Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Apple-Club
iphone 8plus
Geplaatst op 30 mei 2018 om 00:28 door gipsy

Ik heb een iPhone 8 plus en nu in combinatie met een abonnement van 150 belminuten en 2 gb data.
Even uit proberen of 2gb data genoeg is om onderweg eventueel wat email op te halen en eventueel als navigatie te gebruiken op de fiets met google maps.
Thuis heb ik verbinding gewoon via de wifi en onderweg moet ik de wifi (Vodafone )inschakelen om verbinding te maken. Als ik dan weer thuis komt moet ik dan de wifi van Vodafone uitschakelen om data te sparen of kiest hij dan automatisch het netwerk van thuis?
m.vr.gr.
Cees

13 reacties
HelmaB zegt:

Even een vraag, die niets met jouw vraag te maken heeft.
Zit je toevallig ook bij Ziggo?
Vodafone in combinatie met Ziggo kan je maandelijks (gratis) extra's opleveren.
Ik heb een Sim Only bij Vodafone (iPhone als los toestel gekocht).
150 belminuten en 500 MB data.
Omdat ik ook bij Ziggo zit, krijg ik elke maand nòg eens 500 MB erbij.
Ik krijg de eerste 500 niet eens op, maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.

Voor mail heb je aan 2 GB meer als genoeg.
Navigatie heb ik qua gebruik geen ervaring mee.
Als ik wegga en buiten bereik ben van de thuis Wi-Fi schakelt mijn iPhone automatisch over op 4G (verbruikt dan dus data).
K​​​​​​om ik weer in de buurt van mijn huis heb ik weer Wi-Fi.

30 mei 2018 om 02:40.
MaritaA zegt:

In de zon (vaak ook al op een bewolkte dag) zal het scherm van de iPhone slecht af te lezen zijn.. (op de fiets)
Zorg dat je fietsnavigatie off line kan gebruiken, want anders ben je in de kortste keren door je 4g bundel heen van totaal 2 gb per maand, als ook nog ander zaken zolas locatievoorzieningen aan staat, apps op de achtergronden bijwerken aanstaat bijvoorbeeld.
(Geldt ook voor autonavigatie apps)
Kijk eens op route.nl, heeft een geweldige fiets app en veel meer.
Google maps fietsnavigatie is ook offline te gebruiken.

(4g is de naam voor mobiele data, af te lezen linksboven in je iPhone scherm)

Ik zelf gebruik toch liever echte fietsnavigatie waarin ik open (OSM) Open Street Maps heb geladen, ook omdat de batterij langer meegaat, leesbaar in de zon, niet kwetsbaar bij regen (vind ik een héél erg belangrijk punt). Een flinke smak met de fiets, kan minimaal voor een gebroken scherm van de iPhone zorgen.

En....heel belangrijk neem een powerbank mee, een iPhone met een lege accu, brengt je niet meer thuis via de fiets navigatie.........

Ter vergelijking: Je hebt inmiddels een abonnement, maar ik gebruik Telfort, na 10 minuten bellen met hetzelfde nummer, kost het niets meer (gratis) kan aardig schelen... zeker als je zoals ik nog wel eens bij wil kletsen.
Niet gebruikte data en belminuten, neem je 2 maanden mee, kan leuk oplopen en handig voor het geval dat...

Vermoedelijk heeft Vodafone een app (Telfort wel), waar in je exact het verloop (gebruik) van je bundels kan volgen) en waarschuwt ook mocht je door je mobiele data heen zijn. Over de limiet van je bundel heen gaan kan behoorlijk kostbaar zijn.

Veel (fiets)plezier met je iPhone.

30 mei 2018 om 07:06.
DirkB zegt:

Betr de vraag: de smartphone gebruikt voor dataverkeer wifi (internet via modem/router) of 4G (mobiel dataverkeer = via Vodafone). De smartphone gebruikt bij voorkeur wifi en als dat niet beschikbaar is, dan schakelt hij automatisch over naar 4G.
Handmatig omschakelen hoeft dus niet.
 

30 mei 2018 om 08:56.
gipsy zegt:

Bedankt voor het reageren, ik heb een Vodafone/Ziggo abonnement dus dubbele data van 150 belminuten en 2 gb data per maand voor 11,00 euro.
Heb ook de app "here we go", alle benodigde kaarten gedownload, werkt overigens goed alleen de fietsroutes willen wel eens haperen ( onder constructie melding ).
Dus hopelijk werkt Google maps beter.
We gaan het proberen in o.a. Duitsland en Oostenrijk.
conclusie : de iphone schakelt automatisch naar een modem/router voor verbinding.
groetjes
Cees

30 mei 2018 om 09:34.
BenW zegt:

@Gipsy; helemaal goed. Geen enkele reden voor zorgen. En mocht u evengoed nog twijfelen of u genoeg data heeft tijdens het verblijf in het buitenland, neem dan een extra Blox bundel. Dit kunt u aanzetten via MyVodafone en gebruiken wanneer u het denkt nodig te hebben.

30 mei 2018 om 09:43.
BenW zegt:

Nog een nabrander over het automatisch schakelen 4G/Wifi. Dit automatisch schakelen werkt alleen bij bekende Wifi Access punten, dus waarvan de telefoon 'weet' wat het bijbehorende wachtwoord is. Tijdens de vakantie zult u dus voornamelijk op 3G/4G zitten en op de camping c.q. hotel pas automatisch met Wifi verbinden wanneer daarvan het wachtwoord is ingevoerd.
Pas ook op met open Wifi netwerken. Ga via deze netwerken geen gevoelige data benaderen zoals banken en mail. Wilt u dit wel, gebruik dan een Virtual Private Netwerk (VPN).

30 mei 2018 om 09:51.
gipsy zegt:

Oke , bedankt voor het meedenken, dus naar bekende netwerken waar het wachtwoord is ingevoerd schakelt hij automatisch door en wordt de verbinding met 4g/3g netwerk,vodafone verbroken.

30 mei 2018 om 10:17.
BenW zegt:

Dat is correct, maar wel blijven controleren. In één oogopslag te zien in de statusbalk van de telefoon.

30 mei 2018 om 10:21.
avatar
Ex-lid zegt:

Nog even een paar tips:

Controleer in je iPhone instellingen, of WiFi-assistentie uit (c.q. aan staat). Om verassingen te voorkomen kan deze instelling beter uitstaan, om te voorkomen dat de iPhone bij een slechte(re) WiFi-verbinding overschakelt op 4G/3G etc. Dit zit onder Instellingen/Mobiel Netwerk en dan helemaal naar onderen scrollen.

Andere tip voor Ziggo klanten: zet WiFi spots op je Ziggo-router aan. Dan kan je overal waar een Ziggo WiFi-netwerk is (waar dit ook op is aangezet) c.q. een Ziggo Hotspot in stadscentra gebruik maken van Ziggo WiFi i.p.v. mb's van je mobiele abonnement. Als je dit thuis niet aanzet, dan mag je niet 'meedoen'. Het wachtwoord krijg je online van Ziggo, als je dit inschakelt.
 

2 juni 2018 om 14:19.
gipsy zegt:

Wifi assistente stond uit dus goed. Maar toch bedankt voor het meedenken.
gr,
Ceed

2 juni 2018 om 15:21.
Noor.W zegt:

Goedemorgen,
Ik heb de vraag al wel 10x over gelezen, maar ik lees iets vreemds erin.
Cees schakelt onderweg de WiFi in; thuis wil hij hem uitschakelen.......? Ik zie een verwarring tussen WiFi en datagebruik.
Ben ik nu zó dom? Begin aan mezelf te twijfelen als ik de antwoorden lees en niemand dit kennelijk ook zo leest.
Help!
Groet van Noor

5 juni 2018 om 09:58.
MaritaA zegt:

Dag Noor
De term: wifi van vodafone wordt gebruikt, weliswaar niet de juiste, maar is dus gewoon 4G (vodafone is de provider en levert de 4G)
Andere veelgebruikte term: mobiel internet.

5 juni 2018 om 10:05.
Noor.W zegt:

Dank Marita voor je uitleg. Prettige dag verder.

5 juni 2018 om 11:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Apple-Club?
Apple-Club