info daarover neem ik ook mee.
Ik hoop dat mijn printer geen problemen geeft - maar ik ben gewaarschuwd! Een lange zit....nog maar een paar dagen uitstellen-:) Hartelijke groet..
21 januari 2014 om 11:28.
Imazi zegt:
Marita bedankt voor de ondersteuning. Het is vanmiddag allemaal gelukt. De meeste programma's heb ik nu bekeken en het ziet er goed uit. Inclusief alle updates en upgradings is het net binnen de 3 uur gebleven. Mijn printer moest even wat software aanpassen, maar dat ging snel. Nét te laat om mijn 'oude' Pages ook te behouden, maar het zal wel goed gaan want ik doe er niet erg veel mee.
Hartelijke groet!
21 januari 2014 om 14:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club