Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iCloud of toch dropbox
Geplaatst op 27 april 2018 om 14:26 door Rlvdk0704Pe

Goedemiddag,
ik blijf eigenlijk "klungelen" met het gebruik van iCloud op mijn macbook, iPad en windowscomputer. Het is meer dat ik het ook niet ten volle begrijp. Ik heb er wel veel op internet over gelezen en aan het uitproberen, maar toch bij mij veel onbegrip.
Is het een idee dat ik inplaats van iCloud overstap naar dropbox. Ik krijg de indruk dat dit gemakkelijker zou werken en te begrijpen.
 

4 reacties
MaritaA zegt:

Dropbox is zeer gebruiksvriendelijk, maar slechts 2 gb gratis en daarna is er een aardig prijskaartje voor meer opslag, zoveel dat je het denk ik nooit ten volle gebruikt. (het synchroniseert geen contacten, agenda etc.etc. tussen Apple apparaten, het is slechts opslag in de cloud (servers van dropbox), benaderbaar vanaf apparaten waarop dropbox is geïnstalleerd!)

ICloud (drive) geeft 5gb gratis en wil je meer ruimte, heb je al 50 gb extra voor € 0,99, dat scheelt wel even in de "knip" in vergelijking met dropbox.

Maar je blijft "klungelen" zeg je, kan je een voorbeeld of twee geven
van je "geklungel" ? 😉

Het is niet zo moeilijk, als het lijkt.
Er is iCloud en iCloud drive, daar zit wat verschil tussen, die je in de praktijk niet zo merkt.

27 april 2018 om 14:55.
Rlvdk0704Pe zegt:

dag Marita,
op mijn oude ipad2 staan veel contacten. Op mijn macbook slechts een paar contacten. Nu heb ik op mijn macbook en iPad2 icloud geactiveerd. Nu zie ik o.a. van Wil Ramacher06 (die op mijn ipad2 stond) alleen w.ramacher022 die op mijn macbook stond. Sommige adressen (zeker 10) zie ik ineens niet meer terug in de cloud, maar deze staan nog wel op mijn ipad2.
Nu ik dit schrijf bedenk ik ineens dat ik op mijn ipad2 veel contacten slordig op de relevante naam/adres/mail regel heb gezet. Dat zal er dan misschien mee te maken hebben.
Het gaat mij nu meer om wat ik fout heb gedaan, dan dat ik het echt nodig heb. Daarom kwam ik op dropbox. Ik wil slechts een paar bestanden (3 of 4) gebruiken, waar ik een paar mensen toegang toegeef en/of vanaf elke computer te benaderen is.
Een 2de punt van iCloud waar ik niets van begrijp is. Ik heb 3 bestanden op mijn macbook in de cloud gezet en ook (gewoon om uit te proberen)nogin submappen. Als ik nu finder open en een van deze 3 bestanden zoek, zie ik de ene keer wel dat bestand en de ander keer niet. Ik ga dan uiteindelijk zelf naar de cloud en klik de relevante mappen aan en voilá het staat er gelukkig toch. Ik hoop dat ik het "geklungel" enigszins verduidelijkt heb.
met dank,
rob

27 april 2018 om 19:30.
MaritaA zegt:

Rob, vanavond even alleen de iCloud drive behandelen.

Je hebt een iPad 2, daar draait dus als laatste recentste besturingssysteem
voor dit type iOS 9 op.
Gelukkig want vanaf iOS 8 kan je iCloud drive gebruiken, mits je het even aanzet.
Ga naar instellingen > iCloud en zet iCloud drive op groen
vervolgens

Schakel je de optie "Op beginscherm" in, want dan wordt wordt de iCloud Drive applicatie geïnstalleerd op je iPad en kun je hem openen. Vanuit de app kun je jouw bestanden en mappen beheren.

Ga dan naar je Macbook (High Sierra?) ga naar systeemvoorkeuren > iCloud > en zet een v-tje voor iCloud drive
(als je daar toch bent zet dan ook in ieder geval het volgende aan (v-tje): mail, contacten, notities, agenda's, herinneringen, safari, zoek mijn mac)

Als het goed is zie je dan je iCloud drive inde navigatiekolom (links) in Finder op je Mac?
Zie je hem niet, open dan een Finder venster, klik boven in op Finder in de menubalk, kies voorkeuren en daarna kies navigatiekolom en zet een v-tje voor iCloud drive.

Alles wat je nu in iCloud drive stopt (klikken en slepen) , behoor je als alles goed is ingesteld te zien op je apparaten in iCloud drive op je Apple apparaten en ook op je Windows pc als dat (iCloud drive) is geïnstalleerd/geactiveerd in iCloud voor Windows .
Tevens kan je dan mappen delen of aan zaken samenwerken met anderen vanuit iCloud drive.

Zo kan je bestanden, net als in Dropbox overzetten en vanaf elk apparaat bekijken, verwijderen etc.....maar het is wat anders dan iCloud, dat is voor synchronisatie van o.a. contacten, agenda etc. daar gaan we morgen over verder, dus o.a. dat jij verschillende contacten ziet.

27 april 2018 om 20:14.
Rlvdk0704Pe zegt:

Marita,
excuus, maar ik ben even een paar dagen weg en kan nu niet reageren.
rob

28 april 2018 om 22:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club